No właśnie w tym rzecz, żeby tak nie było. Będziemy się starali z tym walczyć, także w przypadku wielu innych linii.Rumcajs pisze:A wieczorami pewno zostanie co pół godziny![]()
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niemniej nie da się ukryć, że jest to pięta achillesowa niejednej komasacji, którą ostatnio przeprowadzono 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To trzymam kciuki!Bastian pisze:No właśnie w tym rzecz, żeby tak nie było. Będziemy się starali z tym walczyć, także w przypadku wielu innych linii.Rumcajs pisze:A wieczorami pewno zostanie co pół godziny![]()
O ile dobrze rozumiem, to na odcinku Słodowiec - Reymonta rolę dowozówki do metra weźmie na siebie 112. Czy w takim razie dalej - do Aspektu i Cm.Wawrzyszewskiego - pozostanie samo 116 (i rzadkie 110)?
Bastian pisze:Dla Żeromskiego tak, dla innych już nie. Z Kasprowicza i tak trzeba się przesiąść, z Marymonckiej i Broniewskiego podobnie. W tych przypadkach przejazd metrem może być atrakcyjny.
Z własnego doświadczenia kombinowałem z Aspektu do PTK różne warianty przejazdu podczas remontu KP. Ubawicie się, lecz najszybciej było 520 + bus spod Novotelu. Teraz gdy busy wróciły na KP oczywiście wszystko bije 116 (nawet biorąc pod uwagę starania kierowców by być zgodnie z rozkładem a nie przed czasem). Podejrzewam, że Marymonckiej na Trakt efekt byłby podobny z przesiadką przy Hali, Kasprowicza już dyskusyjnie bo metro już tam będzie, z Broniewskiego jak Marymoncka, skoro już dotrzesz do Pl.Wilsona to naturalnie dalej jedna przesiadka a nie dwie.
ps. jak zorganizowane będą przystanki dla wys. na Pl. Wilsona (114, 122 i 103) skoro słyszałem, że z czymś takim należy walczyć (patrz brak stopu dla 121 przy Hali M.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To kwestia rozkładowa, z komasacją niezwiązana. Jest bolączką także linii, które komasowanie nie były. Tym niemniej w miarę możliwości do zmiany, to oczywiste...inż. Glonojad pisze:Niemniej nie da się ukryć, że jest to pięta achillesowa niejednej komasacji, którą ostatnio przeprowadzono
Tego jeszcze do końca nie wiadomo. Biorąc pod uwagę, że niemałą część pasażerów (od strony wawrzyszewskiej) z Aspektu wessie metro, ruch się tam jednak zauważalnie zmniejszy. Nie jest też do końca przesądzony los siedemsetek (zdaje się trwają jakieś ustalenia z Izabelinem). W takim układzie nie jest też jeszcze pewne, gdzie będzie jeździć 110 i z jaką częstotliwością. Jeżeli siedemsetki trafią jednak na Hutę, to 110 powinno zostać na Żeromskiego, i to częściej. Zobaczymy.Rumcajs pisze:Czy w takim razie dalej - do Aspektu i Cm.Wawrzyszewskiego - pozostanie samo 116 (i rzadkie 110)?
No wiesz, coś trzeba założyć. A potem obserwować i reagowaćKra pisze:Może być atrakcyjny ale nie musi.
W sumie po co? Dla przesiadki na 116?Kra pisze:czy 503 będzie miało podwójny na Pl. Wilsona w kierunku praskim.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
trasa 112 nawet jest spoko:) a co do 114 to ja bym jednak zamienił w 524Bastian pisze:112 i 114 na Żeromskiego/Broniewskiego (to znaczy 114 z Wilsona na Broniewskiego i Chomiki, 112 z Bemowa na Bródno przez Żeromskiego wraz z wyraźnym podniesieniem częstotliwości).
rozumiem że 520 krańcować będzie na Dw. Centralnym?Bastian pisze:Oczywiście 520 out z Bielan
mi osobiście się nie podoba ten kraniec. Dla linii tej, krańcem powinna być Konwiktorska, Dw. Gdański lub Bródno PodgrodzieBastian pisze:195 pewnie do pl. Piłsudskiego,
trasa ciekawa... mam nadzieję że z dobrą częstotliwościąBastian pisze:122 Gwiaździsta - pl. Wilsona - Stare Bemowo - Os. Górczewska
195ja0306 pisze:195 na Cmentarz Północny a 181 do piachu.
Cm.Północny Br. Główna 03 |78|93| nie zadługo
no i to jest nawet dobry pomysł, niekoniecznie podjazd do pętli CH.Arkadia gdzie stacjonuje 527Lukasz436 pisze:A 195 nie może pojechać np do pętli CH ARKADIA??? Pl. Piłsudskiego to rzeczywiście takie zakończenie nigdzie.
-
Krzysiek_S
Czyżby wyglądało to tak?
103 Broniewskiego - Reymonta - Kasprowicza...
105 skrócone do Starego Bemowa
106 bz
110 bz
112.. Reymonta - Żeromskiego...
114 ... Krasińskiego - Broniewskiego - Rudnickiego - Kochanowskiego - Conrada - Chomiczówka
116 bz
121 skrócone do Chomiczówki od Gwiaździstej przez Podleśną
122 Gwiaździsta - jak 157 - Krasińskiego -.... wydłużone do OG.
132 bz
156 skrócone do Targówka[ gdzieś?]
157 przez Gdańską
167 bz
170 bz
181 powrót na starą trasę przez Słowackiego i Marymoncką lub inna?
184 bz
185 bz
195 skrócone do centrum od Ursynowa.
197 bz
205 Metro Marymont- Słowackiego - Kasprowicza - Huta - i trasą 288 do Cmentarza Północnego w DS
520 skrócone do centrum od strony Marysina.
Kasacja 409, E-1.
701, 708, 726 do Huty.
Coś zgubiłem.?
106 bz
110 bz
114 ... Krasińskiego - Broniewskiego - Rudnickiego - Kochanowskiego - Conrada - Chomiczówka
116 bz
132 bz
157 przez Gdańską
167 bz
170 bz
184 bz
185 bz
197 bz
205 Metro Marymont- Słowackiego - Kasprowicza - Huta - i trasą 288 do Cmentarza Północnego w DS
Kasacja 409, E-1.
701, 708, 726 do Huty.
Coś zgubiłem.?
-
Krzysiek_S
A socjal marketowy? Oczywiście linia nadal powinna łączyć obydwie części Targówka.Krzysiek pisze:156 skrócone do Targówka[ gdzieś?]
Zaraz, a podkręcenie częstotliwości?Krzysiek pisze:116 bz
To oczywiste, czemuż 185 zmieniać trasę?Krzysiek pisze:185 bz
Obstawiam podobnie jak Ty, myślę, że trafimy - z niewielkimi odchyleniami na korzyść ZTM - na 4+.Krzysiek pisze:Coś zgubiłem.?
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
-
Krzysiek_S
No oczywiście że będzie, chodziło mi o Targówek jako dzielnice, a nie osiedle. Nadal Stalowa - ....- pętla w dzielnicy Targówek, a 112 częściej.emdegger pisze:A socjal marketowy? Oczywiście linia nadal powinna łączyć obydwie części Targówka.
O częstotliwości nie wspominałem, ale na pewno 116 częściej.emdegger pisze:Zaraz, a podkręcenie częstotliwości?
Linia w dzielnicy Bielany, więc podałem bz żeby nie było wątpliwości.To oczywiste, czemuż 185 zmieniać trasę?
Wyręczając Bastiana (pewnie się już wczasuejKrzysiek pisze:Czyżby wyglądało to tak?
106 bz
110 bz
116 bz
132 bz
157 przez Gdańską
167 bz
170 bz
184 bz
185 bz
197 bz
Kasacja 409, E-1.
701, 708, 726 do Huty.
Coś zgubiłem.?
103 - socjal - niech jedzie jak chce
105 - bingo
106 - pudło
110 - bingo
112 - pudło
114 - pudło
116 - bingo
121 - zasadniczo bingo
122 - pudło
132 - pudło
156 - erm, dość ogólnie to napisałeś
157 - ubolewam, że tylko tyle, ale bingo
167 - pudło
170 - zasadniczo bingo
181 - inna?
184 - pudło
185 - pudło
195 - zasadniczo bingo
205, 288 - ?? co to?
520 - pudło
409 - do dyskusji,pewnie bingo
E-1 - bingo
7xx - pewnie tak, ale nic nie wiadomo
Pisałem pudło zasadniczo tam, gdzie coś się nie zgadza (nie mówię, ze kierunek domysłów jest zły, Bastian już dużo podpowiedział).
No i to nie są jeszcze wszystkie linie. Będzie ich jeszcze około 5.
Czyli co, czekamy na oficjalne info...