Marki, Radzymin, Wołomin

Moderator: Wiliam

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 15 kwie 2008, 12:10

No chyba z głupim się widział. Pawła Włodkowica jest ulicą gruntową jedynie Daniszewska ma asfalt. Zresztą można było zobaczyć na Maps Google ale to trudne... No ale linia przez pole czemu nie...

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 15 kwie 2008, 13:00

Frencher pisze: A co do obecnych przystanków przy ulicy Fabrycznej i Szkolnej, to ludzie jakoś się przemęczą - kto ma pojechać 732, to i tak dotrze do przystanku.
To jest klasyczny przykład myślenia wyłącznie o własnej dupi*. Łatwo Ci pisać, bo tak jak ja korzystasz z Rejtana. Ale pomyśl o tych co mieszkają na Ząbkowskiej w okolicach Fabrycznej czy Szkolnej, albo na końcu Szkolnej, Zielenieckiej, Sadowej etc. Uwierz mi, że dla tych ludzi ten odcinek może zrobić różnicę i zamiast 732 wybiorą niewygodne połączenie 718/805 + 112/126. Trochę empatii.
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 15 kwie 2008, 14:01

Krzysiek pisze:
solaris8315 pisze:Co to za bełkot ? :shock:
Przetłumacze :D
Kolega chce puścić nową 7xx od Marek jak 732 przez Grodzisk, następnie Berensona - Ostródzką, Juranda ze spychowa, Białołęcką, ulicą do ulicy Annopol niepomne nazwy, następnie na Bródno na jedną albo drugą pętle.
Dokładnie :P Przperaszam, ale nie znam się na tej okolicy szczegółowo zbyt dobrze... 8-( Ale świadomy jestem, że niestety nie ma takiego łącznika zbytnio... :-?
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 15 kwie 2008, 14:01

To po cholerę piszesz?!!!
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 15 kwie 2008, 14:04

pawcio pisze:To po cholerę piszesz?!!!
Heh... Po prostu taka idea, jednak nie luknąłem na googlemaps/zumi i dokładnie nie wiedziałem, czy jest tam przejazd... Toteż napisałem, że problem... 8-( #-o
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
chudzini7

Post autor: chudzini7 » 15 kwie 2008, 18:22

Radzyminfan pisze:A co powiedzielibyście na taką linie. Chciałbym poznac opinię osób, które maja w tej materii większa wiedzę ode mnie.

Trasa typu 8xx na trasie Radzymin - os. Victoria (ul. Słowackiego) - Bródno Podgrodzie

Trasa:
Radzymin: Słowackiego - Korczaka - Konstytucji 3-ego maja - Jana Pawła II
Słupno: Jana Pawła II

Marki: Piłsudskiego - Słoneczna - Okólna .... potem mamy 2 mozliwości:

1. Sosnowa - Piłsudskiego - Torunska
2. Kościuszki - Lewandów - Głębocka - Toruńska (pokrywa sie z 732)

Warszawa: Łabiszyńska - Łojewska - Chodecka - Krasnobrodzka - pętla

Z pętli jest kilka autobusów do centrum (w tym E-3)
A czy nie lepiej puścić autobus przez całą długość Marek a następnie na zjazd na Toruńską i do Głębockiej lub Łabiszyńskiej? To ma być linia dla Radzymina, wiec liczy się prędkość, a z pewnością Toruńską będzie szybciej niż przepychanka przez Grodzisk... :-"

Radzyminfan

Post autor: Radzyminfan » 15 kwie 2008, 18:39

Dlatego napisałem o 2 możliwościach :-)

Mi bardziej podoba się to:

Piłsudskiego - Słoneczna - Okólna - Sosnowa - Piłsudksiego - Toruńska.

Niby dla Radzymina, ale gdyby autobus pojechał Okólna to dla Marek byłoby lepiej :-) a czasowo podobnie...

Awatar użytkownika
chudzini7

Post autor: chudzini7 » 15 kwie 2008, 19:34

jak dla mnie to może mieć petle równie dobrze przy CH Marki :P

Z drugiej strony biorąc pod uwagę ze... kiedyś.......... powstanie metro na Bródnie to dojazd autobusem na Bródno może być korzystniejszy dla mieszkańców Radzymina niż pociągiem przez Legionowo :-k Ale upłynie jeszcze dużo wody w Wiśle...

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 15 kwie 2008, 20:27

chudzini7 pisze:A czy nie lepiej puścić autobus przez całą długość Marek a następnie na zjazd na Toruńską i do Głębockiej lub Łabiszyńskiej? To ma być linia dla Radzymina, wiec liczy się prędkość, a z pewnością Toruńską będzie szybciej niż przepychanka przez Grodzisk... :-"
A niech sobie jeździ... tylko wtedy niech ją sobie Radzymin utrzymuje w całej strefie podmiejskiej.

[ Dodano: 2008-04-15, 20:31 ]
Radzyminfan pisze:Niby dla Radzymina, ale gdyby autobus pojechał Okólna to dla Marek byłoby lepiej :-) a czasowo podobnie...
Burmistrz Marek postawił jasny warunek - albo linia przez Pomnikową - Grunwaldzką - Okólna - Słoneczną i dalej Piłsudskiego, albo wcale. A każdy kto zna Burmistrza Marek to wie, że jak on zdecydował się dać taką deklarację publicznie, to on się z niej nie wycofa. Więc się radze z tym pogodzić. :cool2: :p

A proponowana trasa jest bardziej racjonalna, jak autobus pojedzie dalej Piłsudskiego - Radzymińską - Młodzieńczą - i do Bródna Podgrodzie. Trasa może dłuższa, ale o wiele bardziej praktyczna.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
chudzini7

Post autor: chudzini7 » 15 kwie 2008, 20:44

Frencher pisze:A proponowana trasa jest bardziej racjonalna, jak autobus pojedzie dalej Piłsudskiego - Radzymińską - Młodzieńczą - i do Bródna Podgrodzie. Trasa może dłuższa, ale o wiele bardziej praktyczna.
Przy takim przebiegu bardziej opłaca się już puścić na Zacisze, bo większość osób i tak przesiądzie się przy Młodzieńczej

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 15 kwie 2008, 21:00

Ikarus 5780 pisze:Ale pomyśl o tych co mieszkają na Ząbkowskiej w okolicach Fabrycznej czy Szkolnej, albo na końcu Szkolnej, Zielenieckiej, Sadowej etc.
Cały czas myślę ;-) I z tego myślenia powstał projekt linii jadącej z Marek przez Fabryczną i dalej przez Zielonkę na Pragę Płd. A kto wie... może kiedyś powstanie linia mikrobusowa ZTM z Zieleńca przez Ząbkowską do stacji PKP Ząbki (i dalej pociągiem na bielcie WKM) ;-)
Ale to na razie tylko plany, których wcielenie w życie może być z powodu obecnej polityki ZTM bardzo kosztowne :roll:
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Piotrekbe

Post autor: Piotrekbe » 15 kwie 2008, 23:40

Frencher pisze:
chudzini7 pisze:A czy nie lepiej puścić autobus przez całą długość Marek a następnie na zjazd na Toruńską i do Głębockiej lub Łabiszyńskiej? To ma być linia dla Radzymina, wiec liczy się prędkość, a z pewnością Toruńską będzie szybciej niż przepychanka przez Grodzisk... :-"
A niech sobie jeździ... tylko wtedy niech ją sobie Radzymin utrzymuje w całej strefie podmiejskiej.

[ Dodano: 2008-04-15, 20:31 ]
Radzyminfan pisze:Niby dla Radzymina, ale gdyby autobus pojechał Okólna to dla Marek byłoby lepiej :-) a czasowo podobnie...
Burmistrz Marek postawił jasny warunek - albo linia przez Pomnikową - Grunwaldzką - Okólna - Słoneczną i dalej Piłsudskiego, albo wcale. A każdy kto zna Burmistrza Marek to wie, że jak on zdecydował się dać taką deklarację publicznie, to on się z niej nie wycofa. Więc się radze z tym pogodzić. :cool2: :p
Jeżeli tam Burmistrz Marek się uparł na tą trasę to zrobić jak było na początku było z 721 i prędzej czy później Burmistrz zmieni zdanie pod presją mieszkańców.

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 15 kwie 2008, 23:42

Poza kilkoma faktycznie sensownymi pomysłami twoja markofilia Frencher zniesmacza mi cały temat. Można pisać o potrzebach i waszych priorytetach, ale błagam nie z pozycji wszystkowiedzącego i wszechwładnego. Efekt jest taki, że podświadomie nabieram do Marek niechęci. To jakieś zadęcie.

I żeby nie było. Obie idee, linii przez Zielonkę i ulicami Marek uważam za słuszne.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
brziszek

Post autor: brziszek » 16 kwie 2008, 7:43

Colony pisze:Poza kilkoma faktycznie sensownymi pomysłami twoja markofilia Frencher zniesmacza mi cały temat. Można pisać o potrzebach i waszych priorytetach, ale błagam nie z pozycji wszystkowiedzącego i wszechwładnego. Efekt jest taki, że podświadomie nabieram do Marek niechęci. To jakieś zadęcie.

I żeby nie było. Obie idee, linii przez Zielonkę i ulicami Marek uważam za słuszne.
Stary to Ty nie wiedziałeś, że Marki są pępkiem świata i to Warszawa oraz Radzymin powinny aplikować o przyłaczenie do tego Miasta, no i w dodatku mają takiego super Burmistrza :boohoo: Przy takim podejściu czarno widzę rozwój komunikacji w obrębie aglomeracji warszawskiej :sad:

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 16 kwie 2008, 10:36

brziszek pisze:
Stary to Ty nie wiedziałeś, że Marki są pępkiem świata i to Warszawa oraz Radzymin powinny aplikować o przyłaczenie do tego Miasta, no i w dodatku mają takiego super Burmistrza :boohoo: Przy takim podejściu czarno widzę rozwój komunikacji w obrębie aglomeracji warszawskiej :sad:
Zastanów się chwilę co Ty piszesz. Nie mówię, żeby nie iść na żadne ugody, ale Markom zależy na 718 805 i 732 to Marki płacą, Radzyminowi zależy na linii to Radzymin płaci. Układ jest prosty. Nie jesteśmy organizacją charytatywną. Czy blokujemy projekt żeby Radzymin miał własną linię ??? W żadnym wypadku. Przemyśl to sobie dobrze, że my mamy linie (za które płacimy) a po co nam kolejna linia za którą Marki będą płaciły a będzie zupełnie dla nas niepotrzebna ?? To byłaby niegospodarność pieniędzmi, które płacą podatnicy dla Marek. Z tego co pisze kolega Frencher Burmistrz stawia sprawę prosto, albo Radzymin rezygnuje z części swojej "dogodności" dojazdu i współfinansujemy w rozsądnym stopniu tą linię, albo niech Radzymin sobie tworzy własną, a Markom nic do tego.
Przemyśl więc najpierw zanim cokolwiek napiszesz, bo tylko wnerwiasz ludzi. I naucz się wyciągać LOGICZNE wnioski.
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

ODPOWIEDZ