Marki, Radzymin, Wołomin
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wstąpił do piekieł - po drodze mu byłoFikander pisze:Radzymin do Warszawy to powinno pociągiem się wozić.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- fik
- Naczelne Chamidło
Czas przejazdu Radzymin - Warszawa Gdańska to 58 minut dla pociągu osobowego, 51 dla przyspieszonego; po zakończeniu modernizacji odcinka Warszawa - Legionowo będzie to jeszcze mniej. 718 ze Strugi na Wileński jedzie 36 minut, do Radzymina dojdzie jeszcze spokojnie 10, a i tak całym rozkładowym czasem przejazdu będziesz mógł sobie podetrzeć tyłek, jak rozkopią WileniakR-11 Kleszczowa pisze:Wstąpił do piekieł - po drodze mu było
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- fik
- Naczelne Chamidło
Już nie, chociaż wskaźniki tarczy ostrzegawczej Beniaminowa wciąż strasząColony pisze:Czy między Wieliszewem, a Radzyminem jest mijanka, bo ja nigdzie nie widziałem?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dziwnym trafem Warszawa nie kończy się na Dworcu Gdańskim...Fikander pisze:Czas przejazdu Radzymin - Warszawa Gdańska to 58 minut dla pociągu osobowego, 51 dla przyspieszonego; po zakończeniu modernizacji odcinka Warszawa - Legionowo będzie to jeszcze mniej. 718 ze Strugi na Wileński jedzie 36 minut, do Radzymina dojdzie jeszcze spokojnie 10, a i tak całym rozkładowym czasem przejazdu będziesz mógł sobie podetrzeć tyłek, jak rozkopią WileniakR-11 Kleszczowa pisze:Wstąpił do piekieł - po drodze mu było
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Colony
- Kontakt:
Popieram tylko przy solidnym dowozie do stacji i autentycznie takiej ilości pojazdów.Fikander pisze: Już nie, chociaż wskaźniki tarczy ostrzegawczej Beniaminowa wciąż straszą. W tej chwili masz czas następstwa 18 minut, czyli spokojnie rano możesz jeździć co 20 minut do Warszawy.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Inaczej:
Z centrum Radzymina do Wołomina Słonecznej jest 9,6 km - czas przejazdu niecałe 20 minut. Pociąg ze Słonecznej do Wileńskiego jedzie 23 minuty. Suma - ok. 45 minut wliczając 5 minut przesiadki (konieczna koordynacja!).
Czas przejazdu linią (roboczy numer) 738 od Os. Victoria do Wschodniego to ok. 63 minuty w szczycie.
No i tabor: Dla dowozówki potrzebne są 2/1c i 2/1d (zależne od częstotliwości).
A na linii 738 w celu uzyskania częstotliwości 20 w porannym szczycie i 25 w popołudniowym a 30 w pozostałych porach dnia, należałoby dać 4c i 2/3d. Przy czym takie są mniej więcej potrzeby Radzymina - częstotliwości takiej nie da się dopasować do 718, 805 czy 732.
Jeszcze należy wspomnieć że przy os. Victoria nie ma żadnej zawrotki, a dla linii dowozowej można zrobić zawrotkę w centrum miasta.
Z centrum Radzymina do Wołomina Słonecznej jest 9,6 km - czas przejazdu niecałe 20 minut. Pociąg ze Słonecznej do Wileńskiego jedzie 23 minuty. Suma - ok. 45 minut wliczając 5 minut przesiadki (konieczna koordynacja!).
Czas przejazdu linią (roboczy numer) 738 od Os. Victoria do Wschodniego to ok. 63 minuty w szczycie.
No i tabor: Dla dowozówki potrzebne są 2/1c i 2/1d (zależne od częstotliwości).
A na linii 738 w celu uzyskania częstotliwości 20 w porannym szczycie i 25 w popołudniowym a 30 w pozostałych porach dnia, należałoby dać 4c i 2/3d. Przy czym takie są mniej więcej potrzeby Radzymina - częstotliwości takiej nie da się dopasować do 718, 805 czy 732.
Jeszcze należy wspomnieć że przy os. Victoria nie ma żadnej zawrotki, a dla linii dowozowej można zrobić zawrotkę w centrum miasta.
Polityka złym doradcą w pracy!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dlaczego porównujesz do Wschodniego? Do Wileniaka porównuj, dla pasażera to się liczy.JotPeCet pisze:Inaczej:
Jak dla mnie to taka mniej więcej jest częstotliwość właśnie 732 - ten jeden kurs dający "co 15" rano może przecież sobie startować z Marek. Tyle, że 732 do Wileniaka nie jedzieNo i tabor: Dla dowozówki potrzebne są 2/1c i 2/1d (zależne od częstotliwości).
Natomiast ww. częstotliwość jest problemem do osiągnięcia przez KM-KM: w DS kilku kursów brakuje, wypadałoby zatem do kosztów tej zabawy dołożyć ich uruchomienie. No i wspólny bilet do Wołomina Słonecznej, którego nie ma.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2008-03-22, 09:57 ]
Korekta cytowania.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Proszę nie krzyczeć!inż. Glonojad pisze:Dlaczego porównujesz do Wschodniego? Do Wileniaka porównuj, dla pasażera to się liczy.JotPeCet pisze:Inaczej:
Opieram sie na danych które mam pod ręką.
Nie ma, ale miejmy nadzieję że pojawi się w ramach ZTA.inż. Glonojad pisze:(...)JotPeCet pisze:No i tabor: Dla dowozówki potrzebne są 2/1c i 2/1d (zależne od częstotliwości).
No i wspólny bilet do Wołomina Słonecznej, którego nie ma.
Polityka złym doradcą w pracy!