Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
404 to linia która łączy różne dzielnice, i wiele ważnych punktów przesiadkowych, nie jest to połączenie która jest tylko dla tarchomina, jeździ nia wiele osób z różnych dzielnic - np. Woli i Ochoty. Uważam że powinna jeździć trochę częście (co 12 min) j i w wydłużonych godzinach, oczywiście kosztem jakiejś innej linii Tarchomińskiej.Czy Ci sie w dupie nie poprzewracało od tego dobrobytu Niektórzy mają jedną linię co 20 min..
Jak piszę o wzmacnianiu 510 to nie uważam że trzeba zabierać brygady z innych dzielnic tylko również można obciąć jakąś białołęcką/tarchomińską linię
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
- MeWa
- Cukiereczek
Nic nie mówi, ale zarządca może sam sobie ustalać zasady. Gdy zatrzymują się trzy autobusy na raz, powstaje zamieszanie, nie wszyscy muszą zdążyć wsiąć, zwłaszcza do tego trzeciego, ostatniegotarantula01 pisze:ROZPORZĄDZENIEBastian pisze:Naraz mogą się zatrzymywać dwa autobusy. Trzeci musi poczekać.
MINISTRA TRANSPORTU I GOSPODARKI MORSKIEJ z dnia 2 marca 1999 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać drogi publiczne i ich usytuowanie (par. 119), nic nie mówi o 2 autobusach. Zresztą samo przesunięcie przystanku przed skrzyżowanie spowoduje, że zlikwiduje się "kumulację autobusów", która powstaje wskutek działania sygnalizacji Modlińska/Konwaliowa
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
zeus pisze:kosztem jakiejś innej linii Tarchomińskiej.
Jakieś propozycje?zeus pisze:również można obciąć jakąś białołęcką/tarchomińską linię
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Parę się znajdzieJakieś propozycje?
133- nie potrzebuje tak wysokiej częstotliwości jak teraz, wystarczy co 60 min przez cały tydzień, 152- nie potrzebuje tak wysokiej częstotliwości, wystarczy co 30/60/45 min, odzyskane brygady z 326, delikatne ścięcie 508 w święta (minimalny spadek częstotliwości), ponieważ 510 też dowozi do metra.
I wystarczy na wzmocnienie 510 i 404. Na 404 rozkładowo, a na 510 mogą być wtyczki, jestem pewien że pasażerom by się to spodobało
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
zeus pisze:133- nie potrzebuje tak wysokiej częstotliwości jak teraz, wystarczy co 60 min przez cały tydzień, 152- nie potrzebuje tak wysokiej częstotliwości, wystarczy co 30/60/45 min, odzyskane brygady z 326, delikatne ścięcie 508 w święta (minimalny spadek częstotliwości), ponieważ 510 też dowozi do metra.
I wystarczy na wzmocnienie 510 i 404. Na 404 rozkładowo, a na 510 mogą być wtyczki, jestem pewien że pasażerom by się to spodobało
Powinieneś zostać zbombardowany za to bombą nie byle jaką, najlepiej atomową. Psucie dowozówek, demarszrutyzację i tak dalej.zeus pisze:Całe mnóstwo, ale jak znam życie zostanę zbombardowany krytką
BRAWO! 126 skierowane na pętlę Nowodwory, omijające przystanki na Mehoffera (Leśnej Polanki) i 133 kursujące co godzinę. Ciekawe jak mieszkańcy osiedla przy Mehoffera dostaną się do przystanków przesiadkowych. Piechotą na pętlę mam chodzić?zeus pisze:Parę się znajdzieJakieś propozycje?
133- nie potrzebuje tak wysokiej częstotliwości jak teraz, wystarczy co 60 min przez cały tydzień,
Korzystam z linii : 509, 511, E4, E8, a w weekendu i poza szczytem z samochodu
- fik
- Naczelne Chamidło
Fikcyjnej niezabieralności, należy dodać.geograf pisze:Tak, tak. Jest to szczególnie wygodny dojazd do przystanków BIAŁOBRZESKA i OŚRODEK INFORMATYKI, przy których niedawno powstał kolejny wieżowiec, a kolejne są w przygotowaniu. A to pasażerowie z tej okolicy coraz częściej podnoszą larum w sprawie niezabieralności 127 i 130...
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Jak widać w moim profilu, ja przez wiele lat mieszkałem w Gdańsku, więc nie wiem jak kursowało 133, ale dzięki za info. Zapewne kiedyś nie było osiedla przy Mehoffera. Ponadto wzdłuż Mehoffera budują się kolejne bloki i powstają nowe osiedla. W co upchać tych ludzi? Jakoś trzeba dojechać do przystanku Mehoffera, żeby przesiąść się w linię dowożącą ludzi do metra/centrum itp.zeus pisze:Przez wiele lat tak kursowało_DoMeL_ pisze:133 kursujące co godzinę.
Raczej pomyślałbym nad skróceniem linii 133 z Choszczówki do pętli Nowodwory, przez ul. Mehoffera. Ale to taki tam mój wymysł Dubluje się z 509, 516 i 144 na odcinku Mehoffera - Żerań FSO. Pewnie się nie da, bo przecież 133 dowozi ludzi do pętli tramwajowej. A zdecydowana większość ludzi woli przesiąść się na autobus na przystanku Mehoffera niż na tramwaj.
Korzystam z linii : 509, 511, E4, E8, a w weekendu i poza szczytem z samochodu
- tarantula01
- Kontakt:
Domysły. Dawno się wycofano z tego pomysłu. Nikt nie zamierza nic tu zmieniać, bo stan obecny jest optymalny.zeus pisze:To jakieś sprawdzone informacje czy twoje domniemania?Zaciszanin pisze:Od dłuższego czasu chodzą słuchy, że ma zostać skrócona do Ronda Babka.
Cio??? Czytać ze zrozumieniem nie umiesz? 126 ma jechać Światowida-Mehoffera-Modlińska._DoMeL_ pisze:BRAWO! 126 skierowane na pętlę Nowodwory, omijające przystanki na Mehoffera (Leśnej Polanki)
144 ciebie dowiezie._DoMeL_ pisze:Piechotą na pętlę mam chodzić?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Petroniusz