Modernizacja trasy tramwajowej w ciÄ gu Al. Jerozolimskich
Moderator: Wiliam
-
kozioł
-
kozioł
A co to ma do rzeczy? Jedzie pojazd niskopodłogowy to ma pokazać, że jest to niskopodłogowy nawet nieujęty w rozkładzie.Flash8222 pisze:A to może dlatego, że na 9 jeżdżą jeszcze 123N?....bruno pisze:Cóż, wczoraj niektóre Pesowe kursy na 9 miały wyświetlony wózek, a inne nie. Za to wszystkie niskie kursy na innych liniach miały.
- R-9 Chełmska
Z tramwajów korzystam rzadko, więc może to codzienność, ale bardzo mnie rozśmieszyło - rzecz działa się w czwartek.
Wychodzę z przejścia podziemnego na przystanku Centrum (>Praga), ucieka mi 24. Patrzę na wyświetlacz: 8 Wiatraczna 1 minuta. Patrzę w dal - nic nie ma na horyzoncie. No nic - myślę sobię - może się pojawi. Po kilkudziesięciu sekundach zamiast "1min" pojawia się symbol tramwaju. Na horyzoncie nadal nic. Wyświetlacz zmienia zdanie - ósemka będzie znów za jedną minutę. Po wspomnianej minucie zacząłem odczuwać zjawisko cofania się czasu - mityczny tramwaj ma się pojawić za 2 minuty
Chwilę pobyły te dwie minuty, zrobiła się jedna. Zarys stopiątki zaczął wynurzać się przed światłami przy dworcu Centralnym - wyświetlacz z radością ukazał więc symbol tramwaju. Gdy skład podjechał na przystanek przy DWC znów zaczął wskazywać minutę. Na przystanku już bardzo ciasno, choć był to międzyszczyt. W końcu wyświetlacz wskazuje migający tramwaj - ósemka na przystanku!! Dobrze, że przyjechała, bo według tejże wspaniałej maszyny za minutę miały podstawić się cztery kolejne składy - wsiadając do ósemki widziałem jednak tylko jadącą za nią dziewiątkę...
Wychodzę z przejścia podziemnego na przystanku Centrum (>Praga), ucieka mi 24. Patrzę na wyświetlacz: 8 Wiatraczna 1 minuta. Patrzę w dal - nic nie ma na horyzoncie. No nic - myślę sobię - może się pojawi. Po kilkudziesięciu sekundach zamiast "1min" pojawia się symbol tramwaju. Na horyzoncie nadal nic. Wyświetlacz zmienia zdanie - ósemka będzie znów za jedną minutę. Po wspomnianej minucie zacząłem odczuwać zjawisko cofania się czasu - mityczny tramwaj ma się pojawić za 2 minuty
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32