Komunikacja w Starej Miłośnie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 01 wrz 2008, 11:11

Bastian pisze:Ciekawe, kiedy się obudzą ci, którym podobają się różne elementy projektu bielańskiego.
Jak będzie jego korekta wymuszona dotychczasowymi protestami.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Petroniusz

Post autor: Petroniusz » 01 wrz 2008, 11:12

Bastian pisze:Cóż, jeśli w jakimkolwiek konsultowanym projekcie podoba się wam choć jedna propozycja - piszcie i szukajcie poparcia u innych, znacznie zwiększy to szanse, że wcielone w życie zostanie to właśnie lub coś zbliżonego.
Cóż, piszcie, że planujecie takie zmiany. O 502 nie było ani słowa w żadnym projekcie.

Suzana

Post autor: Suzana » 01 wrz 2008, 11:16

ness pisze:Ech, bylo to juz walkowane wielokrotnie.
Czy ktos zabranial tym ktorym 502 przez goclaw pasowalo wyrazac swoja opinie?
Gdyby oprocz protestow byly tez jakies pochwaly (korespondecja z ZTM), to pewnie inaczej by sie to potoczylo.

teraz to juz tylko szkoda etc
macie nauczke, zreszta pewnie nie tylko wy.

Rozumiem, że jak TY jesteś z czegoś zadowolony to zawsze piszesz tonę listów pochwalnych?

ness

Post autor: ness » 01 wrz 2008, 11:21

Zwolennicy nowej trasy 521 także.
hah
musze sie poskarzyc ze skasowano mi zarabisty dojazd na rozbrat

smash

Post autor: smash » 01 wrz 2008, 11:21

przy tej zmianie nie mozna zapomniec takze o tym, ze stara milosna nie tylko chce byc dobrze polaczona z centrum, ale i z innymi dzielnicami wawy. Nawet jakby jezdzily czesto i bez korkow przez ostrobramska, to i tak w porownaniu do trasy przez goclaw, polaczenie na sadybe czy ursynow ma fatalne... bo z 3 linii 401, 148 i 168 zostaje tylko jedna 168 i zapewne nie bedzie jakos dopasowna do 502 i sie bedzie stalo na przystanku w zime po 15 minut i marzlo... rozumiem, ze trzeba jechac az do centrum i tam sie przesiadac ? ](*,)

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 01 wrz 2008, 11:24

smash pisze:przy tej zmianie nie mozna zapomniec takze o tym, ze stara milosna nie tylko chce byc dobrze polaczona z centrum, ale i z innymi dzielnicami wawy. Nawet jakby jezdzily czesto i bez korkow przez ostrobramska, to i tak w porownaniu do trasy przez goclaw, polaczenie na sadybe czy ursynow ma fatalne... bo z 3 linii 401, 148 i 168 zostaje tylko jedna 168 i zapewne nie bedzie jakos dopasowna do 502 i sie bedzie stalo na przystanku w zime po 15 minut i marzlo... rozumiem, ze trzeba jechac az do centrum i tam sie przesiadac ? ](*,)
Czynniki polityczne z tej dzielnicy zadecydowały, że tak ma być (niby) lepiej.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

ness

Post autor: ness » 01 wrz 2008, 11:26

Rozumiem, że jak TY jesteś z czegoś zadowolony to zawsze piszesz tonę listów pochwalnych?
to ze spora/glosna czesc mieszkancow SM domaga wszelkimi sposobami powrotu starej trasy bylo jakas tajemnica?
wiec teraz nie jęcz...

Suzana

Post autor: Suzana » 01 wrz 2008, 11:29

ness pisze:
to ze spora/glosna czesc mieszkancow SM domaga wszelkimi sposobami powrotu starej trasy bylo jakas tajemnica?
wiec teraz nie jęcz...
widać musieli protestować u Ciebie na ochocie bo w SM było cicho na ten temat :D

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 01 wrz 2008, 21:01

Można by chociaż wtyczki wpisać w rozkład :roll: (bo jeśli dobrze doczytałem to będą znów kursować)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 01 wrz 2008, 21:10

R-11 Kleszczowa pisze:Można by chociaż wtyczki wpisać w rozkład :roll: (bo jeśli dobrze doczytałem to będą znów kursować)
Są wpisane rano, 502 jeździ wtedy co 20 minut mniej więcej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 01 wrz 2008, 21:14

Krzysiek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Można by chociaż wtyczki wpisać w rozkład :roll: (bo jeśli dobrze doczytałem to będą znów kursować)
Są wpisane rano, 502 jeździ wtedy co 20 minut mniej więcej.
Ale wtyczki były OIDP całodzienne. Jeśli wpisano je rano można wpisać je np. także popołudniu (przynajmniej w kierunku wschodnim). Ale pewnie niedasie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 01 wrz 2008, 21:19

R-11 Kleszczowa pisze:
Krzysiek pisze:Są wpisane rano, 502 jeździ wtedy co 20 minut mniej więcej.
Ale wtyczki były OIDP całodzienne. Jeśli wpisano je rano można wpisać je np. także popołudniu (przynajmniej w kierunku wschodnim). Ale pewnie niedasie.
Hmm przed samą zmianą trasy była chyba jedna wtyczka D6[ D5 zawieszona dawno] rano i może po południu nie pamiętam. Wtyczki całodziennej nie przypominam sobie :-k
I właśnie tą brygadę D6[ 05] wpisano w rozkład poranny, po obiedzie chyba nie ma już wtyczek.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 01 wrz 2008, 21:23

Może faktycznie to były tylko dodatki - sam już nie wiem ale zapewne masz rację :)
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 01 wrz 2008, 22:11

Na 502 nie ma teraz wtyczek, ani dodatków (jeżeli moja wiedza jest prawdziwa). Zagęszczenie poranne wynika tylko z tego, że potem postoje na DWC są po prawie 30 minut, więc rano było z czego obciąć.

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 01 wrz 2008, 22:58

Pała z minusem za oznaczenia w 198. Brak naklejki na Chodkiewicza przez co żaden wóz się tam nie zatrzymywał. Głowackiego oznaczony jako stały w koralach, a na tablicach jako na żądanie. Pozostawienie przystanku przy Armii Krajowej (po kościelnej stronie) bez przekreślenia przez co wielu kierowców się myliło...
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

ODPOWIEDZ