Wilanowska - shit happens !
Moderator: Wiliam
Kiedyś już utowrzyłem taki temat,lecz w nie najlepszym stylu
W związku z polepszeniem rozkładu 709 i 727 na Wilanowskiej będzie panował(pomijając że już panuje) nie miłosierny kocioł
Skrajny peron od Al.Wilanowskiej zaś nawet w godzinach szczytu jest użytkowany w bardzo mały nakładzie
Czy naprawdę nikt tego nie widzi z loży ZTMu
No ja rozumiem,że ci z NR muszą mieć czas na plotki i kawkę na ekspedycjach,ale bez przesady od czasu do czasu mógłby ktoś ruszyć swoje cztery litery i zobaczyć jaka panuje(głównie w szczycie) sytuacja...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Chodziło o to, by potok z Piaseczna - jako największy - wysadzać jak najbliżej stacji, by tłum nie łaził po całej pętli, jak dawniej. Tym niemniej zwrócę uwagę na ten problem...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
chyba nie powiesz mi,że wysadzanie ludzi na wysokości wjazdu na peron 2(710,724 etc.) i 3(108)jest bezpieczneTm pisze:Może autobusy na 709 zajmowałyby także miejsca z boku pętli, a nie tylko przy peronie, bo obecne stanowisko jest najlepsze(jakkolwiek i tak daleko od metra).
Jakbyś zgadł.Santos pisze:Apropo Metra,to pewnie odrazu chciałbyś aby autobus wysadzał cię przed wejściem do stacji
50m? Ale w gruncie rzeczy masz rację - w obydwu przypadkach jest to za dużo, jakby stacja była ciut bardziej na południe to byłoby to najwyżej 25m.Santos pisze:Co za różnica,czy trzeba dojść te 50(obecnie) czy te 100 metrów(jak wcześniej) do stacji <M>
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Policz sobie Santosie czas zużyty na te "50m" przez tych pasażerów dzień w dzień, przelicz to na pieniądze a potem wyobraź sobie, że to Tobie te pieniądze zabrano.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tym niemniej logiczne jest umieszczenie najbliżej stacji tych peronów, które obsługują najwięcej ludzi.
Trzeba by się wybrać na tę Wilanowską i popatrzeć, co się tam dzieje. Najgorzej jest rano, jak się spodziewam?
Trzeba by się wybrać na tę Wilanowską i popatrzeć, co się tam dzieje. Najgorzej jest rano, jak się spodziewam?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
2-3 minuty spokojnym chodem w godzinach szczytu(ze względu na tłok) - tyle czasu potrzeba ze starego peronu na dostanie się na stacjęinż. Glonojad pisze:czas zużyty na te "50m"
[ Dodano: 2008-03-22, 17:16 ]
no ale chyba nie kosztem dezorganizacji ruchu na danym peronie i w jego okolicachBastian pisze:Tym niemniej logiczne jest umieszczenie najbliżej stacji tych peronów, które obsługują najwięcej ludzi.
jak to w szczycieBastian pisze:Trzeba by się wybrać na tę Wilanowską i popatrzeć, co się tam dzieje. Najgorzej jest rano, jak się spodziewam?
A nie można było zbudować porządnej pętli? Zrobić wjazd od Wilanowskiej, przesunąć bliżej stacji... A kupę forsy się wykłada na remonty pętli z których nikt nie korzysta (Stegny). No i oczywiście parking dla samochodziarzy... Jakby to jakaś lepsza kasta była.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Bastian
- Sułtan Maroka
O której?Santos pisze:poza tym wieczorem też nie jest ciekawie![]()
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
2 minuty razy 30 tysięcy pasażerów na dobę razy ok. 250 dni roboczych w roku razy ok. 20 złotych za godzinę to około pięć milionów złotych. Rocznie.Santos pisze:2-3 minuty spokojnym chodem w godzinach szczytu(ze względu na tłok) - tyle czasu potrzeba ze starego peronu na dostanie się na stacjęinż. Glonojad pisze:czas zużyty na te "50m"rzeczywiście to masa czasu no nie
![]()
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
... albo pasażerówFikander pisze:Trzeba zlikwidować przerwy kolacyjne.
14.07.2008 - i starczy...
Dla sympatyków metra: http://www.tadek.jasky.pl (ostatnia aktualizacja: 06.07.2008)
Dla sympatyków metra: http://www.tadek.jasky.pl (ostatnia aktualizacja: 06.07.2008)
- MeWa
- Cukiereczek
wspaniałe są takie obliczenia, podczas gdy w skali mikro i jednostkowej nic nie pokazują...inż. Glonojad pisze:2 minuty razy 30 tysięcy pasażerów na dobę razy ok. 250 dni roboczych w roku razy ok. 20 złotych za godzinę to około pięć milionów złotych. Rocznie.Santos pisze: 2-3 minuty spokojnym chodem w godzinach szczytu(ze względu na tłok) - tyle czasu potrzeba ze starego peronu na dostanie się na stacjęrzeczywiście to masa czasu no nie
![]()
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]