(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
- marcin3001
8 i 10 - ale tak sobie, gorzej niż było. A 2 z 4 to rzeczywiście super potrzebne. Odnoszę jakoś wrażenie, że koordynuje się tam, gdzie nie trzeba.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
marcin3001 pisze:marcin3001 napisał/a:
8 i 10 na Kasprzaka
8 i 10 nie mają ŻADNEGO przystanku na Kasprzaka..
wybacz, na odcinku Płocka-Rondo Daszyńskiego..
Wybacz, ale tam nie ma żasnego przystanku na Kasprzaka, zwłaszcza że ta ulica kończy się dłuuuugo przed Rondem Daszyńskiego.
Poza tym od kiedy tramwaje jeżdżą Płocką?
- marcin3001
No przecież poprawiłem, nie 'na Kasprzaka' tylko 'na odcinku Płocka-Rondo Daszyńskiego'.. Od przystanku Płocka do przystanku Rondo Daszyńskiego.. Wszystko jasne?slav pisze:Wybacz, ale tam nie ma żasnego przystanku na Kasprzaka, zwłaszcza że ta ulica kończy się dłuuuugo przed Rondem Daszyńskiego.
jasne, aczkolwiek czemu tylko od plockiej, skoro do ronda daszynskiego jadą tą samą trasą od pętli na Jelonkach?marcin3001 pisze:slav napisał/a:
Wybacz, ale tam nie ma żasnego przystanku na Kasprzaka, zwłaszcza że ta ulica kończy się dłuuuugo przed Rondem Daszyńskiego.
No przecież poprawiłem, nie 'na Kasprzaka' tylko 'na odcinku Płocka-Rondo Daszyńskiego'.. Od przystanku Płocka do przystanku Rondo Daszyńskiego.. Wszystko jasne?
W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84
W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84
6 ma tę dziurę tylko w stronę Gocławka, potem na Gocławku znika, nie bardzo wiem co się tam "przebiera" w 6 (czyżby coś co nie pokazano w rozkładach).urluch pisze:]
LINIA 6 - Przystanek : AWF>> GOCŁAWEK
10: 14 29 44 59
11: 14 44 59
12: 14 29 44 59
Linia 6 dziwnie zawieszona w godzinach 11:14-11:44 w DŚ , po co to ?
Na Puławskiej w DS jest teraz kicha jak nigdy. To już przedtem było lepiej. Nie dość, że 4/18/36 jadą tak jak napisałeś to jeszcze 19 nakłada się co do minuty z 36, czyli w ciągu 10 minut pojawia się tylko 14 a potem dwa na raz, a właściwie to wszystkie na raz bo w odstępie 5 minut odjeżdżają cztery tramy. W ogóle to z Wyścigów 4 zaraz po 36 a te za to skoordynowane z 33, tylko po co?piotram pisze:Nic się nie polepszyło. Generalnie, część tras gdzie było źle poprawiono, za to spieprzono te co były dobre. Koordynacja 4/18/36 jest kuriozalna: 2+3+10groov pisze: Drugą rzeczą jest koordynacja w DS. Jechałem dopiero co 36 z Lotników. Jak dojeżdżałem do Wilanowskiej, to właśnie wyjechało z pętli 19, a jak wysiadłem na Rakowieckiej, to za plecami jechała 4. Ja nie rozumiem o co chodzi w ogóle, jak to możliwe że te układy są tak ułożone w DS. Miało się przecież coś poprawić O_oNie wiedziałem, ze mozna było ją jeszczse bardziej schrzanić niż było. 28/35 też nienajlepiej, 2 z 28 na Pragę w trójskładzie (było dobrze), 19stka 4 minuty po 33, 7+25 w stronę Ochoty, itd...
- Bastian
- Sułtan Maroka
11:29 jedzie, w rozkładach przystankowych jest.Kra pisze:6 ma tę dziurę tylko w stronę Gocławka, potem na Gocławku znika, nie bardzo wiem co się tam "przebiera" w 6 (czyżby coś co nie pokazano w rozkładach).urluch pisze:]
LINIA 6 - Przystanek : AWF>> GOCŁAWEK
10: 14 29 44 59
11: 14 44 59
12: 14 29 44 59
Linia 6 dziwnie zawieszona w godzinach 11:14-11:44 w DŚ , po co to ?
[ Dodano: 2008-04-07, 10:22 ]
Kwestia częstotliwości - skrócona została linia rzadsza.Marcinos pisze:W pierwszej wersji miało być skrócone włąśnie 23 a nie 13.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Już stare czasy były dostosowane do priorytetu (o czym była korespondencja z TW), więc nie ma czego skracać. Po prostu tramwaje przestały się tam opóźniać.inż. Glonojad pisze:Secundo, własnoręcznie pisałem pismo o skrócenie czasów na Bemowie
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow