Zmiany obsługowe - luty 2008
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
A co z zapowiadaną przez Rzecznika ZTM obsługą Służewca wyłącznie wielkopojemnym taborem autobusowym? Z tych szumnych obietnic pozostały dwa potrójniaki na 17
Jeżeli są braki taborowe i kadrowe to chociaż mogliby zamienić brygadami 182 ze 141. Na 141 przeguby bardziej by się przydały, gdyż właśnie na Służewcu korzysta z niego więcej pasażerów niż ze 182. Jeden z krańców mają wspólny więc czy byłby z taką podmianą jakiś problem
Np. czy ITS nie mógłby objąć solówkami 182 zamiast 141 
To czemu piszesz, że chyba R7 wchodzi jak później odpisujesz, że wiesz, że R11 zostanie ?Lukasz436 pisze:Wiem - niestety zostaje R-2...dzidek pisze:Co to to nie![]()
Obecny podział: 136 dla R7 (i R6) i 504 dla R11 jest bardzo dobry.
Obsługa Taborowa mnie denerwuje. Dość często trafiam na dodatki na tej linii - a chyba wiesz jak wygląda Tabor wtedy. Co do samej obsługi - jest mi wsio rybka. Ze dość często kierowcy zatrzymują się tam gdzie nie trzeba już przywyknąłem. Myślalem że R-1 wejdzie od 11 lutego. Ale informacja się nie potwierdziła. Z przegubów na 504 jestem zadowolony. No i pytanie do Ciebie: od kiedy szybciej na 504.dzidek pisze:To czemu piszesz, że chyba R7 wchodzi jak później odpisujesz, że wiesz, że R11 zostanie ?Lukasz436 pisze: Wiem - niestety zostaje R-2...Nie wiem czemu twierdzisz, że niestety ? ZajezdniaKleszczowa świetnie sprawdza się na tej linii tym bardziej, że niebawem ma zostać skrócony czas przejazdu
Obecny podział: 136 dla R7 (i R6) i 504 dla R11 jest bardzo dobry.
Poczekaj, poczekajLukasz436 pisze:Obsługa Taborowa mnie denerwuje. Dość często trafiam na dodatki na tej linii - a chyba wiesz jak wygląda Tabor wtedy.
Oczywiście, że nie będzie tego gówna a mieszkańcy Ursusa będą w końcu mieli przejezdną ulicę Keniga w międzyszczycie.TOMEK pisze:A "wtyczkododatki" zostają czy out od jutra
PRZEGUBOWIEC pisze:31-01-2008 • Na nowej linii 809, jak łatwo się domyślić, zagości Mobilis dwoma urbinetkami. Szkolna brygada D11/715 zaczynająca półkurs w Zamieniu i łączona z 8/122 będzie nadal funkcjonować.
Małe korekty zaszły na liniach 719 i 729. Na świątecznym 719 kleszczowa brygada przesuwa się na godziny 10-24, natomiast część poranna, oznaczona jako M2 przypada Redutowej. W godzinach 4-10 wystawi ona na trasę do Leszna przegubowego Ikarusa. Od godz. 10 zastąpi go kleszczowy neoplan jako 1/719. Wieczornej podmiany na odkurzacza już nie będzie. Na 729 w dzień roboczy pojawi się kurs z Górczewskiej o 18:55, który obsłuży Veolia jako dodatek 02.
Na 174 Veolia wystawi tylko sztywne Solarisy. Na 171 Woronicza pokaże tylko SU18, trzeci przegub zagości na 138, za to spadnie z 715.
Dodatek stalowy 05 dochodzi na 732, co pozwoli zachować lepszą regularność kursowania, a momentami zwiększy częstotliwość do 15 minut. Spadnie za to dodatek ze 176 w efekcie czego częstotliwość w tygodniu wyniesie równe 20 minut.
Powstaje nowa brygada BWL nr 44 łącząca N13 i 176.
31-01-2008 • Od 1.02 trzywagonowe składy znikają z linii 36. Pojawią się za to na dużo bardziej wymagających tego liniach 17 i 26, a dokładnie na brygadach szczytowych: 022/26, 023/26, 026/26 oraz 020/17, 022/17. W przypadku 17 będą to składy żoliborskie, natomiast na 26 – mokotowskie, wobec czego linia ta będzie teraz obsługiwana przez wszystkie zajezdnie tramwajowe. Wyjazdy z Mokotowa będą się odbywać na Wiatraczną przez Woronicza, Puławską, Marszałkowską i Trasę W-Z. Zjazdy po tej samej trasie.
Potrójniaki pojawią się też w soboty na trzech brygadach 26: 3 (z R-4), 6 (z R-4) i 9 (z R-3).