Jestes pewny?Premo pisze:Terminale wprowadzano zanim jeszcze podpisano umowę z ZTM.humptyangel pisze:Masz może umowę ZTM-KM i ZTM-WKD ws. wspólnego biletu? To ją opublikuj na forum i sprawa się wyjaśni. jeśli opierasz się na tym co w pociągach mówią, to lepiej zamilknij, bo podawanie niesprawdzonych informacji jest gorsze od niewiedzy.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Wspólny bilet ZTM/KM/WKD/PR
Moderator: JacekM
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
bez komentarza...Telewizyjny Kurier Warszawski powiedział a w serwisie internetowym pisze:Od czwartku w pociągach kolei Mazowieckich ważne są bilety okresowe ZTM komunikacji Miejskiej. Urzednicy zawarli porozumienie z kolejarzami. Niestety tylko na jedną linię z Pruszkowa do Dworca Wschodniego, która właśnie zaczyna być remontowana.
Prace torowe są od czwartku prowadzone między Milanówkiem a Grodziskiem Mazowieckim.
Odwołane zostały cztery pociągi kursujące na tej trasie. Części skrócono przejazd do Milanówka.
Wspólny bilet uznawany jest w pociągach Kolei Mazowieckich i Szybkiej Kolei Miejskiej. Ważne są wszystkie rodzaje biletów oraz uprawnień do ulgowych przejazdów.
Ułatwienie dotyczy jednak tylko odcinka miedzy Warszawą Wschodnią a Pruszkowem.
Pasażerowie wsiadajacy do składów podmiejskich muszą pamietać, że jednorazowe bilety ZTM muszą być skasowane wcześniej w pociągach SKM, a bilety okresowe muszą być wcześniej aktywowane.
Prace remontowe skończa się przed wakacjami.
Polityka złym doradcą w pracy!
Bilety okresowe owszem, ale jednorazówki i inne krótkookresowe nie do końca. Cytuję:TKW pisze:Pasażerowie wsiadajacy do składów podmiejskich muszą pamietać, że jednorazowe bilety ZTM muszą być skasowane wcześniej w pociągach SKM, a bilety okresowe muszą być wcześniej aktywowane.
Czego JotPeCecie nie chciałeś skomentować?ZTM pisze: Posiadacz nie skasowanego biletu ZTM obowiązany jest wejść do pociągu pierwszymi drzwiami (licząc od czoła składu) i zgłosić się niezwłocznie do kierownika pociągu w celu skasowania biletu znakownikiem KM.
Mam pytanie (na razie teoretyczne, ale było blisko do pilnego uzyskania wiedzy praktycznej ) - czy można anulować mandat za brak biletu w Kolejach Mazowieckich, otrzymany na terenie Warszawy, okazując ważną kartę miejską ?
Wczoraj miałem nieprzyjemne kilka minut, spędzonych na gorączkowym przeszukiwaniu kieszeni i zakamarków plecaka - na szczęście miesięczny się znalazł i mandatu uniknąłem.
Wczoraj miałem nieprzyjemne kilka minut, spędzonych na gorączkowym przeszukiwaniu kieszeni i zakamarków plecaka - na szczęście miesięczny się znalazł i mandatu uniknąłem.
Z tego co się dowiedziałem,
to ZTM ostatnio wysłał propozycje do miejscowości Zielonka, Kobyłka, Wołomin
w zakresie rozszerzenia strefy wspólnego biletu ZTM/KM aż do stacji Wołomin Słoneczna.
Nie znam szczegułów, tzn jak to by wyglądało dla poszczególnych gmin od strony finansowej.
Coś się zaczyna dziać
to ZTM ostatnio wysłał propozycje do miejscowości Zielonka, Kobyłka, Wołomin
w zakresie rozszerzenia strefy wspólnego biletu ZTM/KM aż do stacji Wołomin Słoneczna.
Nie znam szczegułów, tzn jak to by wyglądało dla poszczególnych gmin od strony finansowej.
Coś się zaczyna dziać
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Priorytetem powinno być rozszerzenie zasięgu na trasę S2 i koordynacja rozkładów jazdy... ale zapewne ktoś uznał, że "skoro tam jest SKM, to wspólny bilet jest niepotrzebny - 30 minut to wspaniała częstotliwość".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wie ktoś, czemu w WKD nie wprowadzono dotąd wspólnego biletu na dalszym odcinku trasy?
Umowę sprzedaży WKD parafowali przedstawiciele zainteresowanych samorządów z wyjątkiem Warszawy. Prezydent Lech Kaczyński był wtedy chory i nie zdążył ustanowić swojego pełnomocnika. Stołeczni urzędnicy mieli uzupełnić brakujący podpis w ciągu kilku dni. Nie zrobili tego przed dwa lata.
Jedną z obietnic konsorcjum przy przejmowaniu WKD było wprowadzenie biletu na caej trasie. Co za problem wprowadzić go w ramach 2 strefy analogicznie jak w przypadku skm?jasiu pisze:bo dalszy odcinek nie jest w strefie miejskiej?
Umowę sprzedaży WKD parafowali przedstawiciele zainteresowanych samorządów z wyjątkiem Warszawy. Prezydent Lech Kaczyński był wtedy chory i nie zdążył ustanowić swojego pełnomocnika. Stołeczni urzędnicy mieli uzupełnić brakujący podpis w ciągu kilku dni. Nie zrobili tego przed dwa lata.
Mi się wydaje, że Warszawa pracuje nad 3 strefą, wskazywałaby to zmiana nazewnictwa stef.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.