I tak po chwili organizm się przywyczajaZaciszaniN pisze:Jak mam wybierać, czy lepszy jest smród nowości, czy jak autobus pachni menelem - ja wolę zdecydowanie to pierwsze.
Soliny i Libera - technika, eksploatacja, opinie
- ZaciszaniN
- Kontakt:
To gratuluję, bo ja do zanieczyszczonego w ten sposób powietrza w autobusach (czy gdziekolwiek) przyzwyczaić się nie umiem - pomijając fakt, że w ogóle nie toleruję brudasów w środkach komunikacji miejskiej.Premo pisze:I tak po chwili organizm się przywyczajaZaciszaniN pisze:Jak mam wybierać, czy lepszy jest smród nowości, czy jak autobus pachni menelem - ja wolę zdecydowanie to pierwsze.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Nie każdy wie co oznacza słowo Warunkowy. Ogólnym określeniem jest Na Żądanie - i tak jest dobrze.ITS A 218 pisze:Ja też jechałem dziś Soliną. Autobus zrobił na mnie pozytywne wrażenie, ale nie pasuje mi ten sygnał zamykania drzwi, 3 sygnały po naciśnięciu "STOP" oraz zapowiadanie przystanków "na żądanie". Trochę długo ten gościu gada i po dłuższej jeździe może być wkurzające coś takiego: "Następny przystanek BIAŁOŁĘKA-KANAŁ. Przystanek na żądanie". Można było by to jakoś skrócić np. "Następny przystanek BIAŁOŁĘKA-KANAŁ warunkowy" i tyle. A i jak się długo kręci (znaczy jak się wchodzi na wysokie obroty to wszystko na wozie się trzęsie, lewarek, siedzenia). Ale ogólnie OK.
-
kozioł
Czyli to leniwa robota Dom Development...mateusz72 pisze:Developer nie dzielnica
[ Dodano: 2008-03-02, 09:31 ]
O sorry...solaris8315 pisze:W Solinie to dźwięk zamykania drzwi... Czekam gdy tą dziadowską trąbkę wyłączą. Ten na żądanie też dziadowski wyje na cały autobus. Ogólnie autobus bardzo dobry. Resztę oceny już jest.
[ Dodano: 2008-03-01, 16:17 ]Sterownik nie jest R&G a ekran to LCD...ziomal pisze:nad kabiną komputer pokładowy vel GPS- pokazuje w formie schematu kolejne przystanki i odległości między nimi, ale nie jest pikselowy i nie jest chyba R>omasz Knapik.ziomal pisze:Maciej KnapikZ tego co pamiętam to monetel nie jest...ziomal pisze:nny rodzaj monetela
[ Dodano: 2008-03-02, 09:37 ]
Toteż kierowca chciał kilka przystanków stałych ominąć...MZ pisze:Potrójny sygnał to nieporozumienie. Współczuję kierowcy, jeśli trafi mu się wysadzać kogoś na każdym z serii przystanków warunkowych. Jeden dźwięk wystarczy.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
ziomal pisze:To miejsce przy kierowcy się nie liczy.
Liczy się bo z nim jest 18 miejsc.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Co do wspomnianego wyżej 2/204 wczoraj, II drzwi odbijały wtedy, kiedy kierowca nie czekał na całkowite ich otwarcie (zamykał w trakcie otwierania).
A propos zapowiadania - bardzo dobrze, że czyta "na żądanie", to ludziom mówi znacznie więcej niż "warunkowy". Zastanawiam się tylko, czy w przypadku drugiej zapowiedzi ("przystanek...") jest sens informowania o tym, że to NŻ... Jeden raz przy pierwszej zapowiedzi ("Następny...") moim zdaniem całkowicie by wystarczyło.
Totalną porażką jest umiejscowienie kasowników, moim zdaniem kwestią czasu jest, kiedy sprawa trafi do gazet. Gdyby wsiadł niepełnosprawny na wózku, nie ma najmniejszej szansy na skasowanie biletu - nie jest to możliwe bez wspięcia się na schody, prowadzące do wysokopodłogowej części pojazdu.
Da się zobaczyć wady nowego sterownika wyświetlaczy. Trasa bez względu na to, w którym jej momencie autobus się znajduje, pokazuje się cała - od pętli do pętli. Przy sterownikach R&G, przejechany już wcześniej odcinek znika z wewnętrznych wyświetlaczy. Na pochwałę zasługuje za to pogrubienie nazwy krańca.
Ogólne wrażenie, jakie odniosłem jest jednak dość pozytywne, pozytywnie zaskoczyło mnie przyspieszenie, wygodne siedzenia i jakość wykonania
A propos zapowiadania - bardzo dobrze, że czyta "na żądanie", to ludziom mówi znacznie więcej niż "warunkowy". Zastanawiam się tylko, czy w przypadku drugiej zapowiedzi ("przystanek...") jest sens informowania o tym, że to NŻ... Jeden raz przy pierwszej zapowiedzi ("Następny...") moim zdaniem całkowicie by wystarczyło.
Totalną porażką jest umiejscowienie kasowników, moim zdaniem kwestią czasu jest, kiedy sprawa trafi do gazet. Gdyby wsiadł niepełnosprawny na wózku, nie ma najmniejszej szansy na skasowanie biletu - nie jest to możliwe bez wspięcia się na schody, prowadzące do wysokopodłogowej części pojazdu.
Da się zobaczyć wady nowego sterownika wyświetlaczy. Trasa bez względu na to, w którym jej momencie autobus się znajduje, pokazuje się cała - od pętli do pętli. Przy sterownikach R&G, przejechany już wcześniej odcinek znika z wewnętrznych wyświetlaczy. Na pochwałę zasługuje za to pogrubienie nazwy krańca.
Ogólne wrażenie, jakie odniosłem jest jednak dość pozytywne, pozytywnie zaskoczyło mnie przyspieszenie, wygodne siedzenia i jakość wykonania
noidea
Oby nasza opinia była podobna w stosunku do Jelczyków.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.