Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
Można więc wyjść z założenia, że 410 jest dodatkiem dla 190 między Wileńskim, a Feminą przynajmniej. Jeśli jednak korki na WZ są jakie są, to po co dwie linie mają stać w małym odstępie od siebie i jechać w żółwim tempie ? 390 jest przykładem, że ZTM stawia na 190 głównie od Wileńskiego do Marek. Ale podziału rzeczywistego sobie za bardzo nie wyobrażam.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
mi się wydaje że odwrotnie bo większość ludzi wsiada w 410 niż w 190 (może ze względu na to że 190 jeździ żadziej od 410.ziomal pisze:Można więc wyjść z założenia, że 410 jest dodatkiem dla 190 między Wileńskim, a Feminą przynajmniej.
na to pytanie zna odp tylko ZTMziomal pisze:Jeśli jednak korki na WZ są jakie są, to po co dwie linie mają stać w małym odstępie od siebie i jechać w żółwim tempie ?
517 na odc. Dw.Wileńskiziomal pisze:410 jest dodatkiem dla
To znaczy odcinek między Wileniakiem, a Targówkiem dla 410 to chyba inna sprawa. Co do reszty to nie wiem do końca, właściwie trudno mi jest powiedzieć. 
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Tymbardziej wypadałoby 190 i 390 połączyć i skrócić do Pl. Hallera czy Dw. Wschodniego.
A 410 na Górczewską?
Chyba lepiej nie kombinować... Szczególnie że właśnie w weekendy ludzie zwłaszcza korzystają na WZ z busów...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
- Bastian
- Sułtan Maroka
Proponuję poczekać z rozważaniami na temat tras do chwili ostatecznego ustalenia i ogłoszenia, które ciągi będą przeznaczone (buspasy, priorytety) dla komunikacji miejskiej w czasie zamknięć. Wygląda na to, że trochę tego typu preferencji dla KM będzie. Póki tego nie ma - nie ma też podstaw do chowania 190 do grobu ani do głoszenia jego odrodzenia - jedno i drugie jest palcem po wodzie pisane.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
No właśnie TYLKO ZTM jest zdeterminowany co najgorsza bo ZDM nie jest a to od niego wszystko (chyba) zależyBastian pisze:ZTM jest zdeterminowany, prasa już zaczęła sprawę nagłaśniać, więc na razie jestem dość dobrej myśli.
Bastian pisze:Kto wie, może 190 miast zostać dobitym, jednak odżyje?
Bastian pisze:Proponuję poczekać z rozważaniami na temat tras do chwili ostatecznego ustalenia i ogłoszenia, które ciągi będą przeznaczone (buspasy, priorytety) dla komunikacji miejskiej w czasie zamknięć. Wygląda na to, że trochę tego typu preferencji dla KM będzie. Póki tego nie ma - nie ma też podstaw do chowania 190 do grobu ani do głoszenia jego odrodzenia - jedno i drugie jest palcem po wodzie pisane.
Dziś do ZTM-u wysłałem wiadomość w której umieściłem (że tak napiszę) 2 pytania a mianowicie:
jakie są plany co do tras linii autobusowych po dokończeniu budowy I linii metra i co się stanie z linią 195?
Wiadomość została przekazana do Sekretariatu Pionu Przewozów ZTM. Mam nadzieję że przyślą list z odpowiedziami na w/w pytania
jakie są plany co do tras linii autobusowych po dokończeniu budowy I linii metra i co się stanie z linią 195?
Wiadomość została przekazana do Sekretariatu Pionu Przewozów ZTM. Mam nadzieję że przyślą list z odpowiedziami na w/w pytania
- Bastian
- Sułtan Maroka
Plany wciąż powstają, analizy trwają, zaś 195 z Bielan prawie na pewno zniknie. Nie spodziewaj, bym ci w urzędowej odpowiedzi na pismo napisał cokolwiek więcej195 pisze:plany co do tras linii autobusowych po dokończeniu budowy I linii metra i co się stanie z linią 195?
Natomiast jak już stworzymy projekt do końca, pewnie trafi on do konsultacji.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czy to jest wystarczająca odpowiedź? Póki nie ma żadnych decyzji, póty nie ma nic na pewno.Bastian pisze:Plany wciąż powstają, analizy trwają
Myślałem niedawno nad trzema liniami po otwarciu II linii metra i wpadłem na taki pomysł:
506 + 125 czyli
Os.Górczewska - Międzylesie. (częst.10/15/20)
Linia 506 jest coraz słabiej wykorzystywana na Bródnie z tego względu że ludzie wolą takie E-3 i 500 do metra itd. Natomiast linia 125 jest czasem puściutka na odc.Świętokrzyska - Os.Górczewska. Przez linię E-6 na odc. Świętokrzyska - Os.Górczewska linia 125 trochę straciła pasażerów. Stąd właśnie pomysł aby jedną usunąć. CZYLI:
506
OS.GÓRCZEWSKA-Lazurowa-Człuchowska-Powstańców Śląskich-Połczyńska-Wolska-Kasprzaka-Prosta-Rondo ONZ-Świętokrzyska-Kopernika-Tamka-MŚ-Sokola-Zamoyskiego-Targowa-Zamoyskiego-Grochowska-Płowiecka-Bronisława Czecha-Kajki-Pożaryskiego-Żegańska-Al.Dzieci Polskich- MIĘDZYLESIE
Linia E-6 zostałaby z taką częstotliwością z jaką teraz jeździ.
Dosyć długo rozmyślam nad stworzeniem linii łączącej oba dworce (w tym przypadku Zachodni, tak jak 123 Wschodni) i pomyślałem nad taką trasą:
113
DW.ZACHODNI-Al.Jerozolimskie-RZS-Al.Jerozolimskie-Grzymały Sokołowskiego-Szczęśliwicka-Dickensa-Pawińskiego-Korotyńskiego-Mołdawska-Racławicka-Żwirki i Wigury-Hynka-Łopuszańska-Kleszczowa-Bolesława Chrobrego-Globusowa-Dźwigowa-Połczyńska-Wolska-Redutowa-Jana Olbrachta-Górczewska-Płocka-Krzyżanowskiego-Szarych Szeregów-Brylowska-Prądzyńskiego-Tunelowa-DW.ZACHODNI (TUNELOWA)
Tworząc linię 113 brałem głównie przykład z linii 123 czyli połączenie osiedli z dworcami
506 + 125 czyli
Linia 506 jest coraz słabiej wykorzystywana na Bródnie z tego względu że ludzie wolą takie E-3 i 500 do metra itd. Natomiast linia 125 jest czasem puściutka na odc.Świętokrzyska - Os.Górczewska. Przez linię E-6 na odc. Świętokrzyska - Os.Górczewska linia 125 trochę straciła pasażerów. Stąd właśnie pomysł aby jedną usunąć. CZYLI:
506
Linia E-6 zostałaby z taką częstotliwością z jaką teraz jeździ.
Dosyć długo rozmyślam nad stworzeniem linii łączącej oba dworce (w tym przypadku Zachodni, tak jak 123 Wschodni) i pomyślałem nad taką trasą:
113
Tworząc linię 113 brałem głównie przykład z linii 123 czyli połączenie osiedli z dworcami
- Bastian
- Sułtan Maroka
123 nie jest połączeniem DWW z DWW tylko połączeniem Gocławia z Zieleniecką i DWW, a z drugiej strony z Grochowem, Urzędem Skarbowym i DWW niejako przy okazji, a powstało w czasach, gdy z Gocławia można było wyjechać tylko na zachód i na północ 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dla mnie w ogóle sytuacja, że na Jelonki jeżdżą CZTERY różne linie i to TRZECH różnych kategorii - a do kompletu jeszcze "10" - a wszystkie w korytarz Świętokrzyskiej, jest dziwactwem - ale z drugiej strony, skoro lada chwila wszystko się rozgrzebie i szlag trafi, to może nie ma co grzebać...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.