Obwodnica ekspresowa Warszawy: S2-S7/S8-S17
Moderator: Wiliam
- a/p TALENT
- MeWa
- Cukiereczek
Nie tylk, w Poznaniu też były.kaczofob pisze:Ale niemniej się daje zrobić. Vide: Wrocław (znowu odwołuję się do WrockaWolfchen pisze:Niezbędna byłaby przeróbka sterowania silnikiem...)(i chyba kilka jeszcze miast). Tam mają kilka(naście?) składów stopiątek sczepionych tyłami. I działa.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Dla zainteresowanych budową S8 - mój zbiór zdjęć z tej budowy jest na tej stronie;
http://mb.waw.pl/s8/
http://mb.waw.pl/s8/
- a/p TALENT
-
KornShell
-
KornShell
Tor zastępczy. Póki co nie wiem jeszcze jak będzie przebiegał. Przy odrobinie szczęścia dowiem się niebawem, to przedstawię schemat.Teokryt pisze:Ciekawe co z reszta linii tramwajowych i drogą?
Z tego, co ja słyszałem to w przyszłym roku ma być wyłączenie na 6 tygodni. Natomiast w tym roku będzie to jedynie jeden weekend.KornShell pisze:nie są przewidziane jakieś długie czasowo wyłączenia ruchu
15/12/2005-12/7/2019
Przyjrzyj się nasypowi pod zachodnią jezdnię Powstańców. Stojąc na WMH wydaje się, że rzeczywiście jest wyżej. Ale gdy spojrzysz z istniejącej jezdni Powstańców widać, że tam nie ma żadnego wzniesienia. Tak czy inaczej nie obejdzie się bez zawieszenia ruchu do Hutyciman pisze:Wracając do tematu wiaduktu na Powstańców, jak bocznica będzie szła, skoro wiadukt ma być na poziomie "0,5"?
15/12/2005-12/7/2019
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jaki tunel, co wy, przecież to oczywiste, że będzie brama teleportacyjna przed i za Powstańców... to taki nowy patent, prototypowe zastosowanie, wkrótce zostanie wykorzystany na najważniejszych skrzyżowaniach zamiast wiaduktów ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Tylko po co w ogóle drogi przy teleportacji?
Tylko po co w ogóle drogi przy teleportacji?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jeszcze dodam, że południowa ściana i przyczółek wiaduktu nad torami będzie mniej więcej na wysokości 1/3 istniejącego wiaduktu, w przybliżeniu tam gdzie są podpory i wysepka w jedni drogi dojazdowej.
Dodatkowo widać też, że ruszyły już prace nad północno-zachodnią ścianą szczelinową, na razie ziemne, ale widziałem, że nawieźli już płyty strunobetonowe, z których powstanie zabezpieczenie wykopu szczelinowego. Trwają też intensywne prace przy przebudowie magistrali ciepłowniczej równoległej do Powstańców Śl.
Odcinki dawnego torowiska WMH między Lazurową a Narwikiem są już rozebrane. Staw przy Narwiku został nieco zmniejszony przy pomocy grodzic stalowych. W tym miejscu trwają prace ziemne. W tym miejscu powstanie ściana oporowa wschodniego przyczółka wiaduktu WMH.
Dodatkowo widać też, że ruszyły już prace nad północno-zachodnią ścianą szczelinową, na razie ziemne, ale widziałem, że nawieźli już płyty strunobetonowe, z których powstanie zabezpieczenie wykopu szczelinowego. Trwają też intensywne prace przy przebudowie magistrali ciepłowniczej równoległej do Powstańców Śl.
Odcinki dawnego torowiska WMH między Lazurową a Narwikiem są już rozebrane. Staw przy Narwiku został nieco zmniejszony przy pomocy grodzic stalowych. W tym miejscu trwają prace ziemne. W tym miejscu powstanie ściana oporowa wschodniego przyczółka wiaduktu WMH.
15/12/2005-12/7/2019