Dalej niż od Młocin?MeWa pisze:Jeśli pociągi nie będą mogły zawracać na Młocinach, to nie będą jeździć dalej.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
- Solaris U10
Tak, ale zostanie podana po zakończeniu wszystkich odbiorów.195 pisze:a tak w ogóle to jest znana data oddania do użytku I linii metra w całości?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Prawdopodobnie za ok. tydzień projekt zmian trafi do konsultacji w necie.
Zobaczymy, co z projektu się uda zrealizować. Z jego podstaw mogę zdradzić zamianę 112 i 114 na Żeromskiego/Broniewskiego (to znaczy 114 z Wilsona na Broniewskiego i Chomiki, 112 z Bemowa na Bródno przez Żeromskiego wraz z wyraźnym podniesieniem częstotliwości). Oczywiście 520 out z Bielan. Dalej: z pl. Wilsona na Trakt zostaną silne 116 oraz 503, 195 pewnie do pl. Piłsudskiego, 122 Gwiaździsta - pl. Wilsona - Stare Bemowo - Os. Górczewska (może wreszcie będzie w miarę punktualne), 121 skrócone z Gwiaździstej do Chomiczówki, 101 pl. Hallera - Spartańska, 105 skrócone do Starego Bemowa. Atrakcji powinno być jeszcze więcej, ale te zostawię już do oficjalnego ogłoszenia, zawsze jeszcze przez tydzień coś się może zmienić
Zobaczymy, co z projektu się uda zrealizować. Z jego podstaw mogę zdradzić zamianę 112 i 114 na Żeromskiego/Broniewskiego (to znaczy 114 z Wilsona na Broniewskiego i Chomiki, 112 z Bemowa na Bródno przez Żeromskiego wraz z wyraźnym podniesieniem częstotliwości). Oczywiście 520 out z Bielan. Dalej: z pl. Wilsona na Trakt zostaną silne 116 oraz 503, 195 pewnie do pl. Piłsudskiego, 122 Gwiaździsta - pl. Wilsona - Stare Bemowo - Os. Górczewska (może wreszcie będzie w miarę punktualne), 121 skrócone z Gwiaździstej do Chomiczówki, 101 pl. Hallera - Spartańska, 105 skrócone do Starego Bemowa. Atrakcji powinno być jeszcze więcej, ale te zostawię już do oficjalnego ogłoszenia, zawsze jeszcze przez tydzień coś się może zmienić
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
kozioł
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pętla DW. GDAŃSKI nie istnieje (a szkoda), więc tylko Konwiktorska. Ale tam raczej trafi 175, więc wszystko, jak dawniej.Mihau pisze:A 195 nie lepiej do Dw. Gdańskiego/Konwiktorskiej? Linia ma duże powodzenie na całym Trakcie, a i często na Pl. Krasińskich i przy Muranowskiej widziałem spore wymiany pasażerów.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
195 tylko do Piłsudskiego... I zamiast wykorzystać maksymalnie KP i NŚ będzie się walała taka "połówka", wiadomo że z racji tej swojej "połówkości" kiepsko zapełniona... A jak 116 ma być silne, to koordynacji z nią nie będzie. 195 na BródnoBastian pisze:Pętla DW. GDAŃSKI nie istnieje (a szkoda), więc tylko Konwiktorska. Ale tam raczej trafi 175, więc wszystko, jak dawniej.Mihau pisze:A 195 nie lepiej do Dw. Gdańskiego/Konwiktorskiej? Linia ma duże powodzenie na całym Trakcie, a i często na Pl. Krasińskich i przy Muranowskiej widziałem spore wymiany pasażerów.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
I tu by się przydała jednoczesna zmiana (czyt.: wyprostowanie) trasy na Ursynowie i przemianowanie tej linii na przyspieszoną, bo przystanków jest parę do ominięcia na Dolince albo Sobieskiego. Taka linia ciągnąca się jak smród po gaciach i zaliczająca wszystkie przystanki byłaby raczej kolejnym potworkiem.TGM pisze:195 na Bródno
A na Ursynowie możnaby to zastąpić drugą porządną dowozówką, np. zmutowanym obecnym 505 jako 192, oczywiście.
A to 175, to rozumiem, że z Dw. Gdańskiego/Konwiktorskiej/Pl. Piłsudskiego jest nienaruszalne?Bastian pisze:Pętla DW. GDAŃSKI nie istnieje (a szkoda), więc tylko Konwiktorska. Ale tam raczej trafi 175, więc wszystko, jak dawniej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to omija je 503. Z czym chcesz zostawić Warneńską, ze 166?BJ.2052 pisze:przystanków jest parę do ominięcia na Dolince albo Sobieskiego.