Soliny i Libera - technika, eksploatacja, opinie
A nie ich opiekunowie, jeśli bez nich nie mogą się poruszać, jak przewodnik niewidomego.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Podejżewam, żę przewodnik nie będzie miał problemu ze skasowaniem biletu, ponieważ będzie pełnosprawny i wejdzie na schodek.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Bardzo dobry pomysł z zapowiadaniem przystanków, tylko po pewnym czasie staje się irytujący jak jedzie się dłuższy odcinek drogi. Co chwila słyszałem głośne "Następny przystanek .... Przystanek na żądanie", czasem już po kilku sekundach był kolejny komunikat "Przystanek .... Przystanek na żądanie." W A362 sygnał zamykania drzwi został wyłączony.
Poza brakiem kabiny i wkurzającymi dźwiękami stopu i zamykania drzwi nie mam (na razie) żadnych zastrzeżeń do Solinek. Siedzenia są wygodne, plus za możliwość złożenia ich z tyłu.
A jak ktoś nie widział jeszcze kasowników to fotka:
A jak ktoś nie widział jeszcze kasowników to fotka:
Tomasz pisze:A czy wiadomo dlaczego są inne kasowniki, niż te z innych autobusów?
Może dlatego, że Monetel wymaga do działania instalacji elektryczej 24V a w Solinie zamiast takowej może być 12V (to w końcu tylko trochę większy dostawczak) i wtedy zwykłe kasowniki działać nie będą... Bo jeśli na przeszkodzie nie stoją względy techniczne to co
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
ZTM wymaga standaryzacji działania kasowników i tyle, a co im do tego czy jest okrągły czy kwadratowy.
-
Krzysiek_S
Ja coś czułem że W-wa będą na stałe 3-4 typy kasowników, szkoda że nie kroi się jakiś super nowoczesny z możliwością warunkowego zakupu biletu np. na liniach nocnych.
do tego potrzebny byłby chyba jakiś pokaźniejszy automacik;) co do tych kasowników - niestety, paskudne, wyglądają jakby zaprojektowano je w latach '70. ciekawe swoją drogą, że w erze powszechnej miniaturyzacji przez te kilka lat od wprowadzenia nowego systemu nikt nie pomyslał nad 'spłaszczeniem' nieco urządzenia - w co mniejszych i ciaśniejszych autobusach, a do tego przy tłoku, ta szafeczka bywa czasami upierdliwym elementem wystroju.Filip7370 pisze:Ja coś czułem że W-wa będą na stałe 3-4 typy kasowników, szkoda że nie kroi się jakiś super nowoczesny z możliwością warunkowego zakupu biletu np. na liniach nocnych.
-
michał1984
Przejechałem się przed chwila solinką jakbym miał oceniać w skali od 1 do 10 to marne 3.Zastanawiają mnie dwie rzeczy:po cholere te dzwięki sa tak głosno ustawione?tyczy sie to zamykania drzwi i głosu podającego nazwy przystanków
miałem wrazenie ze jade autobusem dla przygłuchych 
Biedny moderator jak nie może sobie poradzić zamyka kolejne tematy.Brawo 
-
Krzysiek_S