Soliny i Libera - technika, eksploatacja, opinie
W Solinie to dźwięk zamykania drzwi... Czekam gdy tą dziadowską trąbkę wyłączą. Ten na żądanie też dziadowski wyje na cały autobus. Ogólnie autobus bardzo dobry. Resztę oceny już jest.
[ Dodano: 2008-03-01, 16:17 ]
[ Dodano: 2008-03-01, 16:17 ]
Sterownik nie jest R&G a ekran to LCD...ziomal pisze:nad kabiną komputer pokładowy vel GPS- pokazuje w formie schematu kolejne przystanki i odległości między nimi, ale nie jest pikselowy i nie jest chyba R&G
Tomasz Knapik.ziomal pisze:Maciej Knapik
Z tego co pamiętam to monetel nie jest...ziomal pisze:nny rodzaj monetela
To jest jakiś dramat. W ogóle dźwięk stopu też jest fatalny.Premo pisze:W Solinie to dźwięk zamykania drzwi... Czekam gdy tą dziadowską trąbkę wyłączą.
Mi sie autobus nie podoba. Nawet bardzo. Jedyny plus dla mnie to, że nie trzeszczy i ma miękkie siedzenia. O szczegółach już nie wspominam, bo większość już tu zostało napisane, ale coś mi w nich nie pasuje. Może się jeszcze przekonam
Aaa no i lewarek
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Ten pipsztainPiotrek pisze:W Solinie to dźwięk zamykania drzwi... Czekam gdy tą dziadowską trąbkę wyłączą.
Jeśli chodzi o trzeszczenie to tylko obudowa tylnego wyświetlacza trzeszczała reszta w sumie nie. W każdym wozie którym jechałem (A367 i A370) był ktoś obok na pierwszym siedzeniu. W A370 na 204 na Białołęckiej kombinowali coś przy bezpiecznikach może próbowali coś odłączyć. Po wyjeździe z osiedla Derby kierowca wyłączył silnik, cofnął trasę do przystanku Kąty Grodziskie i dopiero odpalił.
Jeśli chodzi jeszcze o os. Derby to ciężko było przejechać. Był taki moment że ledwo się minęliśmy z jadącym z na przeciwka Cinquocento. Ogólnie cały czas slalom między samochodami.
Zapowiedzi przystanków bardzo przyjemne, brawa za wybór Knapika.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Ja też jechałem dziś Soliną. Autobus zrobił na mnie pozytywne wrażenie, ale nie pasuje mi ten sygnał zamykania drzwi, 3 sygnały po naciśnięciu "STOP" oraz zapowiadanie przystanków "na żądanie". Trochę długo ten gościu gada i po dłuższej jeździe może być wkurzające coś takiego: "Następny przystanek BIAŁOŁĘKA-KANAŁ. Przystanek na żądanie". Można było by to jakoś skrócić np. "Następny przystanek BIAŁOŁĘKA-KANAŁ warunkowy" i tyle. A i jak się długo kręci (znaczy jak się wchodzi na wysokie obroty to wszystko na wozie się trzęsie, lewarek, siedzenia). Ale ogólnie OK.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Jak mam wybierać, czy lepszy jest smród nowości, czy jak autobus pachni menelem - ja wolę zdecydowanie to pierwsze.Piotrek pisze:To nawet smród nowości w Solarisie jest 100x lepszy.Premo pisze:Smród nowości
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
I przystanki też cofnął.Jak jechaliśmy tym autobusem to kierowca przez przypadek przełączył na 2 stref
To się nowość nazywaAha i czym ta Solina była myta czy co, bo tak coś waliło jakimś środkiem, że głowa mała.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.