Bardzo słuszny postulat. Od tej pory możecie go również traktować jako zalecenie moderatorskie.solaris8315 pisze:Nie róbmy zawodów który zakres ZTM da po zajęciu 1xx czy to będzie 2xx czy 6xx
Linie mikrobusowe
Moderator: Wiliam
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jak nie jak tak. Choćby Ja mam robotę dla 2 brygad mikrobusowych, dla linii lokalnej w Markach, która by dowoziła ludzi do już istniejących linii. Poparcie się znajdzie, pieniądze też... tylko żeby ZTM był chętny, i nie wymyślił jakiegoś kosmicznego dofinansowania.solaris8315 pisze:Ale gminy ościenne nie są zainteresowane...Pawel01 pisze:Ja bym jeszcze pomyślał nad nowymi podmiejskimi. W końcy ZTM miałby więcej kasy z dofinansowań a mieszkańcy - autobusy
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Dlatego gminy ościenne nie są zainteresowane. Bo najlepiej jakby Warszawa za nich płaciła byłoby wtedy superFrencher pisze:Jak nie jak tak. Choćby Ja mam robotę dla 2 brygad mikrobusowych, dla linii lokalnej w Markach, która by dowoziła ludzi do już istniejących linii. Poparcie się znajdzie, pieniądze też... tylko żeby ZTM był chętny, i nie wymyślił jakiegoś kosmicznego dofinansowania.solaris8315 pisze:Ale gminy ościenne nie są zainteresowane...
[ Dodano: 2008-01-26, 20:14 ]
712 tamtędy objazdem jeździła kiedyś w kierunku Warszawy i dawała sobie radęColony pisze:Ja jednak liczę na przedłużenie tam 309 z przywróceniem jej dawnego statusu. Przecież Radiowa jest chyba wystarczająco szeroka dla gniotów?
Burmistrz, który by się zgodził opłacać 100% kosztów funkcjonowania linii (czyli de facto uruchomił by coś na wzór darmobusa), i jeszcze by się zgodził żeby ktoś z takiej linii czerpał dochody z biletów, to by ludzie na taczkach wywieźli. A prokurator rejonowy tez by się szybko przyczepił, i wszczął postępowanie o niegospodarność mieniem publicznym.solaris8315 pisze:Dlatego gminy ościenne nie są zainteresowane. Bo najlepiej jakby Warszawa za nich płaciła byłoby wtedy superFrencher pisze:Jak nie jak tak. Choćby Ja mam robotę dla 2 brygad mikrobusowych, dla linii lokalnej w Markach, która by dowoziła ludzi do już istniejących linii. Poparcie się znajdzie, pieniądze też... tylko żeby ZTM był chętny, i nie wymyślił jakiegoś kosmicznego dofinansowania.I ogólnie znów zaczyna się wałkowanie tematu jak to gminy ościenne są biedne i nieszczęśliwe, ZTM ich doi a wysyła zdezelowany tabor MZA itd, itp, i EOT.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Z dzisiejszej stołecznej:
ZTM przymierza się [...] do uruchomienia drugiej i trzeciej linii mikrobusowej od marca (pierwsza kursuje od jesieni na Grochowie). "Gazeta" dowiaduje się, że na busy zabierające ok. 50 osób największe szanse mają mieszkańcy Bemowa (z okolic ul. Obrońców Tobruku) i Białołęki. Władze tych dzielnic najszybciej przygotowują ulice i przystanki. Kolejne mikrobusy (w sumie 50) będą wyjeżdżać na trasy do połowy roku.
O masz, i na co im to. No chyba, żeby grodzio posiedział sobie tam dłużej bo mu się spodobało...Plesim pisze:Skoro nikt nie zauważył tego to zapodam za ZTM-em.
W dniu dzisiejszym został ogłoszony przetarg na "Świadczenie usług przewozowych na linii autobusowej do os. Dudziarska." Szczegóły wiadomo gdzie.