Nowe przystanki kolejowe w Warszawie
Moderator: JacekM
A ja wczoraj, jadąc wukadką, widziałem na p. o. 'Aleje Jerozolimskie' stojącego kibla KM, który potem ruszył w stronę Radomia. Miał napis Radom na czole, więc nie był to raczej żaden przejazd techniczny, czy służbowy. Wyglądało to, jakby przystanek 'Aleje Jerozolimskie' już funkcjonował. Nie zwróciłem uwagi i dlatego teraz nie mogę sobie przypomnieć, czy stojąc miał otwarte drzwi, bo stał chyba przy zachodniej krawędzi wschodniego peronu, choć mógł też stać przy wschodniej krawędzi zachodniego peronu (nie zapamiętałem numeracji peronów) i wtedy otwartych drzwi nie mógłbym zobaczyć.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
A przy okazji: od południowej strony Alej zauważyłem schody na, jakby to nazwać, pseudoperony, nie stanowiące ciągłości z 'prawdziwymi' peronami. Czyżby perony miały być jeszcze wydłużone tak, aby kończyły się na tych pseudoperonach?
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Jeszcz też mnie zaintrygowało, że ten przystanek ma 3 krawędzie peronowe. Gdyby miał dwie, sprawa byłaby jasna: jedna krawędź 'wte' a druga 'wewte'. A jak, do jakich relacji, ma być wykorzystana 'krawędź 3'?
- MeWa
- Cukiereczek
Chbya ktoś już o to się pytał W temacie o nowych stacjach i przystankach
[ Dodano: Sro 23 Lip, 2008 23:08 ]
viewtopic.php?p=329484#329484
[ Dodano: Sro 23 Lip, 2008 23:08 ]
viewtopic.php?p=329484#329484
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Czyli w tym temacie Fikander napisał, że choćby... tzn. 'regularnie' ta krawędź nie będzie wykorzystana?
No tak. Na Niedźwiadku kwalifikowane pociągi nie będą stawały, więc ten potrzebny przystanek przez wiele lat nie miał szans na budowę.Grupa PKP na swojej [url=http://www.pkp.pl/node/973]stronie[/url] pisze:Jeden bilet kupiony na przystanku Włoszczowa Północ pokrywa koszt zatrzymania pociągu
Koszt zatrzymania pociągu na stacji Włoszczowa Północ oraz ponownego jego rozpędzenia pokrywa w całości tylko jeden kupiony bilet.
Wychodzi na to że jadąc z Włoszczowy jedzie się bezpłatnie! Bo płaci się za zatrzymanie i rozpędzanie.
Polityka złym doradcą w pracy!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To ja proszę o przystanek wybranych ICków w Piastowie - na pewno średnio jedna osoba na kurs się znajdze...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ja sie boje, że chcą tam także przyśpieszony zatrzymywać. I to panicznie się tego boję.JaBaal pisze:Czyli w tym temacie Fikander napisał, że choćby... tzn. 'regularnie' ta krawędź nie będzie wykorzystana?
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Ale tylko w jedną stronę? To byłoby dziwne. Choć, jak pomyślałem, to przypomniałem sobie, że podobnie jest w Grodzisku: 3 krawędzie, z czego 'najbardziej północna' nieużywana, mogłyby tam się zatrzymywać np. pośpiechy z Łodzi.