Marki, Radzymin, Wołomin

Moderator: Wiliam

Radzyminfan

Post autor: Radzyminfan » 10 lip 2008, 11:57

Nie jestem bynajmniej entuzjastą radzymińskich władz i wiem że psują to do czego się dotkną.

Zauważyem jednak również że siejesz na tym forum czarnowidztwo :-)

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 10 lip 2008, 18:30

Radzyminfan pisze: Zauważyem jednak również że siejesz na tym forum czarnowidztwo :-)
Cytując jednego z czołowych myślicieli IV RP "Nie można nazywać szamba perfumerią".
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Radzyminfan

Post autor: Radzyminfan » 11 lip 2008, 9:51

Frencher pisze:Cytując jednego z czołowych myślicieli IV RP "Nie można nazywać szamba perfumerią".
Nikt tego nie robi

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 11 lip 2008, 21:23

Radzyminfan pisze:
Frencher pisze:Cytując jednego z czołowych myślicieli IV RP "Nie można nazywać szamba perfumerią".
Nikt tego nie robi
Ale próbuje relatywizować rzeczywistość.
Sprawa wygląda w skrócie tak:
Radzymin zdając sobie sprawę z tego, że i tak trasa będzie długa, to jeszcze ją wydłużył maksymalnie ile się dało, generując przez to gigantyczne koszty. Koszty, które chciał przerzucić (w znacznej mierze) na innych.
Z kolei inne gminy będące ważnymi stronami w sprawie (czyli Marki i Nieporęt) zostały sprowadzone do roli płatników, którzy tak naprawdę nie mieli w założeniu nic do powiedzenia.
Sprawa została obgadana za ich plecami, a przed tymi samorządami postawiono fakty dokonane, które (w koncepcji ZTM-u) powinny przyjąć bez szemrania. Jednak życie pokazało, że się Nieporęt i Marki postawiły, i tak ładnie ugadaną sprawę za ich plecami położyły.
I się z gmin które miały (w myśl pomysłu ZTM) być tylko płatnikami bez prawa głosu stały głównymi rozdającym karty w tej sprawie - myślę, iż sprawa powinna coś nauczyć ZTM na przyszłość.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 11 lip 2008, 21:31

OJP ](*,)
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 11 lip 2008, 21:34

JotPeCet pisze:OJP ](*,)
A co - prawda zabolała :?:
Tyle się najeździłeś, musiałeś trasy obejrzeć, pomierzyć (pewnie jakaś premia wpadła), a tu lipa. Jak to było ładnie powiedziane w jednym filmie "Sprawa się rypła".

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 11 lip 2008, 22:00

Pewnie coś w tym co mówisz jest na rzeczy Frencher, ale w wypadku Twoich wypowiedzi jak zwykle pachnie mi przesadą, Markomanią i ZTMofobią. W dość ostrym przypadku, więc nie da się Twoich postów w tym temacie traktować w 100% serio.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 11 lip 2008, 22:18

Frencher pisze:Ale próbuje relatywizować rzeczywistość.
Wg Frenchera...
Frencher pisze:Sprawa wygląda w skrócie tak:
Wg Frenchera...
Frencher pisze:Radzymin zdając sobie sprawę z tego, że i tak trasa będzie długa, to jeszcze ją wydłużył maksymalnie ile się dało, generując przez to gigantyczne koszty. Koszty, które chciał przerzucić (w znacznej mierze) na innych.
No tak. Skandal. Radzymin wydłużył swoją linię do Radzymina. Mało tego, linię chciał zakrańcować na największym osiedlu. Frencher, powiem to za ciebie: To jest szczyt chamstwa!!
Frencher pisze:Z kolei inne gminy będące ważnymi stronami w sprawie (czyli Marki i Nieporęt) zostały sprowadzone do roli płatników, którzy tak naprawdę nie mieli w założeniu nic do powiedzenia.
Nie wiem po co wymieniłeś Nieporęt. Przecież w twoim świecie marki są najważniejsze!
Frencher pisze:Sprawa została obgadana za ich plecami, a przed tymi samorządami postawiono fakty dokonane, które (w koncepcji ZTM-u) powinny przyjąć bez szemrania. Jednak życie pokazało, że się Nieporęt i Marki postawiły, i tak ładnie ugadaną sprawę za ich plecami położyły.
Tak, dziś dostałem pismo z Nieporętu który nie chce dodatkowej linii która pokrywałaby się z już istniejącymi. Tyle że 734 miało być z wydzielonych kursów 705. Pozostawię to bez komentarza.
Frencher pisze:I się z gmin które miały (w myśl pomysłu ZTM) być tylko płatnikami bez prawa głosu stały głównymi rozdającym karty w tej sprawie - myślę, iż sprawa powinna coś nauczyć ZTM na przyszłość.
Pozwól że sąsiedzi niech się sami dogadują, i nie mów że nie wiedziałeś że takie stanowisko ZTM reprezentował od początku.
Frencher pisze:A co - prawda zabolała :?:
Podejrzewam że Ciebie zaboli, jak za 10 lat przeczytasz jakie bzdury żeś pisał! :D
Człowieku! Przestań brać to co bierzesz, bo prawda zaczyna Ci się mylić z rzeczywistością. Co ciekawe sam w to wierzysz, i swoją "wiedzę" próbujesz sprzedać innym. Dobrze że to się leczy, niedaleko...
Frencher pisze:Tyle się najeździłeś, musiałeś trasy obejrzeć, pomierzyć (pewnie jakaś premia wpadła), a tu lipa.
Akurat to że sobie pojeździłem to nie było coś dokuczliwego... A premię ostatnio dostałem w ubiegłym wieku.
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 11 lip 2008, 22:39

JotPeCet pisze:
Frencher pisze:Radzymin zdając sobie sprawę z tego, że i tak trasa będzie długa, to jeszcze ją wydłużył maksymalnie ile się dało, generując przez to gigantyczne koszty. Koszty, które chciał przerzucić (w znacznej mierze) na innych.
No tak. Skandal. Radzymin wydłużył swoją linię do Radzymina. Mało tego, linię chciał zakrańcować na największym osiedlu. Frencher, powiem to za ciebie: To jest szczyt chamstwa!!.
Jak dla mnie, to mogą i wymyślić trasę przez całą gminę pod sam Zalew Zegrzyński. Tylko jeszcze zapomniałeś dodać, iż oni stwierdzili, iż jest ich nie stać na tak długa trasę, i oczekują że się partner do linii 738 (czyli Marki) dołożą nie tylko do swojego odcinka, ale do ogółu trasy.
I takich przemilczanych (bądź wynikających z niewiedzy) przez ZTM prawd mogę wymienić jeszcze kilka.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 11 lip 2008, 22:41

Frencher pisze:oni stwierdzili, iż jest ich nie stać na tak długa trasę
No a kto miał niby to stwierdzić, jak nie oni? :>
Frencher pisze:oczekują że się partner do linii 738 (czyli Marki) dołożą nie tylko do swojego odcinka, ale do ogółu trasy
I znowu: co ZTM-owi do tego, co Radzymin oczekuje lub nie od Marek? #-o
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 11 lip 2008, 22:44

To po groma ZTM ich napuszcza, a oni kasy nie mają, tylko teraz biegają jak kot z pęcherzem, i cyrki odstawiają, jak to są poszkodowani, i że oni chcą, a inni nie godzą się na ich warunki, tylko rzucają im kłody pod nogi.
Sprawa naprawdę jest już powoli godna politowania.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 11 lip 2008, 22:47

Napuszcza? Nie rozumiem. ZTM nawet nie ma prawa innym gminom wciskać komunikacji, póki oni sami nie zawnioskują i nie zapewnią finansowania.

Mam wrażenie, że próbujesz oczywistości przedstawiać nam jako prawdy (przez siebie) objawione :-s
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Nordyk110

Post autor: Nordyk110 » 11 lip 2008, 22:51

Bastian pisze: I znowu: co ZTM-owi do tego, co Radzymin oczekuje lub nie od Marek? #-o
I wszystko rozbija się o "podpis" pod avatarem Hafilipa . ;-)
Dopóki to jest ZTM takie problemy nie będą rozwiązane ,a myślę że wręcz będą narastać. :-k

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 11 lip 2008, 22:52

Bastian pisze:Napuszcza?
Gdyby sprawa od samego początku była jasno postawiona, i udział by brały wszystkie zainteresowane strony, bo by nie było tego co teraz.
Na początku by była jasna sytuacja, że Radzymin będzie musiał wziąć większość kosztów na siebie, i wtedy wóz albo przewóz - gdy by uznali, że interesują ich takie warunki, to by dopiero sprawa poszła dalej do przodu.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 11 lip 2008, 22:55

Frencher pisze:Gdyby sprawa od samego początku była jasno postawiona, i udział by brały wszystkie zainteresowane strony, bo by nie było tego co teraz.
A co jest teraz takiego strasznego, czego nie byłoby wcześniej?

ODPOWIEDZ