Na wyświetalczach w zmodernizowanych 57 tez podobne kwiatki sie zdarzają .mariow pisze:Czy Flirty mają jakiś problem z polskimi czcionkami na wyświetlaczach? Wszedzie dziś widziałem ZYRARDOW zamiast ŻYRARDÓW
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
a ja widziałem BLONIE. choć to i tak dobrze, gdyż ruszając z Otwocka flirciacho miał "wyświetlacz papierowy formatu A4" (jak nie zapomnę to wrzucę dzisiaj do Albumu)mariow pisze:Czy Flirty mają jakiś problem z polskimi czcionkami na wyświetlaczach? Wszedzie dziś widziałem ZYRARDOW zamiast ŻYRARDÓW
Podobnie jak EN71-100, oprócz "D£blin" wyświetlają jeszcze m.in "MiĄsk Mazowiecki".khangoor pisze:1567 ma napis D£blin
To jest najlepszy przykład, że KM nie radzą sobie z serwisem. SKM 3-miasto już dawno by pogoniła dostawcę systemu i doprowadziła wszystko do porządku, a to EN71 już prawie rok jeździ z tym systemem, następny wyjechał z tą samą wadą i nic nie robią!
Nie potrafią tych "nowości" doprowadzić do porządku.
W Trójmieście maszyniści bardzo chętnie jeżdżą SPOTami czoperowymi i korzystają w hamowania elektrodynamicznego. Na Mazowszu... całkowicie odwrotnie.
EW60 przeniesione na Ochotę pewnie też częściej będą się wygrzewać na słońcu, niż jeździć... Szkoda kasy. Lepiej zrobić pełne moderny, ale bez bajerów z których i tak nikt nie korzysta.
-
kozioł
-
kozioł
Zdja się że nad morze jechały dziś dwie najzwyklejsze jednostki, chyba nawet bez modernizacji.piotram pisze:No i "tasiemce" nie pojechały nad morze, bo dziś były na Skierniewicach.
O weekendowych zadaniach na "Słonecznym" dla Flirta można pomarzyć.
Niemcobus Zegrzyk albo pustawy - albo jakiś podsył dane mi było zauważyć.
Ależ mają gdzie. To raczej do Radomia i Płocka nie mają się gdzie rozpędzać a jednak pojechały tam tylko po to by narobić apetytu pasażerom.piotram pisze:Fulplastiki? To by było...
Flirty nad morze - tylko po co, i tak nie mają się tam gdzie rozpędzić, po modernizacji to tak.
Zatem w Tójmieście KM też mogło by się pochwalić "cudem na krzywych torach"
A zresztą dopóki są przepisowe ograniczenia do 130km/h i dopóki nie będzie wytrasowanych rozkładów pod Flirta (a w tym roku nie będzie) to jakie to ma znaczenie? Nigdzie się nie rozpędzą z pasażerami.
Wiesz co będzie po modernizacji?
Gruszki na wierzbie albo monopol IC na przejazdy przez Działdowo/ Iławę do Trójmiasta.