W sensie? To, że się z prasy TW dowiaduje byłoby zwykłym brakiem elegancji gdyby nie SIP, który trzeba do reformy odpowiednio przygotować.solaris8315 pisze:Znaczy ma być jeszcze gorzej ?inż. Glonojad pisze:Ciekawe, kiedy będą nowe rozklady jazdy - może być ciekawie, o zakresie reformy na przykład TW się dowiedziało z prasy.
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Kto mi wytłumaczy pogrubiony tekst?Przegubowiec pisze:26-03-2008 • Od 1.04 wraz z nowymi rozkładów jazdy wszystkich linii tramwajowych zostają wprowadzone następujące stałe zmiany w układzie linii:
2 - skrócenie trasy do Piasków (przez Bemowo pojedzie wydłużone 28)
4 - likwidacja kursów do Służewca (pojedzie tam kursująca co 6 minut 14)
5 - nowa solówkowa linia na trasie Koło - Nowe Bemowo - Huta - Metro Marymont (zastąpi kursującą obecnie tą trasą linię Z-8, a wcześniej 13 i 15)
13 - skrócenie do Koła (na Bemowo dwa razy częściej kursować będzie 23, a na odcinku bielańskim zastąpi ją nowa linia 5)
21 - wydłużenie do placu Narutowicza przez most Poniatowskiego i Aleje Jerozolimskie (zamiast 46)
28 - wydłużenie do Koła (w zamian za 2)
46 - skrócenie trasy do pętli Ratuszowa-ZOO (w Aleje pojedzie w zamian 21) i wydłużenie trasy do ul. Kasprzaka, którą w zależności od pory dnia kursować będzie lewoskrętnie lub prawoskrętnie;
Z-8 - likwidacja czasowej linii zastępczej (zastąpi ją nowa linia 5).
Jednocześnie zmiany wprowadzone od 9.02 polegające na zawieszeniu 15. uruchomieniu 14 i zmianie tras 10 i 35 zostają utrzymane na stałe.
-
Krzysiek_S
To powinno wiele wyjaśnić.dzidek pisze:Kto mi wytłumaczy pogrubiony tekst?
ZTM pisze:AKTUALNE KOMUNIKATY
2008-03-26 | Zmiany w układzie linii tramwajowych | Od dnia 1.04.br. (wtorek) wraz z wdrożeniem nowych rozkładów jazdy wszystkich linii tramwajowych zostają wprowadzone następujące stałe zmiany w układzie linii:
linia 2 - skrócenie trasy do odcinka ŻERAŃ WSCHODNI - PIASKI;
linia 4 - likwidacja kursów do Służewca;
linia 5 - nowa linia na trasie: METRO MARYMONT - Słowackiego - Marymoncka - Zgrupowania AK "Kampinos" - Nocznickiego - Wólczyńska - al. Reymonta - Powstańców Śląskich - Radiowa - Dywizjonu 303 - KOŁO;
linia 13 - skrócenie do odcinka KAWĘCZYŃSKA-BAZYLIKA - KOŁO;
linia 21 - wydłużenie trasy: ŻERAŃ FSO - ... - Targowa - al. Zieleniecka - al. i most Poniatowskiego - Al. Jerozolimskie - pl. Zawiszy - Grójecka - PL. NARUTOWICZA
linia 28 - wydłużenie trasy: DW. WSCHODNI (KIJOWSKA) - ... - Broniewskiego - al. Reymonta - Powstańców Śląskich - Radiowa - Dywizjonu 303 - KOŁO
linia 46 - zmiana trasy:
w szczycie porannym: RATUSZOWA-ZOO - Ratuszowa - Targowa - al. Solidarności - most Śląsko-Dąbrowski - al. Solidarności - Okopowa - Prosta - Kasprzaka - Skierniewicka - ROGALIŃSKA - Skierniewicka - Wolska - al. Solidarności - most Śląsko-Dąbrowski - al. Solidarności - Targowa - Ratuszowa - RATUSZOWA-ZOO
w szczycie popołudniowym: RATUSZOWA-ZOO - Ratuszowa - Targowa - al. Solidarności - most Śląsko-Dąbrowski - al. Solidarności - Wolska - Skierniewicka - ROGALIŃSKA - Skierniewicka - Kasprzaka - Prosta - Okopowa - al. Solidarności - most Śląsko-Dąbrowski - al. Solidarności - Targowa - Ratuszowa - RATUSZOWA-ZOO
linia Z-8 - likwidacja (zastąpienie przez nową linię 5)
Jednocześnie zmiany wprowadzone z dniem 9.02.br. dotyczące linii 10, 14, 15 i 35 zostają utrzymane jako stałe.
Ponadto od 1.04.br. zostaje zmieniona nazwa przystanku DALEKA na OCHOTA-RATUSZ.
linia 46 - zmiana trasy:
w szczycie porannym: RATUSZOWA-ZOO - Ratuszowa - Targowa - al. Solidarności - most Śląsko-Dąbrowski - al. Solidarności - Okopowa - Prosta - Kasprzaka - Skierniewicka - ROGALIŃSKA - Skierniewicka - Wolska - al. Solidarności - most Śląsko-Dąbrowski - al. Solidarności - Targowa - Ratuszowa - RATUSZOWA-ZOO
w szczycie popołudniowym: RATUSZOWA-ZOO - Ratuszowa - Targowa - al. Solidarności - most Śląsko-Dąbrowski - al. Solidarności - Wolska - Skierniewicka - ROGALIŃSKA - Skierniewicka - Kasprzaka - Prosta - Okopowa - al. Solidarności - most Śląsko-Dąbrowski - al. Solidarności - Targowa - Ratuszowa - RATUSZOWA-ZOO
O! ZTM zmienia rozkłady wszystkich linii tramwajowych. Ciekawe czy udostępni je przed zmianami, czy też, jak to prawie w 100% bywa, w dniu zmian (no dobrze późnym popołudniem przed).
Jeżeli to się ma mocno ruszyć to ciekawym czy polikwidują przy okazji stada "22" + "33" w DP po południu w kierunku Huty, czy 6 będzie dalej kursować razem z 36 na wspólnym odcinku ?
I dodam, że linia 5 na odcinku w rejonie Al. Reymonta/Broniewskiego zapewne będzie miała mniejsze powodzenie od "Z-8" - zwłaszcza przebiegi Marymont - Koło.
Jeżeli to się ma mocno ruszyć to ciekawym czy polikwidują przy okazji stada "22" + "33" w DP po południu w kierunku Huty, czy 6 będzie dalej kursować razem z 36 na wspólnym odcinku ?
I dodam, że linia 5 na odcinku w rejonie Al. Reymonta/Broniewskiego zapewne będzie miała mniejsze powodzenie od "Z-8" - zwłaszcza przebiegi Marymont - Koło.
http://www.ztm.waw.pl/images/schematy/0 ... amwaje.gif na mapce zaznaczono także 148, 175 i 188 do Lotniska...
I zagadka - jaka linia kończy trasę na Pl. Wilsona ?solaris8315 pisze:http://www.ztm.waw.pl/images/schematy/0 ... amwaje.gif na mapce zaznaczono także 148, 175 i 188 do Lotniska...
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
I metro pod Marymonckąsolaris8315 pisze:http://www.ztm.waw.pl/images/schematy/0 ... amwaje.gif na mapce zaznaczono także 148, 175 i 188 do Lotniska...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Dlaczego? 13-tka skręcała tam pusta gdz jeszcze jeździła do Huty?Kra pisze:I dodam, że linia 5 na odcinku w rejonie Al. Reymonta/Broniewskiego zapewne będzie miała mniejsze powodzenie od "Z-8" - zwłaszcza przebiegi Marymont - Koło.
Na logikę powinna ta linia mieć większe powodzenie, iż Z-8, które przystanek dalej zaczynało/kończyło trasę...
Żadna tramwajowaKra pisze:I zagadka - jaka linia kończy trasę na Pl. Wilsona ?