501 koĹczy w kursach "f" na Pl. Konstytucji
Moderator: Wiliam
Tylko te zjazdy to póki co widziałem 2 i to w krótkim odstępie. Gdyby było ich więcej to jak najbardziej jestem za przejęciem tej relacji przez tramwaje
Tylko póki co za mało tych tramwajów zjeżdża na Wolę między 7:30 a 8:30. Może jak miesiąc się pomęczymy to w kwietniu ZTM zrobi prezent i zwiększy liczbę zjazdów...
-
Dęboszczak
Niech faktycznie wzmocnią bo jeżeli dla Ciebie 2 kursy to dużo i to jeden niemal za drugim to cóż...geograf pisze: skoro wzmocnili tramwaje, to z Zawiszy nimi ludzie powinni jeździć...
Czy ja gdzieś napisałem, że między Zawiszy a Szpitalem (a nie tylko Karolkową) jest większe wykorzystanie 501 niż w Śródmieściu ? Nie. Ale to chyba nie jest powód by ludzim jeszcze gorzej i większym tłoku się jeździło na Wolę. Można jak już wspomniałem inaczej zorganizować komunikację między PL.Z a SW.Dęboszczak pisze: 501 jest zapełnione bardziej między Centrum a Centralnym niż między Zawiszy a Karolkową.
Też mi się wydaje że 12 minut dla 501 w stronę Os. Górczewska jest optymalne. Codziennie widzę w róznych godzinach jakie jest wykorzystanie tej linii i dramatu większego nie ma (także na 159).
Co do 512 - było tyle krzyku a tą linię. Widuję ją rano, popołudniu. Nie raz o godz. 7:30 w kierunku Centrum są zaledwie zajete tylko miejsca siedzące. W stronę Ochoty też nie jest lepiej (chyba że 512 przyjedzie przed 175, 504, 157 - wtedy jest kiepsko). Oczywiście dramatu nie ma.
Co do 512 - było tyle krzyku a tą linię. Widuję ją rano, popołudniu. Nie raz o godz. 7:30 w kierunku Centrum są zaledwie zajete tylko miejsca siedzące. W stronę Ochoty też nie jest lepiej (chyba że 512 przyjedzie przed 175, 504, 157 - wtedy jest kiepsko). Oczywiście dramatu nie ma.
Sam powiedziałeś, że widziałeś jedynie dwa kursy. Czy inne nie istnieją? Pytam, bo sam oczywiście mogłem wpaść w przesadny optymizmdzidek pisze:Niech faktycznie wzmocnią bo jeżeli dla Ciebie 2 kursy to dużo i to jeden niemal za drugim to cóż...
Wniosek z tego taki, że lepiej wzmocnić odcinek, niż całą trasę 501dzidek pisze:Czy ja gdzieś napisałem, że między Zawiszy a Szpitalem (a nie tylko Karolkową) jest większe wykorzystanie 501 niż w Śródmieściu ? Nie.
Też chciałbym aby mi ktoś na to pytanie odpowiedział bo ile razy jadę to niemal zawsze trafiam na dobrze zapełnioną 8geograf pisze:Sam powiedziałeś, że widziałeś jedynie dwa kursy. Czy inne nie istnieją? Pytam, bo sam oczywiście mogłem wpaść w przesadny optymizmdzidek pisze:Niech faktycznie wzmocnią bo jeżeli dla Ciebie 2 kursy to dużo i to jeden niemal za drugim to cóż...
No i 100% mojego poparcia !!geograf pisze:Wniosek z tego taki, że lepiej wzmocnić odcinek, niż całą trasę 501dzidek pisze:Czy ja gdzieś napisałem, że między Zawiszy a Szpitalem (a nie tylko Karolkową) jest większe wykorzystanie 501 niż w Śródmieściu ? Nie.
Tłok to się dopiero zaczyna od Politechniki w stronę Mokotowa. Jeżdżę codziennie z Bemowa na Polibude około godz 7:20 i SU15 jest zapełniony, ale ruszyć się w autobusie spokojnie da. Jeszcze bez trzymanki nie jechałem. Teraz trzeba obserwować frekwencje po zmianie trasy.Dęboszczak pisze:Nie ma potrzeby by jeździło częściej. 12 min. jest w sam raz. Tłok w 501 jest do Politechniki.dzidek pisze:I dzięki temu przed 8 rano 501 z Pl.Zawiszy w stronę Os.Górczewska będzie jeździć rzadziej (mimo, że powinno częściej) niż obecnie !
Kursy do pl. Konstytucji będą dla pasażerów kursami zjazdowymi.
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
- MeWa
- Cukiereczek
A co? Chciałbyś, żeby tramwaje liniowe zjeżdżały W ŚRODKU godzin szczytu? Sorry, uważam, że podstawowa trasa jest ważniejsza jednakdzidek pisze:Tylko póki co za mało tych tramwajów zjeżdża na Wolę między 7:30 a 8:30. Może jak miesiąc się pomęczymy to w kwietniu ZTM zrobi prezent i zwiększy liczbę zjazdów...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Dęboszczak
dlatego 501 dostało na razie 10 zamiast 12, ale jak będzie frekwencja rosnąć to i wzrośnie częstotliwość.Maciek pisze:Tłok to się dopiero zaczyna od Politechniki w stronę Mokotowa. Jeżdżę codziennie z Bemowa na Polibude około godz 7:20 i SU15 jest zapełniony, ale ruszyć się w autobusie spokojnie da. Jeszcze bez trzymanki nie jechałem. Teraz trzeba obserwować frekwencje po zmianie trasy.Dęboszczak pisze: Nie ma potrzeby by jeździło częściej. 12 min. jest w sam raz. Tłok w 501 jest do Politechniki.
Kursy do pl. Konstytucji będą dla pasażerów kursami zjazdowymi.
Skoro autobus nie warto jest puszczać częściej to w zamian można wykorzystać tramwaj tym bardziej, że Ochota nie posiada bezpośredniego połączenia tramwajowego z rejonami Szpitala Wolskiego a chętni (patrząc na frekwencję w wakacje linii 8) zawsze się znajdą. Poza tym jak przed 8 pojedziesz zjazdową 9 do PL.Zawiszy a później przesiądziesz się w inny tramwaj (7,22,24,25) jadący do Centrum to nic Ci się nie stanieMeWa pisze:A co? Chciałbyś, żeby tramwaje liniowe zjeżdżały W ŚRODKU godzin szczytu? Sorry, uważam, że podstawowa trasa jest ważniejsza jednakdzidek pisze:Tylko póki co za mało tych tramwajów zjeżdża na Wolę między 7:30 a 8:30. Może jak miesiąc się pomęczymy to w kwietniu ZTM zrobi prezent i zwiększy liczbę zjazdów...
- MeWa
- Cukiereczek
no pewnie, oprócz tego, że będę musiał latać pomiędzy przystankami...dzidek pisze:Skoro autobus nie warto jest puszczać częściej to w zamian można wykorzystać tramwaj tym bardziej, że Ochota nie posiada bezpośredniego połączenia tramwajowego z rejonami Szpitala Wolskiego a chętni (patrząc na frekwencję w wakacje linii 8) zawsze się znajdą. Poza tym jak przed 8 pojedziesz zjazdową 9 do PL.Zawiszy a później przesiądziesz się w inny tramwaj (7,22,24,25) jadący do Centrum to nic Ci się nie stanieMeWa pisze:A co? Chciałbyś, żeby tramwaje liniowe zjeżdżały W ŚRODKU godzin szczytu? Sorry, uważam, że podstawowa trasa jest ważniejsza jednak
Relacja Ochota - Centrum jest jednak ważniejsza niż Ochota - Wola... Nie wiem czemu tam, gdzie jest większość pasażerów, mają być nagle przesiadki... Nie widziałęm, żeby tramwaje w godzinach szczytu na Jerozolimskich narzekały na brak pasażerów.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
Ale czy skierowanie jednego kursu 9 przed godziną 8 do zajezdni Wola oznacza uprzywilejowanie relacji Ochota-Wola? Nie żartuj ! Z resztą daj ludziom z Okęcia czy Włoch też bezpośrednio dojechać do szkoły/pracy przy Kasprzaka (ja osobiście znam 5 takich osób a ile jest faktycznie nawet wolę nie myśleć). Jak jeden tramwaj z linii 9, jeden z 1 czy jeden z 32 pojedzie rano do Zajezdni Wola to nic się nie stanie a inni skorzystają!