Szkoda że na peronie 1 nie jest podobnie, tzn. bilet od Woli Grzybowskiej albo Falenicyjasiu pisze:nawet automat biletowi na śródmieściu ma opcję kupowania od Ursusa i Gołąbeksolaris8315 pisze:Nie od dziś wiadomo, że ludzie kupują teraz tylko bilety do pierwszej stacji ze wspólnym biletem...
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Wspólny bilet ZTM/KM/WKD/PR
Moderator: JacekM
Wagen fahr!
Mam kilka pytań odnośnie pojemności EZTów:
1). Ile jest miejsc siedzących w EN57?
2). Czy w EW60 jest więcej/mniej miejsc niż w EN57?
3). Czy 100% frekwencja to jest, kiedy są wszystkie siedzące zajęte czy jak jednostka jest tak nabita, że przejść nie idzie między przedziałami?
Informacje są mi potrzebne do obliczenia procentowego zapełnienia składów.
1). Ile jest miejsc siedzących w EN57?
2). Czy w EW60 jest więcej/mniej miejsc niż w EN57?
3). Czy 100% frekwencja to jest, kiedy są wszystkie siedzące zajęte czy jak jednostka jest tak nabita, że przejść nie idzie między przedziałami?
- R-9 Chełmska
wydaje mi się że pojemność max. to wszystkie miejsca siedzące plus stojące (licząc wolną przestrzeń jako ~5 osób na metr kwadratowy) ;>TOMEK pisze:Czy 100% frekwencja to jest, kiedy są wszystkie siedzące zajęte czy jak jednostka jest tak nabita, że przejść nie idzie między przedziałami?
W takim razie ktoś, dla kogo robisz to badanie, powinien przekazać swoim ankieterom standardowe informacje potrzebne do tego typu obliczeń. Albo sam powinien zrobić obliczenia. Bo w przypadku zbierania informacji to z internetu, to z danych technicznych i kto wie skąd indziej wartość takich badań może być dyskusyjnaTOMEK pisze:Jeszcze takim fanatykiem kibelków nie jestem, żeby dla siebie robić statystyki
Ilość siedzeń różni się ze względu na biznes klasę(raz są a raz nie ma stojaków na rowery), a w przypadku ostatnich modernizacji to przedziału z toaletą.geograf pisze:Bo w przypadku zbierania informacji to z internetu, to z danych technicznych i kto wie skąd indziej wartość takich badań może być dyskusyjna