Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Lubi, nie lubi. Po prostu nie ma czym ludzi wozić, ot co. Nie możemy sobie pozwolić na jakieś radykalne marnotrawstwo mocy przewozowych, niezależnie od tego, co o tym sądzą przeciętni pasażerowie. Kształtowanie układu komunikacyjnego, jakkolwiek musi się opierać na preferencjach pasażerów, nie jest i nie może być koncertem życzeń.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tak jeszcze w kwestii 503 - czy są szanse, że ominie przystanek nad Dworcem Gdańskim 
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
geniusz?zeus pisze: Ale przeciętny pasażer się nie lubi przesiadać
Co do zmiany trasy 503 to jak najbardziej trafiona. Dla Tarchomina sytuacja nie pogarsza się, a po wycofaniu 195 z Bielan i Żoliborza, 503 wspomoże 116, które mimo planowanego wzmocnienia (oby
dlatego twoje słowaDęboszczak pisze:...Od tego jest forum, by wyrażać swoje nawet najbardziej "skrajne komunikacyjnie" poglądy...Generalnie trasami się nie zajmuje...Niech na tym forum będzie ciekawie. Czasami wrzucam jakąś małą prowokacyjkę...
traktuję w kategorii żartu.Dęboszczak pisze:...Zaproponowana przez ciebie trasa jest równie absurdalna.
.
Czyli co? Wzorem 111 co 8 minut czy nawet częściej na solówkachDęboszczak pisze:Pisałem o ofercie w postaci rozkładu jazdy (liczba kursów/h) niezależnie od taboru.TGM pisze: A jeszcze niedawno było o tym jakie to Warneńska i Dolina Służewiecka biedne bo im 195 nie wystarcza. A ja całkiem niedawno jechałem SU18 zapchanym na Ursynowie.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I to słuszna idea, bardzo chętnie bym wziął solówki co 10/20/15//20 na 716 zamiast sztywniaków 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wydaje mi się, że w ogóle komunikacja będzie ewoluowała w tym właśnie kierunku...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
I bardzo dobrze! Tylko, że przenoszenie linii przegubowej, która nie narzeka na frekwencje, na solówki musi się wiązać z dość znacznym podniesiem częstotliwości kursowania. Na takim 174, na którym obecnie wysyła się przeguby "jak coś zostanie na zakładzie" (oprócz oczywiście jakiejś tam ilości brygad wielkopojemnych, bo takowe sie jeszcze uchowały), ludzie się często nie mieszczą, a częstotliwość już jest niezła.Bastian pisze:Wydaje mi się, że w ogóle komunikacja będzie ewoluowała w tym właśnie kierunku...
Mam tylko nadzieję, że nie będziecie za bardzo też szaleć z tymi solówkami, bo na niektórych liniach, mimo już bardzo wysokiej częstotliwości i obsługiwania w pełni taborem wielkopojemnym, nie da się wprowadzić solówek
Na Tarchominie przeguby powinny pojawiać się na trasach daleko bieżnych,a także na liniach na których jest tłok w szczycie.Oczywiście na 503,509,E-4,508,510,186,404 na pozostałych solówki.Ja nie wyobrażam sobie na tych liniach zamiast przegubów puścić solówki.To jaka musiała być częstotliwość co 5 minut. 
- Patryk2222
a to ciekawe skoro w Warszawie brakuje kierowców to niby jakim sposobem znajdą się na puszczenie większej liczby wozów na miasto znowu będą wyzyskiwać kierowców zza wschodniej granicy? a po drugie to rozwiązanie jest znacznie droższe
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938
>>5457>>1804
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ze 130 to trzeba się poważnie zastanowić, co zrobić. Ostatnio wracałem w sobotę po 18 z miasta i od Pola Mokotowskiego do Zachodniego jechałem sam.TGM pisze:Bo brakuje kierowcówBastian pisze:Wydaje mi się, że w ogóle komunikacja będzie ewoluowała w tym właśnie kierunku....
To ja zamawiam 130 co 10 na solówkch. Powinno być OK.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
[ Dodano: Wto 03 Cze, 2008 12:12 ]
Czego przykładem są składy trójwagonowe w tramwajach względnie dwuskłady na SKMBastian pisze:Wydaje mi się, że w ogóle komunikacja będzie ewoluowała w tym właśnie kierunku...