Informacja pasażerska
Jeżeli chodzi o te korale na 116, 122 i 195, to bym tak nie dramatyzował. W końcu na tych trzech liniach jeżdżą wyłącznie autobusy wyposażone w wyświetlacze wewnętrzne, na których pojawia się informacja, że przystanek jest na żądanie. Moim zdaniem, znaczna część pasażerów patrzy w pierwszej kolejności na wyświetlacz, a dopiero potem na korale. Poza tym tablic dla 195 nie opłaca się już zmieniać, bo niedługo powinien zostać przywrócony ruch na Kasprowicza, więc i tak trzeba będzie wprowadzić nowe naklejki. Doszedł też nowy przystanek - Al. Armii Krajowej, to również wymusi zmiany.
No cóż ja patrzę na wyświetlacz raczej by się pośmiać (np. w 116 Jelcz - klimatyzacja włączona). Tylko powiedz mi, dlaczego nikt od 10.2007 nie zamierzał tego poprawić ? Zresztą w 122 widziałem Bonifraterska bez "nż". Dla mnie jest to lekceważenie klienta i tyle. Nikomu nie chciało się sprawdzić projektu i stąd potem takie sytuacje (wszystkie korale powstały z Bonifraterska jako stały). Ale masz rację, może przy okazji zmian na Bielanach zaktualizują korale (Żeromskiego pewnie zmieni nazwę na Metro Słodowiec).fraktal pisze:Jeżeli chodzi o te korale na 116, 122 i 195, to bym tak nie dramatyzował. W końcu na tych trzech liniach jeżdżą wyłącznie autobusy wyposażone w wyświetlacze wewnętrzne, na których pojawia się informacja, że przystanek jest na żądanie. Moim zdaniem, znaczna część pasażerów patrzy w pierwszej kolejności na wyświetlacz, a dopiero potem na korale. Poza tym tablic dla 195 nie opłaca się już zmieniać, bo niedługo powinien zostać przywrócony ruch na Kasprowicza, więc i tak trzeba będzie wprowadzić nowe naklejki. Doszedł też nowy przystanek - Al. Armii Krajowej, to również wymusi zmiany.
Pzdr
- Bastian
- Sułtan Maroka
Choćby.
Inna rzecz, że tam trzeba nadać jednolitą nazwę całemu zespołowi, zarówno na górze, jak i pod spodem. Może PARK KASKADA? Skoro następny na Trasie jest PARK OLSZYNA...
Inna rzecz, że tam trzeba nadać jednolitą nazwę całemu zespołowi, zarówno na górze, jak i pod spodem. Może PARK KASKADA? Skoro następny na Trasie jest PARK OLSZYNA...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
NR
- (tygrys)
A może ma ktoś informacje na temat starych tablic zjazdowych
Mówię to bo w mej kolekcji man dechę:
169 Zjazd z treścią "ZJAZD Z KRAŃCA BRÓDNO PODGR. PO TRASIE LINII OSTATNI PRZYSTANEK ŚW. WINCENTEGO
Czy tablice z taką treścią były stosowane do jakiegoś okresu, czy może wykonywano je naprzemian z tablicami zjazdowymi z trasą?
- bardzo proszę o pomoc
Mówię to bo w mej kolekcji man dechę:
169 Zjazd z treścią "ZJAZD Z KRAŃCA BRÓDNO PODGR. PO TRASIE LINII OSTATNI PRZYSTANEK ŚW. WINCENTEGO
Czy tablice z taką treścią były stosowane do jakiegoś okresu, czy może wykonywano je naprzemian z tablicami zjazdowymi z trasą?
- bardzo proszę o pomoc
Takie były do jakiegoś okresu (tylko trasa), potem ZTM zaczał przysyłać tablice zjazdowe (naklejki) z przystankami (ja je już widziałem od 2004 w 517 z Kleszczowej). Ale zdarzają się także tablice starego typu czyli bez przystanków robione na własny koszt przez zajezdnie...tygrys pisze:Czy tablice z taką treścią były stosowane do jakiegoś okresu, czy może wykonywano je naprzemian z tablicami zjazdowymi z trasą?
Jadąc dzisiaj 8712 na 501f (po południu) w kierunku Stegien na tablicy bocznej zobaczyłem Centrum oznaczone jako ostatni przystanek. To normalne? Jeśli tak to wprowadza chaos (na krótkim odcinku <M> Politechnika - Dolna co najmniej 1 osobnik wybiegł z autobusu po ujrzeniu onej dechy)
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears