przewoz pisze:metron napisał/a:
Miały one trafić na najbardziej obciążone trasy bo są w stanie pomiescić dwukrotnie więcej pasażerów niż zwykły EZT,
Ale każdy wie, że na Grodzisk potrzeba pojazdu miejskiego z układem drzwi conajmniej jak w EW58 (3p. na wagon na stronę) lub najlepiej EW60 (4 pary na wagon na stronę). Radom tez jest obciążony, ale po wyjeździe z Warszawy ilość drzwi spokojnie wystarczy, tak jak w Bipach wystarczało. Myśl Metron, myśl.
Przewóz ja myślę, zastanawiam się jedynie czy koś w KM i samorządzie myśli zamawiając składy które nadają się jedynie do obsługi jednej linii
Flirty mają trafić na linie przyśpieszone, zresztą też mają jedynie dwie pary drzwi na człon i nadają się do tras z mała wymianą pasażerów
Następne nowoczesne pociągi do tego pojemne trafią jedynie na trasy do Radomia a mieszkaniec Grodziska cały czas ma być skazany na podróż kiblami, chyba że KM ogłoszą kolejny przetarg na następny typ pociągów tylko na trasę do Grodziska.
@Premo Od kiedy to stałeś się takim gorącym zwolennikiem Renomy, przecież do niedawna wyzywałeś ich od chamów. Myślę że masz rozdwojenie jaźni