Pomysł zacny ale koordynacja niestety niemożliwa.Lipa pisze: skoordynowana ze 189.
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Al. Wilanowska - obsĹuga, koordynacja
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
I taka jest idea dowozówki z mojego projektu.ziomal pisze:Tomasz napisał/a:
Otóż mylisz się. Ludzie wolą wsiadać na Metrze Służew, bo schodzisz od razu na peron. Wsiadając na Służewiu, wsiadasz do mniej zapełnionego składu, bo sporo ludzi wsiada na Wilanowskiej jadących z Piaseczna a Służew generuje potoki z okolicy, jednak ludzie wsiadają jeszcze do nie tragicznie zapełnionego składu ursynowskimi pasażerami. Więc lepiej wsiąść de facto na Służewiu, ponieważ na Wilanowskiej pędzą tłumy z 709/727/710/724... Pozatym 117 pełni dosyć ważne funkcje lokalne, bo przesiadki na Dolinie nie są ani skoordynowane, ani wygodne dzięki ''wspaniale'' ułożonym światłom...
Podałem przykład trasy, częstotliwości i obsługi takiej dowozówki wyżej.ziomal pisze:Ale mi się tu widzi dowozówka...
To miało być ironiczne?Bastian pisze:A rezerwa pod tramwaj gdzie?Rosa pisze:http://www.zdm.waw.pl/informacje/wiadom ... ersza.html
Aleja Wilanowska będzie już niedługo poszerzona i już w wakacje mają ruszyć prace. Myslę że realna poprawa komunikacji w tamtym rejonie nastąpi dopiero po wybudowaniu drugiej nitki. Jeden z podpunków mowi przecież "- Zwiększenie liczby przystanków autobusowych poprawi dostęp do komunikacji zbiorowej,"
[ Dodano: Pią 30 Maj, 2008 18:37 ]
Toteż do twojego projektu nie miałem wątpliwościBJ.2052 pisze:I taka jest idea dowozówki z mojego projektu.ziomal pisze:Tomasz napisał/a:
Otóż mylisz się. Ludzie wolą wsiadać na Metrze Służew, bo schodzisz od razu na peron. Wsiadając na Służewiu, wsiadasz do mniej zapełnionego składu, bo sporo ludzi wsiada na Wilanowskiej jadących z Piaseczna a Służew generuje potoki z okolicy, jednak ludzie wsiadają jeszcze do nie tragicznie zapełnionego składu ursynowskimi pasażerami. Więc lepiej wsiąść de facto na Służewiu, ponieważ na Wilanowskiej pędzą tłumy z 709/727/710/724... Pozatym 117 pełni dosyć ważne funkcje lokalne, bo przesiadki na Dolinie nie są ani skoordynowane, ani wygodne dzięki ''wspaniale'' ułożonym światłom...
Podałem przykład trasy, częstotliwości i obsługi takiej dowozówki wyżej.ziomal pisze:Ale mi się tu widzi dowozówka...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
- Bastian
- Sułtan Maroka
A powinien i tu, i tu. Zwłaszcza, gdyby myśleć o połączeniu Wilanowskiej ze Służewcem - a jest taki pomysł.ziomal pisze:Bo z tego co wiem to tramwaj planowany ma iść Sobieskiego...![]()
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Z pewnością zostanie zrealizowany przed 2050Bastian pisze:a jest taki pomysł.
A mówiąc poważnie, skoro linia na Sobieskiego ma być otwarta po 2020 (tak czytałem, tak słyszałem, tak wnioskuję), to nie sądzę, żeby tramwaj na Wilanowskiej zagościł przed 2030 czy 2040. Jest to pomysł mniej więcej tak realny, jak tramwaj do Piaseczna
- Bastian
- Sułtan Maroka
No, niestety. Inna rzecz, że jeszcze przy uchwalaniu obecnie obowiązujących planów na Służewcu nie działo się to, co się dzieje teraz - a plany też można zmieniać... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
A urzędnicy lubią się w to bawić...Bastian pisze:No, niestety. Inna rzecz, że jeszcze przy uchwalaniu obecnie obowiązujących planów na Służewcu nie działo się to, co się dzieje teraz - a plany też można zmieniać...
[ Dodano: Nie 01 Cze, 2008 10:24 ]
BJ.2052 pisze:Z pewnością zostanie zrealizowany przed 2050
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Aha, już to widzę: jedzie sobie 217 al. Wilanowską w kierunku Doliny Służ. Za nim jedzie sobie spokojnie 710, a za 710 np. 139. Przez skrzyżowanie pędzi 141. Po chwili 217 i reszta stają na przystanku Dolina Służewiecka , a na światłach stoi mediolan...Lipa pisze:W międzyszczycie i w DS możnaby sie pokusić.R-11 Kleszczowa pisze: Pomysł zacny ale koordynacja niestety niemożliwa.
Ale cóż, może i by w święto spróbować...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Pokusić się można ale raczej ciężko będzie tą koordynację utrzymać w rzeczywistości. Niestety.Lipa pisze:W międzyszczycie i w DS możnaby sie pokusić.R-11 Kleszczowa pisze: Pomysł zacny ale koordynacja niestety niemożliwa.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Jak można utrzymać koordynację linii, która jeździ w poważnym szczycie niemalże co chwila?R-11 Kleszczowa pisze:Pokusić się można ale raczej ciężko będzie tą koordynację utrzymać w rzeczywistości. Niestety.Lipa pisze: W międzyszczycie i w DS możnaby sie pokusić.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Teraz akurat o DS piszemy a nie o szczycieziomal pisze:Jak można utrzymać koordynację linii, która jeździ w poważnym szczycie niemalże co chwila?
A po drugie: "co chwila" to jeździ E-4 na Tarchomin i do takiej częstotliwości to jeszcze 189 dużo brakuje. Gdyby rzeczywiście kursowała "co chwila" to nie byłaby tak przepełniona.
[ Dodano: Pią 06 Cze, 2008 14:17 ]
Tak patrząc na sprawę to właściwie żadnej linii autobusowej (z wyjątkiem peryferyjnych) nie należałoby w ogóle ze sobą koordynować, a przecież tyle koordynacji w międzyszczycie, a nawet w szczycie jest zrobionych.BJ.2052 pisze:Nie przejdzie Kto powiedział, że o 12 nie ma korków?
Prawda...Lipa pisze:Teraz akurat o DS piszemy a nie o szczycieziomal pisze:Jak można utrzymać koordynację linii, która jeździ w poważnym szczycie niemalże co chwila?![]()
A po drugie: "co chwila" to jeździ E-4 na Tarchomin i do takiej częstotliwości to jeszcze 189 dużo brakuje. Gdyby rzeczywiście kursowała "co chwila" to nie byłaby tak przepełniona.
[ Dodano: Pią 06 Cze, 2008 14:17 ]Tak patrząc na sprawę to właściwie żadnej linii autobusowej (z wyjątkiem peryferyjnych) nie należałoby w ogóle ze sobą koordynować, a przecież tyle koordynacji w międzyszczycie, a nawet w szczycie jest zrobionych.BJ.2052 pisze:Nie przejdzie Kto powiedział, że o 12 nie ma korków?
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Ale nie porównuj sprawy np. 504 i 505 ze sprawą 189 i czegoś, co ma się z nią koordynować. Na 504 i 505 koordynacja wychodzi całkiem nieźle, szczególnie w kierunku Centrum. Przykładem dobrych koordynacji w międzyszczycie i w DS (nie wiem, jak się ma sytuacja w szczycie. Krzyśku?) są linie 142 i 115. Tak więc nie mierz wszystkiego jedną miarkąLipa pisze:Tak patrząc na sprawę to właściwie żadnej linii autobusowej (z wyjątkiem peryferyjnych) nie należałoby w ogóle ze sobą koordynować, a przecież tyle koordynacji w międzyszczycie, a nawet w szczycie jest zrobionych.