Jelonki
Moderator: Wiliam
A kto wie czy sytuacja kiedy 189 podlega choc pod jedną ekspedycje ( i dziwie sie że tak nafaszerowana wozami linia jest poza kontrolą) i dzieki temu jest mozliwa jej wieksza regularność nie powodowałaby że liczba brygad mogłaby zostac niezmieniona - ewentualnie uszczerbek nie byłby tak odczuwalny dla pasażerów..
Tak czy siak wydaje mi się ze nie dość że ten ruch by przywrócił połączenie Jelonek z Słuzewcem to jeszcze pozwoliłby odzyskac napełnienie 189 na odcinku przez Włochy gdzie najczesciej wozy są wypełnione tylko kilkunastoma osobami i to w szczycie.
Tak czy siak wydaje mi się ze nie dość że ten ruch by przywrócił połączenie Jelonek z Słuzewcem to jeszcze pozwoliłby odzyskac napełnienie 189 na odcinku przez Włochy gdzie najczesciej wozy są wypełnione tylko kilkunastoma osobami i to w szczycie.
PURA VIDA!
Nie ma szans. Obecnie suma postojów wynosi 30 minut na kółko w szczycie. Dokładasz 21 minut przejazdu. Jeżeli dołożysz tylko dwie brygady, to zostanie tylko 25 minut. Za mało. 10 i 15 minut dla 189 to zdecydowanie za mało dla tak długiej i korkolubnej linii.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Wróć. Nie odjąłem czas na dojazd do Cm. Wolskiego. Na dwie brygady dałoby się wyrobić.pawcio pisze:Nie ma szans. Obecnie suma postojów wynosi 30 minut na kółko w szczycie. Dokładasz 21 minut przejazdu. Jeżeli dołożysz tylko dwie brygady, to zostanie tylko 25 minut. Za mało. 10 i 15 minut dla 189 to zdecydowanie za mało dla tak długiej i korkolubnej linii.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- R-9 Chełmska
Jest ekspedycja, ino samoobsługowaR-11 Kleszczowa pisze:Natomiast faktem jest, że brak ekspedycji na jakiejkolwiek pętli jest dla 189 niestety zabójcze
Nie ma szans...R-11 Kleszczowa pisze:Chyba najmniejszym kosztem brygadowym byłoby wydłużenie jej do Wilanowa, ale chyba się tam niekoniecznie zmieści
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Chyba za dużo byłoby tego wszystkiego na Jelonkach wówczasmariow pisze:A teraz małe pytanie: czy skracając 10tke do Woronicza ZTM wziął pod uwage że zabrał Jelonkom drugi (po wczesniejszym 189) bezposredni dojazd na Słuzewiec?
Skoro sytuacja tego wymaga to może warto by jednak było przywrócic 189 na Os. Górczewska (via Człuchowska) - przy okazji linia miałaby nad sobą kontrole bo obecnie stada wyjezdzają czasem i z Cm Wolskiego ...
Jakies przeszkody?
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Mam nieco inne rozwiązanie: 113 z Grot do pętli na Górczewskiej i dalej przez Górczewską, Powstańców Śląskich (co by ich właśnie do Hali Wola i szkoły Jasnorzewskiej - Pawlikowskiej dowieść - a potem na Szeligi przez Człuchowską, Okrętową, Sterniczą do Szeligowskiej. Fakt - wtedy byłaby to linia podmiejska ale i Groty i Szeligi (mam nadzieję, że trwające rozmowy z Ożarowem zakończą się sukcesem) dostałyby linię punktulaną i dowożącą do szeregu ważnych punktów (szkoły, bazarki, przesiadki, tramwaje, ratusz).Dennis pisze:Chyba za dużo byłoby tego wszystkiego na Jelonkach wówczasmariow pisze:A teraz małe pytanie: czy skracając 10tke do Woronicza ZTM wziął pod uwage że zabrał Jelonkom drugi (po wczesniejszym 189) bezposredni dojazd na Słuzewiec?
Skoro sytuacja tego wymaga to może warto by jednak było przywrócic 189 na Os. Górczewska (via Człuchowska) - przy okazji linia miałaby nad sobą kontrole bo obecnie stada wyjezdzają czasem i z Cm Wolskiego ...
Jakies przeszkody?Poza tym łatwiej jest jednak skręcić z Połczyńskiej w Dźwigową w lewo, niż przejechać na wprost z Powstańców Śląskich (w Dźwigową)
Problemu ze 149 akurat nie widzę - skracamy wówczas do CM. WOLSKIEGO (albo wogóle łączymy jakoś ze 194), reaktywując 113 i już (GROTY stracą połączenie z lokalnym centrum handlowym przy Hali Wola, ale oni i tak w większości mają blachosmrody; natomiast 113 było bardziej punktualne od 149 i to by było dla tambylców na plus).
Natomiast 149 można śmiało połączyć ze 194
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
"Baco, jest wrzątek? - Jest. Ino zimny..."R-9 Chełmska pisze:Jest ekspedycja, ino samoobsługowa
Taka linia zdecydowanie powinna mieć jakąś kontrolę.
Czy aby na pewno? Bo według tego, co ja widziałem to owszem - czasami udaje się w szczycie skręcić bardzo sprawnie, ale raczej z naginaniem przepisów.Dennis pisze:Poza tym łatwiej jest jednak skręcić z Połczyńskiej w Dźwigową w lewo, niż przejechać na wprost z Powstańców Śląskich (w Dźwigową)
Podpis nie kursuje do odwołania. Przepraszamy.
Okrętowa??!R-11 Kleszczowa pisze:Mam nieco inne rozwiązanie: 113 z Grot do pętli na Górczewskiej i dalej przez Górczewską, Powstańców Śląskich (co by ich właśnie do Hali Wola i szkoły Jasnorzewskiej - Pawlikowskiej dowieść - a potem na Szeligi przez Człuchowską, Okrętową, Sterniczą do Szeligowskiej. Fakt - wtedy byłaby to linia podmiejska ale i Groty i Szeligi (mam nadzieję, że trwające rozmowy z Ożarowem zakończą się sukcesem) dostałyby linię punktulaną i dowożącą do szeregu ważnych punktów (szkoły, bazarki, przesiadki, tramwaje, ratusz).
A na Szeligi linia by się przydała, owszem. Ale IMHO koniecznie od Połczyńskiej, właśnie ze względów ruchowych.
Na pewno, na pewno. Moja pociecha tamtędy jeździ, to wiemPE pisze:Czy aby na pewno? Bo według tego, co ja widziałem to owszem - czasami udaje się w szczycie skręcić bardzo sprawnie, ale raczej z naginaniem przepisów.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wiem, że nie ma przejazdu na Człuchowską - trzeba by uskutecznić zawrotki... Notabene nie ja wymyśliłem taką trasęDennis pisze:Okrętowa??!R-11 Kleszczowa pisze:Mam nieco inne rozwiązanie: 113 z Grot do pętli na Górczewskiej i dalej przez Górczewską, Powstańców Śląskich (co by ich właśnie do Hali Wola i szkoły Jasnorzewskiej - Pawlikowskiej dowieść - a potem na Szeligi przez Człuchowską, Okrętową, Sterniczą do Szeligowskiej. Fakt - wtedy byłaby to linia podmiejska ale i Groty i Szeligi (mam nadzieję, że trwające rozmowy z Ożarowem zakończą się sukcesem) dostałyby linię punktulaną i dowożącą do szeregu ważnych punktów (szkoły, bazarki, przesiadki, tramwaje, ratusz).To żart, tak?
![]()
1) Nie ma skrętu z Człuchowskiej w lewo w ulicę o nazwie Okrętowa; 2) Okrętow nie doczekał się niestety ulicy na tyle szerokiej, aby choćby Urbinetka (z busów) mogła się tam minąć z czymkolwiek; 3) Byłyby problemy ze skrętem ze Sterniczej w lewo w Lazurową (by zaraz złamać się pod kątem jakichś 150 stopni w Szeligowską). Notabene wyjazd z Szeligowskiej w lewo w Lazurową (by za chwilę skręcić w Sterniczą) też do przyjemnych nie należy.
Trudno powiedzieć - korki na Połczyńskiej przed Ciepłownią Wolą zabiłyby punktualność to raz, a dwa to linia jadąca w Jelonki mogłaby liczyć na większą częstotliwość niż z Szeligów tylko do Ciepłowni i Cm. Wolskiego.Dennis pisze: A na Szeligi linia by się przydała, owszem. Ale IMHO koniecznie od Połczyńskiej, właśnie ze względów ruchowych.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Chyba jednak tyR-11 Kleszczowa pisze:Wiem, że nie ma przejazdu na Człuchowską - trzeba by uskutecznić zawrotki... Notabene nie ja wymyśliłem taką trasęDennis pisze:Okrętowa??!To żart, tak?
![]()
1) Nie ma skrętu z Człuchowskiej w lewo w ulicę o nazwie Okrętowa; 2) Okrętow nie doczekał się niestety ulicy na tyle szerokiej, aby choćby Urbinetka (z busów) mogła się tam minąć z czymkolwiek; 3) Byłyby problemy ze skrętem ze Sterniczej w lewo w Lazurową (by zaraz złamać się pod kątem jakichś 150 stopni w Szeligowską). Notabene wyjazd z Szeligowskiej w lewo w Lazurową (by za chwilę skręcić w Sterniczą) też do przyjemnych nie należy.
Tam można by pojechać - oczywiście mikrobusem - ale co najwyżej przez Człuchowską - Świetlików - Cokołową - Sterniczą. Skręt z Lazurowej w prawo w Szeligowską jest mozliwy, sprawdzano.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
No to jeszcze lepiej - podjedzie pod kościół. Uważam, że taka trasa dla linii 113 tzn. Groty, OSG, Hala Wola, Okrętowa, Szeligi, Macierzysz byłaby bardzo dobra
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- R-9 Chełmska
+ wzmocnienie 194 + kasacja 149 + 189 na GórczewskąR-11 Kleszczowa pisze:No to jeszcze lepiej - podjedzie pod kościół. Uważam, że taka trasa dla linii 113 tzn. Groty, OSG, Hala Wola, Okrętowa, Szeligi, Macierzysz byłaby bardzo dobra![]()
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"