Informacja pasażerska
To jest nowy trend informacyjny ZTM.Ryoga pisze:Już 2 tyg mineło od zmian przystankowych na liniach z okęcia a korale stare.
Podobnie jest na 178 gdzie na koralach, rozkładach przystankowych, rozkładach w internecie i schemacie komunikacji nadal dumnie występują przystanki Melcera w stronę PKP Ursus oraz Suchy Las w obie strony.
Biorąc pod uwagę że nie widać nawet śladu aktywności przy powstawaniu owych przystanków - wygląda na to że nową metodą działania ZTM jest rżnięcie głupa.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
042/26 też ma dechy 10, więc albo zjazd albo wyjazd jest jako 10 właśnie - zaobserwowałem kiedyś jadąc tym trójskłademSolaris U10 pisze:Poruszane przeze mnie zjazdy 10 na Mokotów z OSG dotyczą brygada 010 (innej tak oznakowanej jeszcze nie zaobserwowałem).
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
- Solaris U10
Tylko tam wiszą kartki (o ile jeszcze wiszą...) Fakt reszta już jest gorzej.Podobnie jest na 178 gdzie na koralach, rozkładach przystankowych, rozkładach w internecie i schemacie komunikacji nadal dumnie występują przystanki Melcera w stronę PKP Ursus oraz Suchy Las w obie strony.
[ Dodano: Nie 18 Maj, 2008 20:03 ]
Czy w wozach MZA kiedyś się pojawi prawidłowa nazwa "METRO RATUSZ ARSENAŁ" a nie METRO RATUSZ ?
CENTRUM.Nie wiem, czy o tym już było, ale nurtuje mnie pewna rzecz.. W tramwajach, przystanek CENTRUM zapowiadany jest jako METRO CENTRUM.. Więc jak ten ZP się wreszcie nazywa?
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- MeWa
- Cukiereczek
żeby podkreślić możliwość przesiadki do metra.Maybach pisze:Hmm, źle sformułowałem pytanie, bo to to i ja wiem, że to CENTRUM jest.. W takim razie dlaczego jest zapowiadany jako METRO CENTRUM?
[ Dodano: 2008-05-18, 21:37 ]
ta druga ładniejszasolaris8315 pisze:Czy w wozach MZA kiedyś się pojawi prawidłowa nazwa "METRO RATUSZ ARSENAŁ" a nie METRO RATUSZ ?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie chciał. A przynajmniej nie chce.solaris8315 pisze:Ale to jest od paru lat. Może ZTM tak chciał?
Inna rzecz, że czas najwyższy ujednolicić te nazwy. Przy CENTRUM i PL. WILSONA nie ma członu "METRO", przy innych jest. Ja osobiście bym widział bez tego - na koralikach logo metra przy nazwie, w zapowiedziach "przesiadka na metro" lub po prostu "stacja metra" po nazwie przystanku.
PS Dlatego też nie został przemianowany ZP ŻEROMSKIEGO, bo czeka na generalną decyzję.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- R-9 Chełmska
Zmienić, bo osoby nie znające Żoliborza, jak ja, za Chiny Ludowe nie skumają, że Żeromskiego = metro, jak każda inna stacja ma swój odpowiednik "na górze" o tej samej nazwie...PS Dlatego też nie został przemianowany ZP ŻEROMSKIEGO, bo czeka na generalną decyzję.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32