Dziś mi się śniło, że pracowałem na stacji benzynowej.
Sny...
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Z rzadka miewam sny, ale tym razem kupowałem w kasie w Piasecznie bilet do Grudziądza. Musiałem zapłacić jakimś strasznie dużym nominałem, bo kasjerka stwierdziła, że nie ma jak wydać i część reszty wypłaciła w gruzińskich lari.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Dziś miałem z deka schizolski sen
Śniło mi się, że dojechałem jakimś tramwajem do Starzyniaka (jechałem do pracy), wysiadłem tam i poszedłem na 509. Wcześniej jednak przepuściłem skład 105, który skręcał w prawo w kierunku Ratuszowej-ZOO, dziwny był, bo z przodu miał tablicę 1, boczną 25, a w drugim wagonie zjazdową 23
To jeszcze nie koniec
Wsiadłem do 509, obsługiwanej przez Libero
Ciasno było, patrzę do tyłu a tam drugie 509, solówka o numerze bocznym 122 (przenumerowany 623)
co było dalej to nie wiem, bo się sen urwał
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
To ja mam trzy często powtarzające się fikuśne sny.
1. Wstępuję do seminarium, zostaję księdzem. Po kilku latach biskupem, następnie dołączam do grona kardynałów, którzy to wybierają mnie na papieża Gabriela I. Tekst "Annuntio vobis gaudium magnum;
habemus Papam:
Eminentissimum ac Reverendissimum Dominum,
Dominum Mathaeus
Sanctae Romanae Ecclesiae Cardinalem Kania
qui sibi nomen imposuit Gabrielus I".
2. Moment otwarcia Muzeum Komunikacji jako jego dyrektor. Otwarcie następuje przez wjazd berlinką udekorowaną orłem bez korony i girlandami (jak to się kiedyś dekorowało). Wjedżdzając przecinana jest wstęga. Muzeum jest urządzone w stylu MPW czyli nowocześnie i przystępnie. Znajduje się na terenie R-8 "Pożarowa". Jest miejsce dla wszystkich zabytków i połączenie torowe z miatem.
3. To Muzeum Komunizmu. Jestem tam na spacerze.
Wszystkie trzy sny spisałem żeby nie zapomnieć.
1. Wstępuję do seminarium, zostaję księdzem. Po kilku latach biskupem, następnie dołączam do grona kardynałów, którzy to wybierają mnie na papieża Gabriela I. Tekst "Annuntio vobis gaudium magnum;
habemus Papam:
Eminentissimum ac Reverendissimum Dominum,
Dominum Mathaeus
Sanctae Romanae Ecclesiae Cardinalem Kania
qui sibi nomen imposuit Gabrielus I".
2. Moment otwarcia Muzeum Komunikacji jako jego dyrektor. Otwarcie następuje przez wjazd berlinką udekorowaną orłem bez korony i girlandami (jak to się kiedyś dekorowało). Wjedżdzając przecinana jest wstęga. Muzeum jest urządzone w stylu MPW czyli nowocześnie i przystępnie. Znajduje się na terenie R-8 "Pożarowa". Jest miejsce dla wszystkich zabytków i połączenie torowe z miatem.
3. To Muzeum Komunizmu. Jestem tam na spacerze.
Wszystkie trzy sny spisałem żeby nie zapomnieć.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.