Natomiast "duży Solec" nie ma połączenia z "małym", więc powinien tam jeszcze pojawić się fragment Wioślarskiej (między Solcem a Ludną).
Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wiem, gdzie jest "mała Czerniakowska" i bynajmniej nie mam jej na myśli 
Natomiast "duży Solec" nie ma połączenia z "małym", więc powinien tam jeszcze pojawić się fragment Wioślarskiej (między Solcem a Ludną).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Solaris U10
ZTM pisze: 2008-07-25 | Utrudnienia na ul. Broniewskiego przy Rudnickiego | W związku z przebudową magistrali ciepłowniczej na skrzyżowaniu ulic Broniewskiego/Rudnickiego i brakiem możliwości przejazdu ul. Broniewskiego na odc. Rudnickiego - Duracza (w kierunku Trasy AK) od dnia 25.07.br. od godz. 22:00, do dnia 28.07.br. do ok. godz. 6:00 linie autobusowe 103, 112, 121, 132, 197, 520, Z-5, N41 i N91 zostaną skierowane na następujące trasy objazdowe:
103, 121, 132, 520, N41 i N91 (tylko w kierunku krańców PL. WILSONA, SKARBKA Z GÓR, MARYSIN, DW. CENTRALNY):
od skrzyżowania ulic Broniewskiego/Perzyńskiego/Rudnickiego: Rudnickiego - gen. Maczka - Trasa Armii Krajowej - Broniewskiego i dalej swoimi trasami;
112 (tylko w kierunku krańca CH MARKI):
od skrzyżowania ulic Broniewskiego/Perzyńskiego/Rudnickiego: Rudnickiego - gen. Maczka - Trasa Armii Krajowej i dalej swoją trasą;
197 (tylko w kierunku krańca DW. ZACHODNI /TUNELOWA/):
od skrzyżowania ulic Broniewskiego/Perzyńskiego/Rudnickiego: Rudnickiego - gen. Maczka - Trasa Armii Krajowej i dalej swoją trasą;
Z-5 (tylko w kierunku krańca PARK OLSZYNA):
od skrzyżowania ulic Broniewskiego/Perzyńskiego/Rudnickiego: Rudnickiego - gen. Maczka - Trasa Armii Krajowej - Broniewskiego i dalej swoją trasą do krańca PARK OLSZYNA.
UWAGA
Dla linii Z-5 podana trasa obowiązuje tylko w dn. 25.07. od ok. godz. 22:00 do końca kursowania linii oraz w dn. 28.07.br. od początku kursowania linii do ok. godz. 6:00.
Zawieszone zostaje funkcjonowanie przystanku DURACZA 01.
W jego zastępstwie uruchomiony zostaje tymczasowy przystanek zastępczy RUDNICKIEGO 51 - zlokalizowany w ul. Rudnickiego za skrzyżowaniem z ul. Broniewskiego - obowiązujący jako stały dla linii 103, 112, 121, 132, 197, 520, Z-5 oraz jako warunkowy dla linii nocnych.
Na pozostałych zmienionych odcinkach tras dla linii zwykłych, nocnych i linii zastępczej obowiązują wszystkie napotkane przystanki jako warunkowe.
Dla linii przyspieszonej nie obowiązują dodatkowe przystanki.
2008-07-25 | Utrudnienia spowodowane remontem pętli autobusowej Żerań-FSO | W związku z remontem pętli autobusowej ŻERAŃ FSO, od dnia 29.07.br. od początku kursowania linii dziennych do odwołania (na ok. 4 miesiące) linie autobusowe: 104, 126, 133, 134, 145, 152 i 516 skierowane zostają na poniższe trasy objazdowe.
104 - od skrzyżowania Kondratowicza/Rembielińska: Rembielińska - Bartnicza - Wysockiego - Odrowąża - Pożarowa - kraniec PKP PRAGA - Pożarowa - Odrowąża - Wysockiego - Bartnicza - Rembielińska - Kondratowicza i dalej swoją trasą do krańca BRZEZINY;
126 - tylko w kierunku krańca TARCHOMIN wycofanie z podjazdu na przystanek ŻERAŃ FSO 09 (na terenie pętli); 133, 152 i 516 - od wjazdu na pętlę ŻERAŃ FSO: Modlińska - kraniec na przystanku ŻERAŃ FSO 01 - Jagiellońska - zawrotka przy FSO - Jagiellońska - Modlińska i dalej swoimi trasami do krańców CHOSZCZÓWKA, BIAŁOŁĘKA DWORSKA i NOWODWORY;
134 - od skrzyżowania Bazyliańska/Wysockiego: Wysockiego - Budowlana - kraniec BUDOWLANA 06 - Budowlana - Rembielińska - Kondratowicza i dalej swoją trasą do krańca OLESIN;
145 - od skrzyżowania Kondratowicza/Rembielińska: Rembielińska - Wyszogrodzka - Chodecka - pętla BRÓDNO-PODGRODZIE - Krasnobrodzka - Chodecka - Wyszogrodzka - Rembielińska - Kondratowicza i dalej swoją trasą do krańca WIATRACZNA.
Kursowanie w/w linii odbywało się będzie wg specjalnych rozkładów jazdy.
Wznowione zostaje funkcjonowanie przystanków: BUDOWLANA 06 oraz BOLESŁAWICKA 06.
Od dnia 29.07.br. do odwołania (planowany termin 15.09.br.) rozpoczyna się I etap remontu pętli (jezdnia i peron północny oraz jezdnia i peron południowy).
W związku z powyższym zawieszone zostaje funkcjonowanie przystanków krańcowych ŻERAŃ FSO 09, 13 i 14.
Wjazd na pętlę odbywał się będzie jezdnią wzdłuż peronu z przystankiem 12 (kraniec linii 732).
Dla linii nocnych N13 i N63 w zastępstwie przystanku 09 będzie obowiązywał przystanek 10.
Na Wiatracznej ma. Zresztą mogli zrobić WIATRACZNA - ... - Łodygowa - Kondratowicza - Łabiszyńska - Łojewska - Chodecka - BRÓDNO-PODGRODZIE.pawcio pisze:Musi mieć ekspedycję. A w okolicy się już tylko jedna ostała.
W związku z wypadkiem motocyklisty z pieszym na ul. Handlowej (przy Parku Wiecha, nieprzejezdny odcinek Kołowa - Pratulińska) od ok. 15:30 do ok. 17:15 autobusy zostały skierowane na trasy objazdowe:
156
160
162
517
Jeden kurs linii 517 wykonany na trasie:
RONDO WASZYNGTONA > ... > Ossowskiego > Kołowa > Gościeradowska > Borzymowska > Trocka > TARGÓWEK
- Solaris U10
To, co się wczoraj rano działo na Piaskach było skandaliczne! Na przystankach wisiały stare rozkłady Z-5, autobusy jeździły z Parkiem Olszyna na wyświetlaczach, na Rudnickiego i Maczka nie było naklejek linii jadących objazdem. Na przystankach tramwajowych było ciut lepiej, choć, dla przykładu, na przystanku Nowolipki, wisiał rozkład 33, która tam akurat teraz nie jeździ (co prawda wnikliwy obserwator zauważyłby przekreśloną naklejkę), co więcej razem z innymi rozkładami wisiał nieaktualny rozkład 19 (z racji, że obok siebie wisiały wszystkie rozkłady nikt nie zaglądał na drugą stronę słupka, a tam - niespodzianka - drugi rozkład 19, tym razem aktualny... Warto by również było, aby komunikaty dotyczące zmian bieżących były umieszczane na początku strony, nie za minioną manifestacją energetyków itp.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oznakowanie objazdów jest złe i to wiadomo nie od dziś.
Sam się nadziałem na zawieszenie przystanki "Al. Lotników" dla 727 przy okazji wymiany nawierzchni na Puławskiej - w rozkładach jazdy dla 727 - obowiązujących w danym dniu w internecie informacji o tym zawieszeniu niedałosię zrobić; wg. infolinii "jest w komunikatach więc o co Panu chodzi"...
No, ale skoro niedasię z internetowego rozkładu wycofać nieczynnego przez 2 miesiące przystanku, to czego ja wymagam...
Sam się nadziałem na zawieszenie przystanki "Al. Lotników" dla 727 przy okazji wymiany nawierzchni na Puławskiej - w rozkładach jazdy dla 727 - obowiązujących w danym dniu w internecie informacji o tym zawieszeniu niedałosię zrobić; wg. infolinii "jest w komunikatach więc o co Panu chodzi"...
No, ale skoro niedasię z internetowego rozkładu wycofać nieczynnego przez 2 miesiące przystanku, to czego ja wymagam...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Solaris U10
W temacie wyłączania przystanków:
http://www.ztm.waw.pl/baza/20080726/Z-1/500802.HTM
http://www.ztm.waw.pl/baza/20080726/Z-1/500802.HTM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No właśnie. Tu się jednak dało...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
520 miało stary rozkład z przystankiem Duracza (wg. strony ZTMSolaris U10 pisze:To, co się wczoraj rano działo na Piaskach było skandaliczne! Na przystankach wisiały stare rozkłady Z-5, autobusy jeździły z Parkiem Olszyna na wyświetlaczach, na Rudnickiego i Maczka nie było naklejek linii jadących objazdem.