Os. OstrobramskaJarek pisze:Andrzej pisze:Marszałkowską oraz Saską i/lub Przyczółek
Tarnowiecka // lub Centrum Optyki
Łukowska // (w zależności od wariantu trasy)
Zamieniecka
Rawar
Przyczółek Grochowski
-
-
-
-
-
-
-
-
Metro Politechnika
Moderator: Wiliam
I nie byłoby, że Gocław zapycha linięAndrzej pisze:Bo jadąc tylko od Witolina to ostatnim przystankiem do zatrzymania powinien być Przyczółek. Potem tym by mogła się różnić od pośpiechów, że minęłaby Saską i Marszałkowską..
W sumie Rozdroże też by można wywalić. Fajna by była linia co po Politechnice następny przystanek ma na Przyczółku.. Ekspresowa dowózka do metra dla Pragi przy TŁ.
No pewnie.marian pisze:I nie byłoby, że Gocław zapycha linięAndrzej pisze:Bo jadąc tylko od Witolina to ostatnim przystankiem do zatrzymania powinien być Przyczółek. Potem tym by mogła się różnić od pośpiechów, że minęłaby Saską i Marszałkowską..
W sumie Rozdroże też by można wywalić. Fajna by była linia co po Politechnice następny przystanek ma na Przyczółku.. Ekspresowa dowózka do metra dla Pragi przy TŁ.Pomysł niezły tylko czy Witolin by tym jeździł?
Prosisz - maszJarek pisze:Szczerze mówiąc sądziłem, że skrytykujecie pomysł.
No właśnie sądziłem, że większość wypowiedzi będzie taka kategoryczna. Jestem zaskoczony, że jest inaczej, co wskazuje na to, że temat trzeba dobrze przemyśleć.kangoo2 pisze:Tak, jasne... może wszystkie linie przemianujmy na ekspresy i zlikwidujmy większość przystanków. Nie mogę czytać tych bzdur!!! (...) Wy tu wyskakujecie z jakimiś durnymi ekspresami, które i tak staną w korku i taki z niego będzie ekpress jak z koziej d... trąba.
Całym sercem jestem za utworzeniem porządnej linii zwykłej, a nawet dwóch. Wiele na temat obsługi zwykłej ciągu TŁ zostało powiedziane i nie widzę powodu, by ten temat dalej drążyć.kangoo2 pisze:Od lat odczuwamy brak porządnej linii zwyklej na ciągu Ostrobramskiej i Trasie
No właśnie to jest najważniejsze pytanie. 405 cierpi na niedobór pasażerów z tego powodu. Z drugiej strony częstotliwość tej linii nie zachęca i to też może być przyczyna.Colony pisze:czy Os. Ostrobramska to nie za blisko na kraniec dla takiego ekspresu
myślę że ta linia na pewno nie byłaby zakrańcowana na Politechnice, tylko jest to część wiekszego planuColony pisze:Przyznam, że byłoby dosc ciężko z zakrańcowaniem linii na Polibudzie z uwagi na brak miejsca. Pytanie też czy Os. Ostrobramska to nie za blisko na kraniec dla takiego ekspresu.