Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Al. Wilanowska - obsługa, koordynacja

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 29 maja 2008, 16:15

Lipa pisze: skoordynowana ze 189.
Pomysł zacny ale koordynacja niestety niemożliwa.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 29 maja 2008, 16:23

ziomal pisze:Tomasz napisał/a:
Otóż mylisz się. Ludzie wolą wsiadać na Metrze Służew, bo schodzisz od razu na peron. Wsiadając na Służewiu, wsiadasz do mniej zapełnionego składu, bo sporo ludzi wsiada na Wilanowskiej jadących z Piaseczna a Służew generuje potoki z okolicy, jednak ludzie wsiadają jeszcze do nie tragicznie zapełnionego składu ursynowskimi pasażerami. Więc lepiej wsiąść de facto na Służewiu, ponieważ na Wilanowskiej pędzą tłumy z 709/727/710/724... Pozatym 117 pełni dosyć ważne funkcje lokalne, bo przesiadki na Dolinie nie są ani skoordynowane, ani wygodne dzięki ''wspaniale'' ułożonym światłom...
I taka jest idea dowozówki z mojego projektu.
ziomal pisze:Ale mi się tu widzi dowozówka...
Podałem przykład trasy, częstotliwości i obsługi takiej dowozówki wyżej.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 30 maja 2008, 18:36

Bastian pisze:
Rosa pisze:http://www.zdm.waw.pl/informacje/wiadom ... ersza.html

Aleja Wilanowska będzie już niedługo poszerzona i już w wakacje mają ruszyć prace. Myslę że realna poprawa komunikacji w tamtym rejonie nastąpi dopiero po wybudowaniu drugiej nitki. Jeden z podpunków mowi przecież "- Zwiększenie liczby przystanków autobusowych poprawi dostęp do komunikacji zbiorowej,"
A rezerwa pod tramwaj gdzie? :evil:
To miało być ironiczne? 8-( Z serii szynowe żarty ZTM? :> :P Bo z tego co wiem to tramwaj planowany ma iść Sobieskiego... 8-(
;P

[ Dodano: Pią 30 Maj, 2008 18:37 ]
BJ.2052 pisze:
ziomal pisze:Tomasz napisał/a:
Otóż mylisz się. Ludzie wolą wsiadać na Metrze Służew, bo schodzisz od razu na peron. Wsiadając na Służewiu, wsiadasz do mniej zapełnionego składu, bo sporo ludzi wsiada na Wilanowskiej jadących z Piaseczna a Służew generuje potoki z okolicy, jednak ludzie wsiadają jeszcze do nie tragicznie zapełnionego składu ursynowskimi pasażerami. Więc lepiej wsiąść de facto na Służewiu, ponieważ na Wilanowskiej pędzą tłumy z 709/727/710/724... Pozatym 117 pełni dosyć ważne funkcje lokalne, bo przesiadki na Dolinie nie są ani skoordynowane, ani wygodne dzięki ''wspaniale'' ułożonym światłom...
I taka jest idea dowozówki z mojego projektu.
ziomal pisze:Ale mi się tu widzi dowozówka...
Podałem przykład trasy, częstotliwości i obsługi takiej dowozówki wyżej.
Toteż do twojego projektu nie miałem wątpliwości :>
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 maja 2008, 23:30

ziomal pisze:Bo z tego co wiem to tramwaj planowany ma iść Sobieskiego... 8-(
A powinien i tu, i tu. Zwłaszcza, gdyby myśleć o połączeniu Wilanowskiej ze Służewcem - a jest taki pomysł.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 31 maja 2008, 13:05

Bastian pisze:a jest taki pomysł.
Z pewnością zostanie zrealizowany przed 2050 :jupi:

A mówiąc poważnie, skoro linia na Sobieskiego ma być otwarta po 2020 (tak czytałem, tak słyszałem, tak wnioskuję), to nie sądzę, żeby tramwaj na Wilanowskiej zagościł przed 2030 czy 2040. Jest to pomysł mniej więcej tak realny, jak tramwaj do Piaseczna ;-)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 31 maja 2008, 18:01

No, niestety. Inna rzecz, że jeszcze przy uchwalaniu obecnie obowiązujących planów na Służewcu nie działo się to, co się dzieje teraz - a plany też można zmieniać... ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 01 cze 2008, 10:23

Bastian pisze:No, niestety. Inna rzecz, że jeszcze przy uchwalaniu obecnie obowiązujących planów na Służewcu nie działo się to, co się dzieje teraz - a plany też można zmieniać... ;)
A urzędnicy lubią się w to bawić... ;-) :P

[ Dodano: Nie 01 Cze, 2008 10:24 ]
BJ.2052 pisze:Z pewnością zostanie zrealizowany przed 2050
:jupi: !
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Lipa

Post autor: Lipa » 02 cze 2008, 12:08

R-11 Kleszczowa pisze:
Lipa pisze: skoordynowana ze 189.
Pomysł zacny ale koordynacja niestety niemożliwa.
W międzyszczycie i w DS możnaby sie pokusić.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 02 cze 2008, 13:59

Lipa pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: Pomysł zacny ale koordynacja niestety niemożliwa.
Aha, już to widzę: jedzie sobie 217 al. Wilanowską w kierunku Doliny Służ. Za nim jedzie sobie spokojnie 710, a za 710 np. 139. Przez skrzyżowanie pędzi 141. Po chwili 217 i reszta stają na przystanku Dolina Służewiecka , a na światłach stoi mediolan...
Ale cóż, może i by w święto spróbować... :-"
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 02 cze 2008, 14:38

Lipa pisze:W międzyszczycie
Nie przejdzie (-X Kto powiedział, że o 12 nie ma korków? 8-(
Lipa pisze:w DS
To już troszkę bardziej realne :-k

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 cze 2008, 16:46

Lipa pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: Pomysł zacny ale koordynacja niestety niemożliwa.
Pokusić się można ale raczej ciężko będzie tą koordynację utrzymać w rzeczywistości. Niestety.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 06 cze 2008, 12:39

R-11 Kleszczowa pisze:
Lipa pisze: W międzyszczycie i w DS możnaby sie pokusić.
Pokusić się można ale raczej ciężko będzie tą koordynację utrzymać w rzeczywistości. Niestety.
Jak można utrzymać koordynację linii, która jeździ w poważnym szczycie niemalże co chwila? :-s
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Lipa

Post autor: Lipa » 06 cze 2008, 14:14

ziomal pisze:Jak można utrzymać koordynację linii, która jeździ w poważnym szczycie niemalże co chwila?
Teraz akurat o DS piszemy a nie o szczycie :-"
A po drugie: "co chwila" to jeździ E-4 na Tarchomin i do takiej częstotliwości to jeszcze 189 dużo brakuje. Gdyby rzeczywiście kursowała "co chwila" to nie byłaby tak przepełniona.

[ Dodano: Pią 06 Cze, 2008 14:17 ]
BJ.2052 pisze:Nie przejdzie Kto powiedział, że o 12 nie ma korków?
Tak patrząc na sprawę to właściwie żadnej linii autobusowej (z wyjątkiem peryferyjnych) nie należałoby w ogóle ze sobą koordynować, a przecież tyle koordynacji w międzyszczycie, a nawet w szczycie jest zrobionych.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 06 cze 2008, 22:00

Lipa pisze:
ziomal pisze:Jak można utrzymać koordynację linii, która jeździ w poważnym szczycie niemalże co chwila?
Teraz akurat o DS piszemy a nie o szczycie :-"
A po drugie: "co chwila" to jeździ E-4 na Tarchomin i do takiej częstotliwości to jeszcze 189 dużo brakuje. Gdyby rzeczywiście kursowała "co chwila" to nie byłaby tak przepełniona.

[ Dodano: Pią 06 Cze, 2008 14:17 ]
BJ.2052 pisze:Nie przejdzie Kto powiedział, że o 12 nie ma korków?
Tak patrząc na sprawę to właściwie żadnej linii autobusowej (z wyjątkiem peryferyjnych) nie należałoby w ogóle ze sobą koordynować, a przecież tyle koordynacji w międzyszczycie, a nawet w szczycie jest zrobionych.
Prawda... 8-(
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 06 cze 2008, 22:27

Lipa pisze:Tak patrząc na sprawę to właściwie żadnej linii autobusowej (z wyjątkiem peryferyjnych) nie należałoby w ogóle ze sobą koordynować, a przecież tyle koordynacji w międzyszczycie, a nawet w szczycie jest zrobionych.
Ale nie porównuj sprawy np. 504 i 505 ze sprawą 189 i czegoś, co ma się z nią koordynować. Na 504 i 505 koordynacja wychodzi całkiem nieźle, szczególnie w kierunku Centrum. Przykładem dobrych koordynacji w międzyszczycie i w DS (nie wiem, jak się ma sytuacja w szczycie. Krzyśku?) są linie 142 i 115. Tak więc nie mierz wszystkiego jedną miarką (-o<

ODPOWIEDZ