(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
W rozkładzie 27 nie ma żadnego kursu "znikąd". Może to być "6", bo jest tam 8 zjazdów na Żoliborz przy 7 brygadach, ale uwaga, już od samego Gocławka.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
To co powiem to będzie troszkę bardziej prywata. Co piątek wracałem do domu ostatnim kursem z 36 z Wyścigów na Rakowiecką. Teraz większość kursów 4 i 36 z Wyścigów leci od razu do Woronicza. Był to kurs 23 43. Ja nie widziałem żadnych ulotek o zmianie trasy 36, widziałem tylko ulotki na 4 i 14. Więc trochę mi się to nie podoba.
Drugą rzeczą jest koordynacja w DS. Jechałem dopiero co 36 z Lotników. Jak dojeżdżałem do Wilanowskiej, to właśnie wyjechało z pętli 19, a jak wysiadłem na Rakowieckiej, to za plecami jechała 4. Ja nie rozumiem o co chodzi w ogóle, jak to możliwe że te układy są tak ułożone w DS. Miało się przecież coś poprawić O_o
Drugą rzeczą jest koordynacja w DS. Jechałem dopiero co 36 z Lotników. Jak dojeżdżałem do Wilanowskiej, to właśnie wyjechało z pętli 19, a jak wysiadłem na Rakowieckiej, to za plecami jechała 4. Ja nie rozumiem o co chodzi w ogóle, jak to możliwe że te układy są tak ułożone w DS. Miało się przecież coś poprawić O_o
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
To tylko błąd w moim poście, którego nie mam zamiaru edytować. W każdym razie jeżdżę codziennie po Puławskiej i nie widziałem żeby były ulotki że rozkład 36 ulega zmianie. Tak czy inaczej rozkład z Wyścigów na Puławską troche zmizerniał po 22 
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież wszystkie rozkłady tramwajowe się zmieniły.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Nic się nie polepszyło. Generalnie, część tras gdzie było źle poprawiono, za to spieprzono te co były dobre. Koordynacja 4/18/36 jest kuriozalna: 2+3+10groov pisze: Drugą rzeczą jest koordynacja w DS. Jechałem dopiero co 36 z Lotników. Jak dojeżdżałem do Wilanowskiej, to właśnie wyjechało z pętli 19, a jak wysiadłem na Rakowieckiej, to za plecami jechała 4. Ja nie rozumiem o co chodzi w ogóle, jak to możliwe że te układy są tak ułożone w DS. Miało się przecież coś poprawić O_o
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
Desperaci. Ciekawe. Dojazd 2 był prawie równie szybki jak 406. Miałeś git warunki, bo autobus pękał w szwach, a 2 była średnio zapełniona.geograf pisze: Poza tym - ktoś z Bemowa naprawdę jechał 2-ką do metra? O mamo, co za desperaci...
Lepszym rozwiązaniem według ciebie było 122
[ Dodano: 2008-04-06, 20:25 ]
Mnie za to bawiły dzisiaj teksty słyszane w 5. Ludzie byli naprawdę zadowoleni, że 5 wróciła na Bielany. Jakie git opowieści słyszałem. Naprawdę super dzisiaj się piątką jechało.
I taka obserwacja. Rano jadąc do pracy korzystam z 106 i E-1 by dojechać do Metra Marymont. Cała podróż zajmuje mi ok. 20 minut. Wracam z pracy 40 minut, bo oczywiście koordynacja jest taka, że wszystko mi ucieka. Teraz za pomocą 5 powrót do domu powinien mi zając ok. 30 minut. Super.
Proboszcz powinien iść liczyć swoje owieczki.
Liczą się tylko marzenia i wysiłek, jaki się włoży by je zrealizować.
Liczą się tylko marzenia i wysiłek, jaki się włoży by je zrealizować.
- marcin3001
Z braku lepszego tematu zapytam tu:
czy TW planuje wymianę zwrotnic na pętli METRO MARYMONT? Wcześniej Z-8, a teraz 5-tka niepotrzebnie podwójnie staje przy wjeździe na pętlę (z tym, że niektórzy motorniczy wypuszczają ludzi zaraz po skręcie w lewo na pętlę, a niektórzy dopiero na stanowisku) - znacznie przyspieszyłoby to przesiadkę do metra...
czy TW planuje wymianę zwrotnic na pętli METRO MARYMONT? Wcześniej Z-8, a teraz 5-tka niepotrzebnie podwójnie staje przy wjeździe na pętlę (z tym, że niektórzy motorniczy wypuszczają ludzi zaraz po skręcie w lewo na pętlę, a niektórzy dopiero na stanowisku) - znacznie przyspieszyłoby to przesiadkę do metra...