O OkrÄ gĹym Stole
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Po linku, który zamieściłeś, jasno widać, ŻE OSZOŁOMEM TO JESTEŚ TYSP45-166 pisze:http://www.polonica.net/Magdalenka.htm
Berele Lewartow? Jednego oszołoma mniej
Współczuję rodzinie śmierci bliskiego człowieka, natomiast jako osoba publiczna B.G. był antypatriotą i sprzedawczykiem. A nazywanie go Polakiem to lekka przesada
Przestań obrażać mądrych ludzi.
Choć po twoim poziomie umysłowym chyba niewiele można się spodziewać...
- fik
- Naczelne Chamidło
Czekałem na tego typu wypowiedź, w końcu się doczekałem, ale długo to trwało, ojciec dyrektor widocznie nie śpieszył się z wydaniem rozkazów.
Oj tam, nie przesadzajmy, każdy ma prawo do publicznej autokompromitacji.Lipa pisze:Do władz WAWKOMU:
Proszę o usunięcie z forum użytkownika: "SP45-166" ze względu na wprowadzane przez niego treści antysemickie i siejące nienawiść na tle narodowościowym.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
-
kozioł
- a/p TALENT
Rozum zdrożał odwaga staniała . Zadziwiające jak ubeckie fałszywki po tylu latach mają swoich wiernych i bezkrytycznych wyznawców . Zazwyczaj homosovieticusowi po wykasowaniu bolszewii pozostają jeno resentymenty nacjonalistyczne , antysemicki wentyl bezpieczeństwa i wielkoruskie bajania o panslawiźmie .
Idiokracja nas otacza
Dokładnie, bardzo mądra wypowiedź. A przesada nie lekka tylko bardzo znacząca.SP45-166 pisze:http://www.polonica.net/Magdalenka.htm
Berele Lewartow? Jednego oszołoma mniej
Współczuję rodzinie śmierci bliskiego człowieka, natomiast jako osoba publiczna B.G. był antypatriotą i sprzedawczykiem. A nazywanie go Polakiem to lekka przesada
I nie przejmuj się tymi Fikandrami i innymi, bo sami się kompromitują.
Laboleczek - 13-letni bachorze. Przestań kopiować te głupoty z onetu. Nie masz nawet pojęcia kim był Geremek.
Szkoda każdego zmarłego człowieka, tylko dlaczego nie powiedzą, jaki jest stan zdrowia kierowcy samochodu, który również uczestniczył w wypadku? Czy ich życie jest mniej ważne?
http://www.youtube.com/watch?v=4iSwjKupCO0
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
-
laboleczek
- Kontakt:
to nie ja kopiowalem debilu
nie mam podwojnego konta
dla mnie to skandal ze ktos mogl zrobic cos takiego, a jeszcze wiekszy ze ktos mnie o to posądził
nie mam podwojnego konta
dla mnie to skandal ze ktos mogl zrobic cos takiego, a jeszcze wiekszy ze ktos mnie o to posądził
Po prostu pokazuję inne spojrzenie na sprawę i zadaję retoryczne pytanie:
-o to kim są ci ludzie
-czy działali rzeczywiście dla dobra polski
A kto nie zna historii ten nie wie że na spotkaniach w magdalence o których się głosno nie mówi piło się wódeczkę i opozycjoniści "walczący" o wolność pili bruderszaft z SBecją. I nie jest tu ważne akurat czy B.G. był Bronisławem Gieremkiem czy może Berele Lewartowem, czy był polakiem czy żydem czy choćby ekwadorczykiem z urodzenia. Ważne w imieniu jakich wartości i jakiego kraju działał i jak to robił. A to osoby nieoszołomione współczesną "poprawnością historyczną" wiedzą.
Innym niestety takie strony burzą "idealny świat" gdzie była zła komuna i bohaterski Wałęsa, gdzie jest obecnie wspaniała unia, nowoczesne partie typu PO i jakieś "oszołomy" z np PIS czy LPR. A prawda jest taka że Unia ma nas w dupie (bo kazdy tam dba o swój interes najbardziej), nam narzuca się poprawność polityczną pod każdym względem, a wszystkie głosy inne niż "jedyna słuszna" linia wiodącej partii "obywatelskiej" i jej zaprzyjaxnionych oragnów prasowych spycha się na margines i robi się z nich pośmiewisko. Ogłupia się ludzi tak jak robił to kiedyś Urban. Tyle że teraz ludzie się na to nabierają
A świat nie jest czarnobiały- ludzie podpisują lojalki, wielcy tego świata sprzedają swoje przekonania i wartości za pieniadze, a ci wyśmiewani i wyszydzani nagle okazują się być prawdziwymi bohaterami tamtych sytuacji
A co do Żydów:
Ja do Żydów jak najbardziej nic nie mam. Ale o Żydach w Polsce można mówić już tylko DOBRZE albo WCALE, czym arcytolerancyjny użytkownik "Lipa" dał przykład. Nie pasuje do jedynie słusznej linii ideowej- to wywalić tekst, uzytkownika zbanować. Niektórzy z was są lepsi od komunisycznego aparatu cenzury
-o to kim są ci ludzie
-czy działali rzeczywiście dla dobra polski
A kto nie zna historii ten nie wie że na spotkaniach w magdalence o których się głosno nie mówi piło się wódeczkę i opozycjoniści "walczący" o wolność pili bruderszaft z SBecją. I nie jest tu ważne akurat czy B.G. był Bronisławem Gieremkiem czy może Berele Lewartowem, czy był polakiem czy żydem czy choćby ekwadorczykiem z urodzenia. Ważne w imieniu jakich wartości i jakiego kraju działał i jak to robił. A to osoby nieoszołomione współczesną "poprawnością historyczną" wiedzą.
Innym niestety takie strony burzą "idealny świat" gdzie była zła komuna i bohaterski Wałęsa, gdzie jest obecnie wspaniała unia, nowoczesne partie typu PO i jakieś "oszołomy" z np PIS czy LPR. A prawda jest taka że Unia ma nas w dupie (bo kazdy tam dba o swój interes najbardziej), nam narzuca się poprawność polityczną pod każdym względem, a wszystkie głosy inne niż "jedyna słuszna" linia wiodącej partii "obywatelskiej" i jej zaprzyjaxnionych oragnów prasowych spycha się na margines i robi się z nich pośmiewisko. Ogłupia się ludzi tak jak robił to kiedyś Urban. Tyle że teraz ludzie się na to nabierają
A świat nie jest czarnobiały- ludzie podpisują lojalki, wielcy tego świata sprzedają swoje przekonania i wartości za pieniadze, a ci wyśmiewani i wyszydzani nagle okazują się być prawdziwymi bohaterami tamtych sytuacji
A co do Żydów:
Ja do Żydów jak najbardziej nic nie mam. Ale o Żydach w Polsce można mówić już tylko DOBRZE albo WCALE, czym arcytolerancyjny użytkownik "Lipa" dał przykład. Nie pasuje do jedynie słusznej linii ideowej- to wywalić tekst, uzytkownika zbanować. Niektórzy z was są lepsi od komunisycznego aparatu cenzury
Pogrążacie się coraz bardziej!
Żyd pisze się z wielkiej litery.SP45-166 pisze:A co do żydów:
Ja do żydów jak najbardziej nic nie mam. Ale o żydach w polsce można mówić już tylko DOBRZE albo WCALE, czym arcytolerancyjny użytkownik "Lipa" dał przykład. Nie pasuje do jedynie słusznej linii ideowej- to wywalić tekst, uzytkownika zbanować. Niektórzy z was są lepsi od komunisycznego aparatu cenzury
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
-
laboleczek
- Kontakt:
No dobra spoko, moze jest w tym prawda. Moze Geremek i solidarnosc świeci nie byli. Może i WAWKOM stosuje mocna dyscypline (usuwanie itp.). Ale Bronisław Geremek był człowiekiem z duzym autorytetem, wielu ludzi ma do niego szacunek, a ty swiezo po jego smierci wyciagasz na niego brudy, nie dziw sie ze moga na Ciebie spasc słowa ostrej krytyki.
a no i zapomniałeś dodać że wypiekają macę z krwi polskich dzieci.SP45-166 pisze:A kto nie zna historii ten nie wie że na spotkaniach w magdalence o których się głosno nie mówi piło się wódeczkę i opozycjoniści "walczący" o wolność pili bruderszaft z SBecją. I nie jest tu ważne akurat czy B.G. był Bronisławem Gieremkiem czy może Berele Lewartowem, czy był polakiem czy żydem czy choćby ekwadorczykiem z urodzenia. Ważne w imieniu jakich wartości i jakiego kraju działał i jak to robił. A to osoby nieoszołomione współczesną "poprawnością historyczną" wiedzą.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Poniosło mnie, zmieniłem zdanie i usunąłem fragment mojego postu. Chcę poznać opinię tych, którzy pewnie Hitlerowi postawiliby pomnik, natomiast opluwają ludzi mądrych, mających normalne spojrzenie na rzeczywistość, niepałających nienawiścią do wszystkich dookoła oprócz popierających ich pokręconą ideologię.
Przez ludzi głoszących takie chore wizje mieliśmy już dwie wojny światowe, które spowodowały, że Polskę musiano budować od podstaw, ze zgliszczy. Kraje, które nie zaznały takich zniszczeń dziś są o wiele dalej, a my jesteśmy tu gdzie jesteśmy. A gdyby nie przewrót 89 roku pewnie miałbyś teraz tak jak na Białorusi i dopiero byś zobaczył co to jest cenzura. Póki co, jak widać, zbyt dużo to Ty nie wiesz.
Przez ludzi głoszących takie chore wizje mieliśmy już dwie wojny światowe, które spowodowały, że Polskę musiano budować od podstaw, ze zgliszczy. Kraje, które nie zaznały takich zniszczeń dziś są o wiele dalej, a my jesteśmy tu gdzie jesteśmy. A gdyby nie przewrót 89 roku pewnie miałbyś teraz tak jak na Białorusi i dopiero byś zobaczył co to jest cenzura. Póki co, jak widać, zbyt dużo to Ty nie wiesz.
- a/p TALENT
- fik
- Naczelne Chamidło
a/p TALENT pisze:Rozum zdrożał odwaga staniała . Zadziwiające jak ubeckie fałszywki po tylu latach mają swoich wiernych i bezkrytycznych wyznawców . Zazwyczaj homosovieticusowi po wykasowaniu bolszewii pozostają jeno resentymenty nacjonalistyczne , antysemicki wentyl bezpieczeństwa i wielkoruskie bajania o panslawiźmie .
A kretynom bredzącym o patriotyzmie, a nie wiedzącym nawet, jak zapisać słowa Polska i Polak, mogę dodać tylko jedno:
Z faktu używania tych samych przekleństw
i podobnych zaklęć miłosnych
wyciąga się zbyt śmiałe wnioski
także wspólna lektura szkolna
nie powinna stanowić przesłanki wystarczającej
aby zabić
podobnie ma się sprawa z ziemią
(wierzby piaszczysta droga łan pszenicy niebo plus pierzaste obłoki)
chciałbym nareszcie wiedzieć
gdzie kończy się wmówienie
a zaczyna związek realny
czy wskutek przeżyć historycznych
nie staliśmy się psychicznie skrzywieni
i na wypadki reagujemy teraz z prawidłowością histeryków
czy wciąż jesteśmy barbarzyńskim plemieniem
wśród sztucznych jezior i puszcz elektrycznych
prawdę mówiąc nie wiem
stwierdzam tylko
istnienie tego związku
objawia się on w bladości
w nagłym czerwienieniu
w ryku i wyrzucaniu rąk
i wiem że może zaprowadzić
do pośpiesznie wykopanego dołu
więc na koniec w formie testamentu
żeby wiadome było:
buntowałem się
ale sądzę że ten okrwawiony węzeł
powinien być ostatnim jaki
wyzwalający się
potarga
Jeśli nadal chcecie opluwać zmarłych, a to chyba jedyne, na co was stać, pupilki Rydzyka, to grób Herberta znajduje się na cmentarzu Powązkowskim.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!