Komunikacja w Starej Miłośnie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 lut 2008, 12:59

Krzysiek pisze:Co na to ZTM, prawda to?
Pismo, pismo!
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 26 lut 2008, 13:05

Bastian pisze:
Krzysiek pisze:Co na to ZTM, prawda to?
Pismo, pismo!
Dobra oki, rozumiem nie możecie powiedzieć. ;-) A pisma nie wyśle w tej sprawie, zajmuje się teraz czym innym.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 lut 2008, 13:09

Krzysiek pisze:
Bastian pisze: Pismo, pismo!
Dobra oki, rozumiem nie możecie powiedzieć. ;-) A pisma nie wyśle w tej sprawie, ja mam zwyczaj wysyłać w innej sprawie.
Ty nie wysyłaj, niech wyśle dzielnica! Jak my możemy cokolwiek powiedzieć, skoro dowiedzieliśmy się przed chwilą stąd właśnie. Myślisz, że UD Wesoła nas powiadomi kurierem? Pismo przyjdzie, to się dowiemy oficjalnie, co oni uchwalili...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 26 lut 2008, 13:16

radna dzielnicy Wesoła pisze:Poza szczytem oraz w weekendy - będzie co 20 minut - tak powiedziano mi przez telefon, podobno w piśmie - umknęło. Zmiany mają szansę wejść w życie od kwietnia. Zarząd Dzielnicy pozytywnie odniósł się do propozycji ZTM.
A więc tylko Zarząd się do tego odniósł , a nie Rada, troche namieszałem.
:^o

Andrzej

Post autor: Andrzej » 27 lut 2008, 14:03

Krzysiek pisze:Według radnej z forum Stara Miłosna RD Wesoła pozytywnie zaopiniowała propozycje ZTM.
502 ma jeżdzić co 15/20/20. Chyba dotyczy to też przemiany 514 w 1xx?
Jeśli dobrze wszystko pójdzie zmiany wejdą od kwietnia. Co na to ZTM, prawda to? O-)
Na razie to na 514 pojawiły się dziś kartki, że znów zmiana rozkładu, od marca.
Na stronie nic nie ma, ale aż się będę bał tam zajrzeć :-?
R1+R2
R3+R7
R8+R9

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 28 lut 2008, 11:58

Jarek pisze:...Ale to było w czasach, gdy Wesoła nie należała do Warszawy, gdy nie było SKM, ani wspólnego biletu! Że nie wspomnę o zmianie liczby mieszkańców...
Niemniej uważam, że najlepszy sondaż zrobi sama dzielnica, co mam nadzieję w tej chwili właśnie czyni. Po to w ogóle są konsultacje z dzielnicami, bo to właśnie dzielnice są w stanie najlepiej wybadać opinie swoich mieszkańców.
Dlatego wszyscy odpowiedzialni za komunikację miejską przełamcie trwale "nie da się"
Akurat takie myślenie Ty zaprezentowałeś w tym poście twierdząc, że wieloletnie przyzwyczajenia Wesołej i SM są czymś, czego sie nie da zmienić. A może da się zaproponować lepszy układ połączeń? Ale co tam! :neutral:
Serwus Jarku.
Zaangażowałem się w dyskusję o linii 502.
Rozumiem różne zdania na każdy temat, przecież każdy ma swoje argumenty.
Jestem jednak zdziwiony Twoimi słowami, które wkładasz we mnie.
W którym miejscu napisałem to co tu wytłuściłem ?
Gdzie to wyczytałeś ? Znajdź proszę to miejsce.

Natomiast ja gdy przeczytałem Twoje słowa (w/w cytaty) a szczególnie to na co wskazuję w wytłuszczeniu doszedłem do wniosku, że są to Twoje myśli wyrażone pisemnie i nasunęło mi się kilka pytań :

1.Czy mieszkańcy Starej Miłosnej wystąpili do Ciebie (lub do firmy, którą reprezentujesz wyrazając jej zdanie) o zmianę Ich przyzwyczajeń ?

2.Czy zdołałeś kiedykolwiek zmienić przyzwyczajenia innych ludzi, na przykład przyzwyczajenia Twoich rodziców ?

3.Czy tzw. "dzielnica" jest tak blisko poszczególnego mieszkańca, że jej wnioski są miarodajne ?
podczas, gdy w innym miejscu piszesz :
Jarek pisze:Niech mieszkańcy SM zdecydują, jak jest dla nich lepiej.
To jak ma być ? mieszkańcy czy "dzielnica" ?

Twoje słowa utwierdzają mnie w tym o czym pisałem wcześniej w postach dotyczących tego tematu.
(zainteresowanych czytelników odsyłam tamże).

Serwus Bastian.
Bastian pisze:
tadeo pisze:"Chcą Wam puścić tę linię naokoło przez Gocław"
Nie widzę, by to stwierdzenie było prawdziwe. A plan miasta wisi mi przed oczami.
Czy mam rozumieć, że według Twojego planu miasta droga przez Gocław jest krótsza niż teraźniejsza ?
Jak w takim razie mają się Twoje słowa :
Bastian pisze:...Co z tego, że będą jechać dłużej o 2-3 (bodajże) minuty, jeśli będą czekać na autobus nawet kwadrans krócej? No cóż, rzekłbym, że bez łaski...
Jest to zaiste zastanawiające:
Droga krótsza (sic!?) i jednocześnie czas przejazdu dłuższy.
Dla mieszkańców Starej Miłosnej istny zysk.
.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 lut 2008, 12:15

tadeo pisze:Czy mam rozumieć, że według Twojego planu miasta droga przez Gocław jest krótsza niż teraźniejsza ?
Niczego takiego nie napisałem. Natomiast jest jeszcze dużo przestrzeni semantycznej między "krótsza" a "naokoło". Nie jest naokoło, jest nieco dłużej, przy czym wydłużenie jest wyraźnie mniejsze, niż ewentualny zysk czasowy na czasie oczekiwania na autobus.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 28 lut 2008, 15:51

Bastian pisze:Nie jest naokoło, jest nieco dłużej, przy czym wydłużenie jest wyraźnie mniejsze, niż ewentualny zysk czasowy na czasie oczekiwania na autobus.
A jak dołożymy rozkopanie węzła Płowiecka, to w stronę Centrum może być niespodziewanie o wiele szybciej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 28 lut 2008, 16:22

W obie strony, bowiem jest para estakad!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 28 lut 2008, 16:24

Ale w stronę SM 502 i tak już mknie estakadą omijając przyszły plac budowy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Andrzej

Post autor: Andrzej » 29 lut 2008, 21:52

W Wesołej od marca rozgospadarowano ekonomicznie ostatnie kursy 514 z kursami nocnych, z podcięciem tym ostatnich także rano. Idea bardzo słuszna, wykonanie gorsze.

Kursy poranne:
Pętla Wola Grzybowska: N71 - ostatni kurs - 3.39; 514 - pierwszy kurs - 4.58
Luka 79 minut to jednak przesada.

Kursy wieczorne: luka 69 minut do Wesołej, 39 minut do Zielonej.
R1+R2
R3+R7
R8+R9

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 29 lut 2008, 23:38

A 173?

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 29 lut 2008, 23:39

pierwszy kurs 5:08.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 29 lut 2008, 23:42

No to faktycznie dziura...

Piszcie do Szamota ;)

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 01 mar 2008, 16:01

tadeo pisze:Serwus Jarku.
Zaangażowałem się w dyskusję o linii 502.
Rozumiem różne zdania na każdy temat, przecież każdy ma swoje argumenty.
Jestem jednak zdziwiony Twoimi słowami, które wkładasz we mnie.
W którym miejscu napisałem to co tu wytłuściłem ?
Gdzie to wyczytałeś ? Znajdź proszę to miejsce.
Odniosłem takie wrażenie z lektury Twoich postów, w których pisałeś, jakimi trasami przemieszczają się mieszkańcy SM. Tak odczytałem sens Twoich wypowiedzi.
1.Czy mieszkańcy Starej Miłosnej wystąpili do Ciebie (lub do firmy, którą reprezentujesz wyrazając jej zdanie) o zmianę Ich przyzwyczajeń ?
2.Czy zdołałeś kiedykolwiek zmienić przyzwyczajenia innych ludzi, na przykład przyzwyczajenia Twoich rodziców ?
Co wnoszą te pytania do naszej dyskusji?
tadeo pisze:3.Czy tzw. "dzielnica" jest tak blisko poszczególnego mieszkańca, że jej wnioski są miarodajne ?
Dzielnica reprezentuje mieszkańców. Ma swoją Radę i Zarząd. To mieszkańcy wybierają swoich przedstawicieli. Powinni tak wybierać, żeby ci przedstawiciele byli blisko nich.

ODPOWIEDZ