Nasze międzynarodowe podróże
Moderator: JacekM
Ktos z was wie czy na Słowackiej koleji jest jakiś odpowiednik naszego biletu turystycznego, dobowego itp. oraz zakres ich stosowania (na jakie pociagi ważny) oraz cena? Interesuje mnie stan aktualny.
Najbardziej mnie by interesował bilet dobowy(jednodniowy)
Najbardziej mnie by interesował bilet dobowy(jednodniowy)
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
To do duuuuuu...Fikander pisze:Nie ma.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
witam wszystkich,
na przełomie sierpnia i września jadę z grupka znajomych pociągiem do Chorwacji (oczywiście podróżujemy systemem kombinowanym) i czy jest ktoś na tym forum który mógł by mi pomóc i odpowiedzieć na następujące pytania?
1) Ile wynosi opłata za wystawienie biletu u konduktora w:
a)Czechy,
b)Słowacja
c)Węgry
d)Chorwacja
2) Ile kosztuje bilet pomiędzy następującymi stacjami granicznym tzw. przejsiówki(z Czech do Chorwacji jedziemy pociągiem pospiesznym JADRAN):
a)Breclav(CZ)/Kuty(SK)
b)Rusovce(SK)/Rajka(H)
C)Gyekenyes(H)/Koprivnica(HR)
3)Ile kosztuje kuszetka w Chorwacji?
Może ktoś będzie mi mógł pomóc bo odbył podobną podróż lub orienuje sie i potrafi takie inforamcje wyszukać.
wielkie dzięki!
na przełomie sierpnia i września jadę z grupka znajomych pociągiem do Chorwacji (oczywiście podróżujemy systemem kombinowanym) i czy jest ktoś na tym forum który mógł by mi pomóc i odpowiedzieć na następujące pytania?
1) Ile wynosi opłata za wystawienie biletu u konduktora w:
a)Czechy,
b)Słowacja
c)Węgry
d)Chorwacja
2) Ile kosztuje bilet pomiędzy następującymi stacjami granicznym tzw. przejsiówki(z Czech do Chorwacji jedziemy pociągiem pospiesznym JADRAN):
a)Breclav(CZ)/Kuty(SK)
b)Rusovce(SK)/Rajka(H)
C)Gyekenyes(H)/Koprivnica(HR)
3)Ile kosztuje kuszetka w Chorwacji?
Może ktoś będzie mi mógł pomóc bo odbył podobną podróż lub orienuje sie i potrafi takie inforamcje wyszukać.
wielkie dzięki!
- fik
- Naczelne Chamidło
30 CZKmar_2006 pisze:1) Ile wynosi opłata za wystawienie biletu u konduktora w:
a)Czechy,
40 SKKmar_2006 pisze:b)Słowacja
Nie podejmuję się rozczytać tego barbarzyńskiego języka.mar_2006 pisze:c)Węgry
Ten niewiele lepszy, ale wygląda na to, że 15 HRK.mar_2006 pisze:d)Chorwacja
50 CZK, ale kupowałbym czeski bilet krajowy do Breclav(gr).mar_2006 pisze:a)Breclav(CZ)/Kuty(SK)
Bratislava Petrzalka - Rajka 1,6 EUR. CityStar Bratysława-Split-Bratysława 115,6 EUR, jakby comar_2006 pisze:b)Rusovce(SK)/Rajka(H)
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Bastian
- Sułtan Maroka
A jakby się tak chcieć wypuścić na jeden dzień z Katowic do jakiegoś Ołomuńca lub Brna... to jak to najlepiej zrobić? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Osób dwie, zniżek brak, data nieznana (ale w perspektywie tygodnia). Najlepiej = tanio, ale żeby to miało sens czasowy...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
Bilet międzynarodowy Katowice - Ołomuniec - Katowice kosztuje 17,28 EUR, Katowice - Brno - Katowice 21,24 EUR. Wszystko przez Zebrzydowice, ofc.
Połączenia widzę następujące:
Katowice 5:11 - Ostrawa 7:42/7:48 - Przerów 8:37/9:05 - Ołomuniec 9:34
Katowice 7:22 - Czechowice Dziedzice 8:21/8:52 - Ołomuniec 11:04
Katowice 8:50 - Przerów 11:11/11:43 - Ołomuniec 11:57
Ołomuniec 16:57 - Czechowice Dziedzice 19:14/19:31 - Katowice 20:27
Ołomuniec 00:36 - Katowice 04:18
Katowice 5:11 - Ostrawa 7:42/7:48 - Brno 9:57
Katowice 8:50 - Przeów 11:11/11:39 - Brno 12:57
Brno 21:03 - Przerów 22:23/01:10 - Katowice 04:18
Przy jeździe porannym osobakiem przez Ostrawę da się sporo zaoszczędzić na jeździe kombinowanej z przejściówkami, jeśli wstawanie o 4 Was nie przeraża.
Połączenia widzę następujące:
Katowice 5:11 - Ostrawa 7:42/7:48 - Przerów 8:37/9:05 - Ołomuniec 9:34
Katowice 7:22 - Czechowice Dziedzice 8:21/8:52 - Ołomuniec 11:04
Katowice 8:50 - Przerów 11:11/11:43 - Ołomuniec 11:57
Ołomuniec 16:57 - Czechowice Dziedzice 19:14/19:31 - Katowice 20:27
Ołomuniec 00:36 - Katowice 04:18
Katowice 5:11 - Ostrawa 7:42/7:48 - Brno 9:57
Katowice 8:50 - Przeów 11:11/11:39 - Brno 12:57
Brno 21:03 - Przerów 22:23/01:10 - Katowice 04:18
Przy jeździe porannym osobakiem przez Ostrawę da się sporo zaoszczędzić na jeździe kombinowanej z przejściówkami, jeśli wstawanie o 4 Was nie przeraża.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Bastian
- Sułtan Maroka
No, ta 20:27 w Katowicach to pora w sam raz, później nie dododi. A z Brna się nie da?

No niestety przeraża...Fikander pisze:Przy jeździe porannym osobakiem przez Ostrawę da się sporo zaoszczędzić na jeździe kombinowanej z przejściówkami, jeśli wstawanie o 4 Was nie przeraża.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Hm, to widzę, że zobaczyć i Brna i Ołomuńca i jeszcze wrócić o przyzwoitej porze się nie da...