jazda bez biletu to jazda bez biletu. Do supermarketu też wejdziesz i wyniesiesz coś, nie płacąc, bo nie masz akurat pieniędzy i nikt Cię nie zatrzymał?levar pisze:PS. MeWa, z całym szacunkiem przesadzasz.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jeśli się używa wyrazów obcojęzycznych, dobrze jest wiedzieć, co one oznaczająlevar pisze:A ja nie rozumiem Twojego postu. Nie pisałem nic o autostradzie.
Współczesna wariacja na temat quidquid latinum dictum est, altum viditur?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Solaris U10
ROTFL!Solaris U10 pisze:jest problem ze zbyt dużą liczbą rodzajów biletów.
Takie rzeczy tylko w Polsce
noidea
- Solaris U10
- MeWa
- Cukiereczek
Solaris U10 pisze:Napisane było, że jedne maszyny kodują pasek, a drugie robią nadruk, a takiej co by robiła i to, i to - nie maMeWa pisze:Co za problem sprzedać bilet z odpowiednim nadrukiem i informacjami zakodowanymi na pasku... Takie "wymyślne" maszyny wpraktycznie wszędzie na świecie spotkać można...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
na poczatku przepraszam, jesli wrzucilem to do zlego dzialu, ale nie wiedzialem gdzie to przyporzadkowac
czy orientuje sie moze ktos jak to jest, gdy chce sie doladowac bilet na nowy okres, przed uplywem terminu waznosci poprzedniego biletu? czy waznosc nowego biletu jest liczona od momentu przedluzenia kontraktu, czy od momentu, gdy skonczy sie waznosc poprzedniego biletu?
Jeżeli kodujesz ten sam typ biletu to ważność liczy się od końca ważności poprzedniego biletu, jeżeli inny typ biletu to ważność jest od dnia aktywacji (stary kontrakt się kasuje).endrju pisze:na poczatku przepraszam, jesli wrzucilem to do zlego dzialu, ale nie wiedzialem gdzie to przyporzadkowacczy orientuje sie moze ktos jak to jest, gdy chce sie doladowac bilet na nowy okres, przed uplywem terminu waznosci poprzedniego biletu? czy waznosc nowego biletu jest liczona od momentu przedluzenia kontraktu, czy od momentu, gdy skonczy sie waznosc poprzedniego biletu?
Uwaga : przedłużenia kontraktu można dokonać na maksymalnie 30 dni przed upływem poprzedniego (tak mi powiedzieli w ZTM), jeżeli się mylę prośba o sprostowanie.