z góry dziękuje
Nasze międzynarodowe podróże
Moderator: JacekM
Czy ktoś może wie ile kosztuje przejazdówka pomiędzy Bohuminem a Zebrzydowicami, podróż pociągiem Chopin.
I mam jeszcze pytanie odnośnie "Chopina", jak wygląda sprawa obłożenia, jest cały zapełniony czy zostają jeszcze wolne miejsca siedzące? Czy dużo ludzi podróżuje na korytarzach
? Czy w Bohuminie lub Zebrzydowicach podłączane są jakieś wagony na odcinek polski?
I mam jeszcze pytanie odnośnie "Chopina", jak wygląda sprawa obłożenia, jest cały zapełniony czy zostają jeszcze wolne miejsca siedzące? Czy dużo ludzi podróżuje na korytarzach
to jak najlepiej (jakim sposobem) przekraczać granice koleją, kupując przejściówki czy do stacji granicznych (na granicy?) kupować bilety krajowe.
[ Dodano: Pon 28 Lip, 2008 11:27 ]
a i jeszcze jedno czy wiesz może jak wygląda obłożenie pociągu "Jadran" Breclav- Split,
czy w tygodniu są wolne miejsca siedzące, nie robie rezerwacji więc jest to istotne bo 16 czy 17 godzin na korytarzu ciężko by było wytrzymać
i czy w tym pociągu jest wagon restauracyjny?
[ Dodano: Pon 28 Lip, 2008 11:27 ]
a i jeszcze jedno czy wiesz może jak wygląda obłożenie pociągu "Jadran" Breclav- Split,
czy w tygodniu są wolne miejsca siedzące, nie robie rezerwacji więc jest to istotne bo 16 czy 17 godzin na korytarzu ciężko by było wytrzymać
W planach miałem że wsiadamy w Breclav( po polsku Brzecław?) bo ciężko było zgrać połączenia do Bratysławy z pominięciem Czech, a po za tym prawdopodobnie pojadę jakimś osobowym z Breclav do Bratysławy by być tam wcześniej i zajmować miejsca w dołączanym wagonie.
Chyba że masz jakiś inny pomysł to z chęcią wysłucham.
Chyba że masz jakiś inny pomysł to z chęcią wysłucham.
W razie co czeka mnie podróż w toalecie
a czy obowiązkowe jest wykupienie miejscówek w tym pociągu w końcu to pośpieszny, a jak jest z innymi pociągami w Czechach, pośpieszne wymagają kupienia miejscówek?
Nie jest znawcą kolei więc czy City Star to oznacza coś jak Intercity po po prostu rodzaj pociągu tak?
Z kupnem miejscówki w Polsce pewnie nie było by problemu ale jak wyżej napisałem nie kupuje bilety Breclav(Bratysława)- Split wiec nie sprzedadzą mi miejscówki bez wykupienia biletu.
Będe miał już wcześniej wykupione bilety na odcinek węgierski, wiec przynajmniej tam będe miał spokój - co nie oznacza że miejsce.
a czy obowiązkowe jest wykupienie miejscówek w tym pociągu w końcu to pośpieszny, a jak jest z innymi pociągami w Czechach, pośpieszne wymagają kupienia miejscówek?
Nie jest znawcą kolei więc czy City Star to oznacza coś jak Intercity po po prostu rodzaj pociągu tak?
Z kupnem miejscówki w Polsce pewnie nie było by problemu ale jak wyżej napisałem nie kupuje bilety Breclav(Bratysława)- Split wiec nie sprzedadzą mi miejscówki bez wykupienia biletu.
Będe miał już wcześniej wykupione bilety na odcinek węgierski, wiec przynajmniej tam będe miał spokój - co nie oznacza że miejsce.
ČR to normalny kraj, tam miejscówki są obowiązkowe tylko w SuperCity. CityStar to bilet międzynarodowy, np bilet Bratysława-Split (może na nim jechać do 5 osób) kosztuje jakies 380 zł. W obie strony. Miejscówka międzynarodowa (fakultatywnie) 3 euro, kuszetka jakieś 8-10 euro
[ Dodano: Czw 31 Lip, 2008 21:43 ]
wydaje mi się że najrozsądniejsza opcja to:
- bilet na Chopina do Zebrzydowic (studencki ~32zł, normalny ~50zł)
- bilet międzynarodowy -55% Bohumin-Bratysława: 6,30€ od łebka
- w Bratysławie kupujesz CityStara
[ Dodano: Czw 31 Lip, 2008 21:43 ]
wydaje mi się że najrozsądniejsza opcja to:
- bilet na Chopina do Zebrzydowic (studencki ~32zł, normalny ~50zł)
- bilet międzynarodowy -55% Bohumin-Bratysława: 6,30€ od łebka
- w Bratysławie kupujesz CityStara
Tego city stara można bez problemu kupić w dniu wyjazdu? Rozumiem że 380 zł jest za 1 osóbę , super oferta aż wydaje sie nie możliwa, na pewno w dwie strony? Jeśli jedzie 6 osób to co poradzisz, dla jednej oddzielny bilet?
Czy ten bilet międzynarodowy Bohumin - Bratysława za te 6.3 € kupuje w Polsce?
I z jakiej racji jest -55%? Ulga studencka? Podróż powrotna?
Jasiu jestem ci ogromnie wdzięczny!
Czy ten bilet międzynarodowy Bohumin - Bratysława za te 6.3 € kupuje w Polsce?
I z jakiej racji jest -55%? Ulga studencka? Podróż powrotna?
Jasiu jestem ci ogromnie wdzięczny!