[KM] Górny Mokotów

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 22 gru 2007, 12:02

ziomal pisze:szybko mi ta myśl wyleciały drugim uchem
To postaw klawiaturę dalej od siebie, może następnym razem do niej nie zdążysz... :twisted:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 22 gru 2007, 12:08

Bastian pisze:
ziomal pisze:szybko mi ta myśl wyleciały drugim uchem
To postaw klawiaturę dalej od siebie, może następnym razem do niej nie zdążysz... :twisted:
Hihii... OT :twisted:
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 09 sty 2008, 18:24

A tak a propos. Co obecnie stoi na przeszkodzie wybudowania brakującego odcinka Wołoskiej?
Słyszałem że początkowo były problemy z zajeznią tramwajową mokotów, przecież przy przebudowie będą musiały być przebudowane tory wjazdowe do zajezdni. TW chciały dodatkowy tor zjazdowy na Woronicza, i to początkowo blokowało przebudowę Wołoskiej. Całe szczęście przebudowa została podzielona na poszczególne etapy, tak mniejwięcej jak jest planowana budowa Trasy Krasińskiego, od PL Wilsona do Modlińskiej i od modlińskiej, do Odrowąża, bo mogą być problemy z budową nad torami pociągów.

Budowa ma ruszyć planowo koło początka wakacji ;)
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 sty 2008, 19:31

Fakt, ZDM próbuje zwalić winę na TW.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 09 sty 2008, 19:33

To brakujący odcinek Wołoskiej budować będzie ZTM?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 sty 2008, 19:41

ZDM oczywiście, podobieństwo w wymowie weszło mi na klawiaturwę ;]
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 09 sty 2008, 20:38

Fakt, ZDM próbuje zwalić winę na TW.
Napisałem tylko to, co mi było wiadome, nie znam stanowiska TW w tej kwestii.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 sty 2008, 20:46

Domyślam się ;).

A tak naprawdę, wystarczy spojrzeć, kto jest projektantem i wszystko będzie jasne.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 06 mar 2008, 21:45

Bardzo luźna propozycja (dlatego bez uzasadnień).

117 np. na Bokserską
182 Wilanów - Ursus Niedźwiadek (10/15/10//15-20)
401 Wiatraczna - Okęcie przez Hynka

:?:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 06 mar 2008, 21:56

Tylko wtedy jeszcze trzeba coś zrobić z 301 - przekształcić w 1XX lub np. połączyć ze 138 itp.

Tak, czy owak, nie widzę na to brygad... :-k
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Tm

Post autor: Tm » 06 mar 2008, 21:58

R-11 Kleszczowa pisze:401 Wiatraczna - Okęcie przez Hynka
Czemu przyspieszona? Tak czy owak nie widzę tego.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 06 mar 2008, 21:59

Bastian pisze:

Tak, czy owak, nie widzę na to brygad... :-k
Nie liczyłem brygad ale wydaje mi się, że takie rozwiązania byłyby atrakcyjne :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 06 mar 2008, 22:01

Tm pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:401 Wiatraczna - Okęcie przez Hynka
Czemu przyspieszona? Tak czy owak nie widzę tego.
Ominęłaby trochę przystanków: Krakowiaków, Radarową, Astronautów, PKP Służewiec itd... Na pewno taka linia byłaby lepsza niż obecny knot w postaci 182.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 06 mar 2008, 22:03

Ze 182 trzeba coś zrobić, to jasne. Ale nie jestem pewien, czy akurat to...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 06 mar 2008, 22:07

Bastian pisze:Ze 182 trzeba coś zrobić, to jasne. Ale nie jestem pewien, czy akurat to...
Na pewno Wilanów dostałby linię do metra (znaczy się ciąg Al. Wilanowskiej). Warto aby ta linia dojechała też do GM. Dalej - IMHO - dość dobrym punktem, do którego mogłaby ta linia pojechać byłby właśnie Ursus. Dodatkowo w ciągu Łopuszańskiej zakleszczą się ;) trzy obwody: 106, 182 i 189. To raz. Dwa: jeśli Wilanowska zasługuje na mocną czarną linię (a zasługuje) to lepiej tą mocną linię pchnąć na Ursus niż tworzyć linie na Okęcie co 10 minut... Tak mi się wydaje :-k
Albert Camus-"Dżuma"

ODPOWIEDZ