Jak kształtować układ komunikacyjny?
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- R-9 Chełmska
No, a jak w Otwocku KolMaz szalenie honoruje WKM
Znam kilka osób z Otwocka/Józefowa i są bardzo zadowolone z rozkładu i taryfikatora prywaciarzy, sam Minibus co bodajże 8-10 w szczycie jeździ...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nawet pomijając kwestię przepisów, samą częstotliwością biją KMy na głowę...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oczywiście. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
geograf_OSU
Napisz skarge do tych co rozkłady układaja. Na linii Otwockiej od przynajmniej 10 lat jest rezerwa 8-10 minutowa (zależy jaki pociąg).Andrzej pisze:Z porównania wynika, że pociąg na tak długim odcinku jedzie tylko 4 minuty szybciej niż prywaciarz. To tylko źle świadczy o pociągu. Warto też przyjrzeć się częstotliwościom - prywaciarze wspólnie co około 5-10 minut, pociąg: około 15 minut w bardzo ścisłym szczycie, około 40-60 minut poza szczytem.
Jadąc 40-50 km/h na każdym przystanku od Wawra do Otwocka jesteś przed czasem.
W drodze powrotnej nie lepiej.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
niezłe

Również znam parę osób z linii otwockiej. Zdanie mają podobne.R-9 Chełmska pisze:No, a jak w Otwocku KolMaz szalenie honoruje WKMZnam kilka osób z Otwocka/Józefowa i są bardzo zadowolone z rozkładu i taryfikatora prywaciarzy, sam Minibus co bodajże 8-10 w szczycie jeździ...
Prywaciarze zdecydowanie wygrywają tam z pociągiem i z 702, a w Wawrze często z 521 (kierowcy MZA też nie są święci jeśli chodzi o przepisy).
I mimo iż prywaciarze nie mają między sobą wspólnego biletu, to i tak mają najlepszą i 'najczęstszą' ofertę. Przyczyna jest banalna - im po prostu zależy na pasażerach.
Ciężko wymagać, aby pracowali charytatywnieMeWa pisze:Zależy im na forsie, a nie na pasażerach.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- MeWa
- Cukiereczek
no i taka jest różnica pomiędzy przewoźnikiem prywatnym a ZTM. Przewoźnik jeździ tam, gdzie są pieniądze, a ZTM musi zapewniać bardziej kompleksową obsługę komunikacyjną.Tm pisze:Ciężko wymagać, aby pracowali charytatywnie
niewątpliwie, choć uważałbym o działaniu w trosce o pasażera.Tm pisze:ale w tym przypadku jedno wynika z drugiego, bo pasażerowie, a więc także ich pieniądze wybierają lepszą ofertę
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]