Ciepło!
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
10 minut temu było dosyć pogodnie. Miałem wyjść na rower. Patrzę- a tu granatowa chmura idzie. Pada na dobre, szaro jest, grad. Ale widać, że niedługo przejdzie. Tylko żeby trochę się rzopogodziło...
Ale super powietrze!
Potok Służewiecki- poziom w normie. Na razie w maire w normie 
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Niezłe oberwanie chmury nad Legionowem i Jabłonną około 19:30. W Jabłonnie na Modlińskiej przy Piaskowej rozlewisko na całą jezdnie, dalej przy pałacu zalane wszystkie trzy pasy, autobus powolutku przejeżdżał. W samym Legionowie tez zalanych wiele ulic min. Wyszyńskiego przy cmentarzu i standardowo Parkowa między Batorego a Jagiellońską. Cały czas krążyły wozy strażackie zapewne do wypompowywania wody.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Bastian
- Sułtan Maroka
O, a ja o 19:50 dojeżdżałem rowerem na Płudy i tylko trochę popadało przez 3 minuty
[ Dodano: 2008-07-09, 00:44 ]
A nie, to nie ten dzień był. Ja o wczoraj![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
[ Dodano: 2008-07-09, 00:44 ]
A nie, to nie ten dzień był. Ja o wczoraj
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Tak na potwierdzenie mojego wcześniejszego posta:
http://www.legionowo.pl/index.php?cmd=a ... az&id=1488Legionowo.pl pisze:Ulewa nad Legionowem
W wyniku nawałnicy, która przeszła nad Legionowem w miniony poniedziałek (07.08.2008), podtopione zostały niektóre części miasta. Szczególnie narażone na podtopienia po raz kolejny okazały się w większości nieskanalizowane części Legionowa.
Z pomocą mieszkańcom ruszyły sztaby kryzysowe Przedsiębiorstwa Wodociągowo – Kanalizacyjnego oraz Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej , których działania polegały na wypompowywaniu deszczówki z piwnic, garaży a następnie ulic.
Koordynatorem akcji była Straż Miejska w Legionowie, do której napłynęło mnóstwo zgłoszeń o podtopieniach między innymi na ulicach: Bałtyckiej, Batorego, Broniewskiego, Kwiatowej, Krasińskiego, Handlowej czy Targowej. Kontakt ze Strażą Pożarną był utrudniony ponieważ linia telefoniczna została uszkodzona przez spadający konar drzewa, mimo tego akcja przebiegła sprawnie i około godziny 23.00 sytuacja została opanowana.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9