Jelonki

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 05 lut 2008, 17:33

R-9 Chełmska pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:No to jeszcze lepiej - podjedzie pod kościół. Uważam, że taka trasa dla linii 113 tzn. Groty, OSG, Hala Wola, Okrętowa, Szeligi, Macierzysz byłaby bardzo dobra :-"
+ wzmocnienie 194 + kasacja 149 + 189 na Górczewską (-o<
Trzeba przyznać, że wyszedłby z tego całkiem fajny i udany układ :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 05 lut 2008, 17:56

Tylko "nowe" 194 którędy - Chrościckiego, czy Świerszcza? IMO powinno być, jak dawniej, ale Nowe Włochy mogą się pluć - dano im palec, który teraz mianoby zabrać?
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 05 lut 2008, 19:00

R-9 Chełmska pisze:Tylko "nowe" 194 którędy - Chrościckiego, czy Świerszcza? IMO powinno być, jak dawniej, ale Nowe Włochy mogą się pluć - dano im palec, który teraz mianoby zabrać?
Przez Chrościckiego. Na Świerszcza wystarczy wzmocnione 716.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 05 lut 2008, 19:17

R-11 Kleszczowa pisze:
R-9 Chełmska pisze:Tylko "nowe" 194 którędy - Chrościckiego, czy Świerszcza? IMO powinno być, jak dawniej, ale Nowe Włochy mogą się pluć - dano im palec, który teraz mianoby zabrać?
Przez Chrościckiego. Na Świerszcza wystarczy wzmocnione 716.
I tym sposobem doszedłeś w zasadzie do miejsca, w którym na Ciebie od pół roku najmarniej czekam :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Rutin

Post autor: Rutin » 05 lut 2008, 19:21

mariow pisze:Aha, zmiesci sie 189 na Górczewskiej?
Dobrze pokombinować,a wszystko sie zmieśći ;-)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 05 lut 2008, 20:12

inż. Glonojad pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: Przez Chrościckiego. Na Świerszcza wystarczy wzmocnione 716.
I tym sposobem doszedłeś w zasadzie do miejsca, w którym na Ciebie od pół roku najmarniej czekam :p
Korki na Dźwigowej mnie zatrzymały :p
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 06 lut 2008, 16:39

I takie wzmocnione 194 ma sztywniakach wyślemy na Gołąbki?

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 06 lut 2008, 17:05

Solaris U10 pisze:I takie wzmocnione 194 ma sztywniakach wyślemy na Gołąbki?
Nie. Na Gołąbki wyślemy 191.
Albert Camus-"Dżuma"

Dennis

Post autor: Dennis » 07 lut 2008, 14:34

Bastian pisze:Tam można by pojechać - oczywiście mikrobusem - ale co najwyżej przez Człuchowską - Świetlików - Cokołową - Sterniczą. Skręt z Lazurowej w prawo w Szeligowską jest mozliwy, sprawdzano.
Nadal nie jestem przekonany co do praktycznej możliwości skrętów w lewo w Lazurową (z Szeligowskiej i Sterniczej) oraz dostosowania osiedlowych uliczek Jelonek do ruchu jakichkolwiek autobusów. Zwracam także uprzejmie uwagę, że likwidując 149 i uruchamiając w zamian takie dziwaczne 113 osłabiacie komunikację w relacji HALA WOLA - Człuchowska - Lazurowa, która stanowi oś komunikacyjną dla całego osiedla :-$

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 07 lut 2008, 15:59

Nie osłabiamy, a wzmacniamy - kierujemy tam bowiem 189 :grin:
Albert Camus-"Dżuma"

Dennis

Post autor: Dennis » 07 lut 2008, 16:31

:doh: :lol: :rotfl2: Jasne! Ale jakoś mgliście widzę jednak to wydłużenie 189 :-?

mariow

Post autor: mariow » 07 lut 2008, 16:36

Dennis pisze:Ale jakoś mgliście widzę jednak to wydłużenie 189
bądźmy optymistami ;)
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 lut 2008, 22:04

Dennis pisze:
Bastian pisze:Skręt z Lazurowej w prawo w Szeligowską jest mozliwy, sprawdzano.
Nadal nie jestem przekonany co do praktycznej możliwości skrętów w lewo w Lazurową (z Szeligowskiej i Sterniczej)
Skoro w prawo się da, to w lewo - po szerszym łuku - chyba tym bardziej? Czy też mam powtórzyć jeszcze większymi literami? :roll:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Dennis

Post autor: Dennis » 08 lut 2008, 10:45

Bastian pisze:Skoro w prawo się da, to w lewo - po szerszym łuku - chyba tym bardziej? Czy też mam powtórzyć jeszcze większymi literami?
Ironia jest zupełnie niepotrzebna, szczególnie jeśli wynika z niezrozumienia :P Łapiesz różnicę, pomiędzy słowem "praktyczne", a słowem "teoretyczne"? ;) Toż ja wiem, że teoretycznie te skręty są możliwe. Ale pytam o praktykę. Innymi słowy: jakie straty czasu będą Twoim zdaniem na tych lewoskrętach w godzinach szczytu? Pomijając już kwestię, gdzie będzie przystanek STERNICZA w kierunku Szeligów :-$

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 08 lut 2008, 10:49

Na Szeligowskiej :-k
Albert Camus-"Dżuma"

ODPOWIEDZ