Moderator: JacekM
-
pawcio
Poza tym sama karta to pic na wodę. Liczy się czip w środku. Znam osoby, które wycięły kartę tak, że mają sam chip.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
person
- (geograf)
Plesim pisze:Udać się najlepiej na Senatorską i tam od ręki zostanie wymieniona na drugą.
Hmmm... tylko nie wiem czy od ręki też nie wezmą opłaty manipulacyjnej i nie tyle wymienią, co oddadzą pieniądze za niewykorzystane dni...

-
pawcio
Ja mam tylko pytanie, po co ją wymieniać. Można przecież poczekać do końca kontraktu i wtedy sobie nowy kontrakt wpisać na nową kartę.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
kozioł
a co w momencie, gdy będzie kanar?
Może mi takiej karty nie uznać i wlepić conieco, bardziej szkoda czasu. Potem tylko trzeba będzie zapłacić 6,50.
Ps: Dzięki za odpowiedzi

-
pawcio
kozioł pisze:a co w momencie, gdy będzie kanar?
Może mi takiej karty nie uznać i wlepić conieco
A niby na jakiej podstawie?
-
Sindbad
pawcio pisze:A niby na jakiej podstawie?
Karta nieczytelna

Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec
-
Bastian
- Sułtan Maroka
A jeśli nadal jest czytelna mimo połamania?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
m72
- (mateusz72)
geograf pisze:tylko nie wiem czy od ręki też nie wezmą opłaty manipulacyjnej i nie tyle wymienią, co oddadzą pieniądze za niewykorzystane dni...
Nie, nie wezmą.
Tylko pokwitowanie zmiany (czy coś takiego i tyle).
Kiedyś padł mi chip i karta bez problemu została wymieniona.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
-
kozioł
Bastian pisze:A jeśli nadal jest czytelna mimo połamania?
Czytelna to może być tylko z placówce ZTMu, na kanarowskim urządzeniu nic nie wyskoczy, nie wspominając o kasowniku
-
person
- (geograf)
Za przeproszeniem - awaria chipa to "nieco" co innego niż fizyczne złamanie (nie z winy Karty) - nie sądzisz?
Więc nie ma co porównywać tych dwóch sytuacji.
-
m72
- (mateusz72)
Cytat:
Za przeproszeniem - awaria chipa to "nieco" co innego niż fizyczne złamanie (nie z winy Karty) - nie sądzisz?
Więc nie ma co porównywać tych dwóch sytuacji.
Tak, ale wtedy także doszło do uszkodzenia karty.
W każdym razie problemu raczej nie ma.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
-
Plesim
kozioł pisze:Czytelna to może być tylko z placówce ZTMu, na kanarowskim urządzeniu nic nie wyskoczy, nie wspominając o kasowniku
Dokładnie. Na LDP-ie pokaże się że jest nieczytelna (jak i na kasowniku). Po za tym jeżeli ma nadal czytelny numer to można odtworzyć jej zapis gdyż znajduje się on w bazie.
I dalej tak jak pisałem. Wymiana na nową kartę z starym kontraktem bez żadnych opłat dopłat i potrąceń. I oczywiście od ręki.
-
kozioł
Ciekawostka: Na kasowniku ani na sprawczaczu nic nie wyskakuje
Właśnie w ten sposób się dowiedziałem, że karta nie działa, sprawdziłem czy wszystko z nią jest OK, no i wyszło na jaw, że niekoniecznie

-
pasażer
Jak jest zbudowane urządzenie do kontroli biletów? Czy wykryta nieważna karta (po terminie ważności) jest rejestrowana gdzieś poza urządzeniem i czy kontroler może z dobrego serca nie nie zauważyć ,że bilet jest nieważny
-
Bastian
- Sułtan Maroka
Zauważyć musi, bo mu inaczej piszczy. Mógłby co najwyżej udzielić samowolnej amnestii przyłapanemu, ale rzecz jasna nie ma do tego prawa.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow