Może Ty też spójrzBastian pisze:Spójrz ty na plan miasta, co? 503 teraz właśnie tamtędy jeździ, a miałoby przestać.R-11 Kleszczowa pisze:właśnie w ten korek (który jest tam nawet jak masy nie ma) chcecie 503 elegancko wsadzić![]()
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tam to akurat stoi teraz (zawrotką jest przejechać o wiele gorzej, niż prawym pasem od DWG do Międzyparkowej). Trasa przez Andersa daje potencjalne możliwości puszczenie przez Muranowską...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jeżeli taka trasa faktycznie ma szanse ujrzeć światło dzienne to OK. Chociaż i tak sądzę, że przez Wisłostradę i Sanguszki byłoby sprawniej...Bastian pisze:Trasa przez Andersa daje potencjalne możliwości puszczenie przez Muranowską...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
jacek
- Zbanowany
Sprawniej zapewne tak, ale bezproduktywnieR-11 Kleszczowa pisze:Jeżeli taka trasa faktycznie ma szanse ujrzeć światło dzienne to OK. Chociaż i tak sądzę, że przez Wisłostradę i Sanguszki byłoby sprawniej...Bastian pisze:Trasa przez Andersa daje potencjalne możliwości puszczenie przez Muranowską...
[ Dodano: Nie 01 Cze, 2008 16:06 ]
Po proponowanych zmianach Tarchominskich cel ZTM, promujacy Komunikacje Szynowa zostanie cześciowo osiagniety
Po wycofaniu 101 i 503 z Jagiellońskiej, a takze oslabieniu częstotliwości 144 i wzmocnieniu i zmianie trasy 516, tramwaje beda atrakcyjne na tymze odcinku.
Pasazerowie nie będą mieli zbytniej alternatywy, bo niemalze zmuszeni będą to korzystania z tramów
Równiez dobrze mozna by było zamienić linie 144, skracając ją do Zerania FSO, jednocześnie 516 przedłuzyć na Wschodni, z pominięciem pl.Hallera, a na Jagiellońskiej zrobic wszystkie warunkowe przystanki
-
Dęboszczak
Pisałem o ofercie w postaci rozkładu jazdy (liczba kursów/h) niezależnie od taboru.TGM pisze:A jeszcze niedawno było o tym jakie to Warneńska i Dolina Służewiecka biedne bo im 195 nie wystarczaDęboszczak pisze:195 na Ursynowie nadaje się wyłącznie na solówki. Na tak pokręconej trasie przeguby się marnują. Ten potok obsłużyłyby spokojnie Su12. Autobus jedzie od Spacerowej do Natolina mizernie wykorzystany.. A ja całkiem niedawno jechałem SU18 zapchanym na Ursynowie.
Dobry pomysł, tylko wtedy na jagielońskiej trzebaby zlikiwdować wszystkie przystanki tak jak teraz ma 503Po proponowanych zmianach Tarchominskich cel ZTM, promujacy Komunikacje Szynowa zostanie cześciowo osiagniety
Po wycofaniu 101 i 503 z Jagiellońskiej, a takze oslabieniu częstotliwości 144 i wzmocnieniu i zmianie trasy 516, tramwaje beda atrakcyjne na tymze odcinku.
Pasazerowie nie będą mieli zbytniej alternatywy, bo niemalze zmuszeni będą to korzystania z tramów
Równiez dobrze mozna by było zamienić linie 144, skracając ją do Zerania FSO, jednocześnie 516 przedłuzyć na Wschodni, z pominięciem pl.Hallera, a na Jagiellońskiej zrobic wszystkie warunkowe przystanki
[ Dodano: Nie 01 Cze, 2008 17:55 ]
A czy po skróceniu 101 i przeniesieniu 503 to 509 bedzie jakos wzmocnione??
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
-
jacek
- Zbanowany
Gdyby kiedyś taka zamiana nastapiła, to zarowno 509, jak i 516, powinny miec wszystkie napotkane, jako warunkowezeus pisze:Dobry pomysł, tylko wtedy na jagielońskiej trzebaby zlikiwdować wszystkie przystanki tak jak teraz ma 503
Dobrze by było, jako ze 144 zostanie też osłabionezeus pisze:A czy po skróceniu 101 i przeniesieniu 503 to 509 bedzie jakos wzmocnione??
Chyba takie 195 + 127(nowe 127 połączone choćby ze 130Bastian pisze:Z Bielan, gdy metro dojedzie do Huty, prawie na pewno out. Ale czy skrócenie, czy przekierowanie, czy cokolwiek innego - jeszcze nie wiadomo.jacek pisze: Uchyl rąbka tajemnicy odnośnie 195 (skrocenie, czy zmiana trasy)?
Ogólnie rzecz biorąc to 127 + 130 nie wydaje mi się takie głupie
- Bastian
- Sułtan Maroka
Charakter linii zależy od tego, co ona ma obsłużyć, a nie od jej długości.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
no to teraz pojechałeśBJ.2052 pisze:Jaka krótka trasaSantos pisze:Ogólnie rzecz biorąc to 127 + 130 nie wydaje mi się takie głupie![]()
Co prawda już teraz jest nie wiele krótsza, ale takie coś chyba lepiej by pasowało jako 5XX
ps.Mroczny to naprawdę ty ?
Czyli ZTM pogarsza komunikację na tarchomin - tak jak zwykle cięcia pod szyldem reformBJ.2052 pisze:O wzmocnieniach po wycofaniu 503 z Jagiellońskiech na linii 509 możecie zapomnieć.
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
- Bastian
- Sułtan Maroka
Skoro w tramwajach są luzy, to w autobusach muszą nastąpić cięcia, to dość jasne.