Jeśli ZTM zaopatrzy każdy P.O.P. w odpowiednie urządzenia, to kłaniam się w pas, bo to drogie zabawki raczej są.Plesim pisze:A wiecie co to jest wydruk (nadruk) na karcie?![]()
Zmiana taryfy - 2008
Moderator: JacekM
Jedni twierdzą, że nie można doładować nowego kontraktu przed upływem 30 dni do końca poprzedniego, inni że można, otóż dziś sam postanowiłem to sprawdzić. Miałem 90-dniowy ważny do 31.07. i doładowałem kolejny 90 dniowy tak, że teraz mam ważny do 29.10. i jeżdżę po starej cenie 
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Solaris U10
- Petroniusz
Inaczej:Petroniusz pisze:atomiast w nowej taryfie nie ma podwójnej stawki dla nocnych i chyba potrzebna będzie już karta na dwie strefy.
Obecna sytuacja na liniach nocnych wynika z braku przystanków granicznych na tych liniach.
W nowej taryfie takie już będą, więc i rozróżnienie na strefę 1. i 2. będzie obowiązywało również w nocy.
Ergo: posiadając bilet miejski aktywowany przed 2. czerwca nie będzie można podróżować nocnymi za miasto bez uiszczenia dodatkowej opłaty
- Bastian
- Sułtan Maroka
Raczej przeciwnie, to brak strefy podmiejskiej na nocnych powodował, że w dwóch przypadkach takich przystanków nie wyznaczano, bo po prostu nie było po co. A w pozostałych przypadkach przystanek graniczny jest już dla linii dziennych.geograf pisze:Obecna sytuacja na liniach nocnych wynika z braku przystanków granicznych na tych liniach.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Zachęcam współforumowiczów do zapoznania się z wyglądem i zawartością nowej podstrony z informacjami na temat zmiany taryfy biletowej:
http://www.ztm.waw.pl/taryfa/
Ja tam jestem pod wrażeniem...
http://www.ztm.waw.pl/taryfa/
Ja tam jestem pod wrażeniem...