Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
- fik
- Naczelne Chamidło
Uchwała Rady Miasta Stołecznego Warszawy podaje inne normatywy.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Czyli doszliśmy do tego samego wniosku - jęki o brak takiego połączenia są totalnie bezzasadne.Tm pisze:I co z tego? Nie dziwne, że nikt z Tarchomina nie jechał 508 na Zachodni, skoro mogli dojechać nim do Centralnego, nikt także nie jechał 508 do Centralnego skoro była lepsza alternatywa.MisiekK pisze:W czasach 508 na Zachodnim nie było wspólnego biletu.
Przy tym zainteresowaniu pasażerów do Zachodniego również.Tm pisze:W dowozie do Ronda Zesłańców - na pewno.MisiekK pisze:Więc odpowiedź jest prosta - 186 i 404 wystarczają.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ale - o ile czegoś nie pominąłem - nikt nie chciał wprowadzać bezpośredniego połączenia Tarchomin - ZachodniCzyli doszliśmy do tego samego wniosku - jęki o brak takiego połączenia są totalnie bezzasadne.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Szkoda tylko, że na Ekspresowej nie staje E-8... nie ma to jak wspaniała alternatywa z dwóch różnych przystanków... nie żeby to było coś nowego w "ułatwianiu" pasażerom przesiadek...ZTM na stronie wychwalającej pod niebiosa kolejną reformę tarchomińską pisze:(...)funkcję dowozu do metra dla pasażerów jadących z kierunku Legionowa (przesiadka na przystanku Białołęka-Ratusz) weźmie na siebie linia E-8. Dodatkowo pasażerowie z Legionowa będą mogli przesiadać się na przystanku Ekspresowa do częściej kursującej linii 508.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Uważam, iż w tym względzie powinno się wreszcie zrobić porządek na Modlińskiej.
Powinien być jeden/dwa przystanki, gdzie stają wszystkie ekspresy i pośpiechy razem z liniami "czarnymi", i powinny być to miejsca dogodnych przesiadek.
A nie jak jest teraz, że ile linii o tej samej trasie, tyle różnych przystanków na Modlińskiej - i bądź tu mądry drogi pasażerze, i zgaduje zgadula na którym wysiąść z linii zwykłej/podmiejskiej aby się dalej przesiąść szybko.
Powinien być jeden/dwa przystanki, gdzie stają wszystkie ekspresy i pośpiechy razem z liniami "czarnymi", i powinny być to miejsca dogodnych przesiadek.
A nie jak jest teraz, że ile linii o tej samej trasie, tyle różnych przystanków na Modlińskiej - i bądź tu mądry drogi pasażerze, i zgaduje zgadula na którym wysiąść z linii zwykłej/podmiejskiej aby się dalej przesiąść szybko.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- Bastian
- Sułtan Maroka
A po jaki gwint chcesz się przesiadać z E-4 do 511?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow