Moderator: Wiliam
-
Tm
Dęboszczak pisze:508/E-4/E-8 częstotliwość kursowania co chwilę podobnie, tramwaje i metro.
To teraz popatrzmy na międzyszczyt(bądź co bądź na UW nie jedzie się jak na szychtę, wszyscy na raz).
508 - 7,5
E-4 - 0
E-8 - 0
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
-
Emdegger
-
Kontakt:
Tm pisze:To teraz popatrzmy na międzyszczyt
... kiedy to odbywa się
większość zajęć...
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
-
Bastian
- Sułtan Maroka
I mniejszość przejazdów...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
pawcio
Może i tak. Ale nie można całej komunikacji na Tarchominie ustawiać pod dwie godziny porannego szczytu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Dęboszczak
508 co 7,5 min, to chyba dobra częstotliwość która pozwala korzystać z przesiadek na metro i tramwaje. Gdzie masz tranzyt na 510? To nie jest linia tranzytowa. Dla nielicznej grupy pasażerów z Tarchomina w szczycie DWC/ Rondo ONZ jest punktem docelowym. z Dw. Centralnego dojście+metro do Marymontu = 15 minut. Czas jazdy 510 do Marymontu:14 minut. Bez 510 w układzie komunikacyjnym można się obyć. Trzeba powiedzieć jasno: jeżeli mamy mieć dobrą komunikację (częste dowozówki, dobre linie lokalne, tranzytowe) nie stać nas na utrzymywanie linii typu 510.
-
Bastian
- Sułtan Maroka
pawcio pisze:Może i tak. Ale nie można całej komunikacji na Tarchominie ustawiać pod dwie godziny porannego szczytu.
O tyle rozumiem postawę Dęboszczaka, że w tej chwili realia są takie, że nie bardzo da się inaczej... Aby zapewnić dowóz tam, gdzie ludzie jadą, należy eliminować inne, słabsze linie...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
pawcio
Spróbuj ten manewr powtórzyć z 20-kilogramową walizką w ręku.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Dęboszczak
Bastian pisze:pawcio pisze:Może i tak. Ale nie można całej komunikacji na Tarchominie ustawiać pod dwie godziny porannego szczytu.
O tyle rozumiem postawę Dęboszczaka, że w tej chwili realia są takie, że nie bardzo da się inaczej... Aby zapewnić dowóz tam, gdzie ludzie jadą, należy eliminować inne, słabsze linie...
Pisałem dużo wcześniej o godzinach dobrego wykorzystania 510 (5:00-6:30, 19:00-23:00)
[ Dodano: Pon 19 Maj, 2008 23:13 ]
pawcio pisze:Spróbuj ten manewr powtórzyć z 20-kilogramową walizką w ręku.
Nie wszystkie dzielnice mają bezpośredni dojazd do Centralnego. Dlaczego ma mieć Tarchomin?
-
pawcio
pawcio pisze:O tyle rozumiem postawę Dęboszczaka, że w tej chwili realia są takie, że nie bardzo da się inaczej... Aby zapewnić dowóz tam, gdzie ludzie jadą, należy eliminować inne, słabsze linie...
Ja jego punkt widzenia też rozumiem. Ale wiem też, że wrzucenie na obecne E-4 3 brygad z 510 da tylko teoretyczne przesunięciu kursów w najbardziej newralgicznej godzinie z jednej linii do drugiej (bez zmiany ogólnej sytuacji podażowej) i pogorszenie sytuacji w pozostałych porach dnia.
-
Tm
Dęboszczak pisze:z Dw. Centralnego dojście+metro
Nie no, przyznaj się: wkręcasz nas wszystkich, przecież czegoś takiego nie da sie poważnie proponować.
[ Dodano: Pon 19 Maj, 2008 23:15 ]
Dęboszczak pisze:Nie wszystkie dzielnice mają bezpośredni dojazd do Centralnego.
Które nie mają?
-
Dęboszczak
pawcio pisze:pawcio pisze:O tyle rozumiem postawę Dęboszczaka, że w tej chwili realia są takie, że nie bardzo da się inaczej... Aby zapewnić dowóz tam, gdzie ludzie jadą, należy eliminować inne, słabsze linie...
Ja jego punkt widzenia też rozumiem. Ale wiem też, że wrzucenie na obecne E-4 3 brygad z 510 da tylko teoretyczne przesunięciu kursów w najbardziej newralgicznej godzinie z jednej linii do drugiej (bez zmiany ogólnej sytuacji podażowej) i pogorszenie sytuacji w pozostałych porach dnia.
Na pewno nie na E-4 a na 508 bo tutaj podaż musiałaby być zapewniona na Modlińskiej i przy dojeździe do Os. Potok. Wszak 70% pasażerów l. 510 (na moje oko) stanowią szkoły.
-
Kleszczu
- Stoi... Sofista?
-
Kontakt:
Dęboszczak pisze: Dlaczego ma mieć Tarchomin?
Bo jest jedną z najludniejszych dzielnic miasta
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Dęboszczak
Tm pisze:Dęboszczak pisze:z Dw. Centralnego dojście+metro
Nie no, przyznaj się: wkręcasz nas wszystkich, przecież czegoś takiego nie da sie poważnie proponować.
a co masz 90 lat, że nie podejdziesz, ale zawsze można podjechać 1 przystanek
[ Dodano: Pon 19 Maj, 2008 23:15 ]
Dęboszczak pisze:Nie wszystkie dzielnice mają bezpośredni dojazd do Centralnego.
Które nie mają?
Masz rację. Mój błąd. Jeżdżą nocne, ale w dzień nie mają
[ Dodano: Pon 19 Maj, 2008 23:21 ]
R-11 Kleszczowa pisze:Dęboszczak pisze: Dlaczego ma mieć Tarchomin?
Bo jest jedną z najludniejszych dzielnic miasta
bo można dojechać z przesiadkę
508+metro
516+16/21?
-
Emdegger
-
Kontakt:
Bastian pisze:rozumiem postawę Dęboszczaka
pawcio pisze:Ja jego punkt widzenia też rozumiem
Dęboszczak pisze:Dw. Centralnego dojście+metro do Marymontu
Po przeczytaniu Becketta, Mrożka, Ioneski i Adamova pragnę oświadczyć wszem i wobec: JA TAKŻE ROZUMIEM DĘBOSZCZAKA
[ Dodano: Pon 19 Maj, 2008 23:23 ]
Bastian pisze:mniejszość przejazdów...
Dobrze, ale za czym, Twoim zdaniem, jest to argument: za bardziej równomiernym rozłożeniem podaży czy za pozbyciem się autobusu?
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
-
Tm
Dęboszczak pisze:Masz rację. Mój błąd. Jeżdżą nocne, ale w dzień nie mają

OK, mój błąd, nie uściśliłem. Które dzielnice w dzień nie maja bezpośredniego połączenia z Centralnym.