Myślnik- bezmyślnik

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 02 wrz 2008, 0:25

Fakt, ze ktoś (super Dział Ekspertów niezatapialnego pancernika Dziemieszczyka?) przeoczył raz dodanie myślnika między E lub Z a cyfrą skutkuje teraz wspaniałym rozgardiaszem. Mamy linie z myślnikiem (E-3, E-5, E-6) i bezmyślne linie bez myślnika (E2 E4 E8). Może wreszcie ktoś by to uporządkował? Niby drobiazg a dezinformuje...
Całuję Was w Wasze małe serduszka.

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 02 wrz 2008, 0:29

Wg ZTMu to ma na celu zrobienie miejsca dla linii E lub Z z dwoma cyframi np. E12, Z16 itp... Dla mnie osobiście to jest głupota - albo wszystko pozmieniać na E1, E2 itp albo pozostawić tak jak było czyli E-1, E-2...

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 02 wrz 2008, 0:30

Proboszcz pisze:Wg ZTMu to ma na celu zrobienie miejsca dla linii E lub Z z dwoma cyframi np. E12, Z16 itp...
No ok, ale N01 jest N01 właśnie, a nie N1 - i tak powinno być przy liniach E i Z.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 02 wrz 2008, 0:33

Fikander pisze:No ok, ale N01 jest N01 właśnie, a nie N1 - i tak powinno być przy liniach E i Z.
Tak powinno być ale tak nie jest... Jak na razie to zamiast E02 jest E2 i tyle w tym temacie...

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 02 wrz 2008, 0:37

Z E-4 jest lepiej, bo są tablice E-4 i są tablice E 4
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 02 wrz 2008, 0:52

tarantula01 pisze:Z E-4 jest lepiej, bo są tablice E-4 i są tablice E 4
Za to na nowym 144 w Grodzisku nie ma tablic w ogóle, a kierowcy też dali do zrozumeinia, że pierwszy dzień jeżdżą (jeden, Ukrainiec notabene, szukał skrętu na Pl.Hallera już od Brechta).

A myślnika pewnie nie ma po to, żeby nie działał automat przetwarzający dane do wyszukiwarki, a niedługo potem ona sama również.
ŁK

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 wrz 2008, 1:15

A może byś się w sprawie twojej wyszukiwarki kontaktował, gdzie trzeba, zamiast fafnasty raz się żalić na forum? Z łaski się nią nie zajmujesz, o ile mi wiadomo... :roll:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 02 wrz 2008, 3:03

z myślnikiem jest czytelniej - zresztą ta zmiana to sztuka dla sztuki, chociaż szkoda, że pieniądze wydaje się na takie bzdury...
Bastian pisze:A może byś się w sprawie twojej wyszukiwarki kontaktował, gdzie trzeba, zamiast fafnasty raz się żalić na forum? Z łaski się nią nie zajmujesz, o ile mi wiadomo...
nie ma co się bulwersować - nie zmienia to faktu, że działanie ZTM-u najmniejszego sensu nie ma...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
slupek

Post autor: slupek » 02 wrz 2008, 8:21

Bastian pisze:A może byś się w sprawie twojej wyszukiwarki kontaktował, gdzie trzeba, zamiast fafnasty raz się żalić na forum? Z łaski się nią nie zajmujesz, o ile mi wiadomo... :roll:
Kontakt, kontaktem, ale w wyniku bajzlu z numeracją, który stworzył ZTM wyszukiwarka komórkowa faktcznie nie działa. A wyszukiwarki w komórce nie sprawdzasz z każdą zmianą rozkładów. Korzystasz z niej dopiero wtedy, gdy Ci jest potrzebna. Dlatego sądzę, że ma prawo się wyżalić.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 wrz 2008, 8:29

Gacek pisze:Fakt, ze ktoś (super Dział Ekspertów niezatapialnego pancernika Dziemieszczyka?)
Primo, OIDP przyjęto na forum niepisane ustalenie, że nie jeździmy po nazwiskach.

Secundo, można różnie oceniać działalność tego pana, ale prawdę mówiąc akurat Ty może byś się o transporcie pasażerskim szynowym trochę ostrożniej wypowiadał... bo, że publicznie lubisz rzucać kalumniami czy innym błotkiem, to na własnej skórze odczułem, ale to chyba nie wystarczy by robić za eksperta.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 02 wrz 2008, 9:37

Jak najbardziej powinno być E02 czy Z02 w takim razie, bo bez kreski to się wszystko zlewa, szczególnie z kombinacją właśnie dwójkową, no i tak już zostało napisane, byłoby tak samo jak z nocnymi. Generalnie jak zwykle coś się robi, ale nie do końca zostało to przemyślane...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 02 wrz 2008, 10:00

inż. Glonojad pisze:ale to chyba nie wystarczy by robić za eksperta.
Nie byłem, nie jestem i nie będę ekspertem w zakresie komunikacji miejskiej, bo nie można być specjalistą od wszystkiego.

[ Komentarz dodany przez: Bastian: Wto 02 Wrz, 2008 10:11 ]
Korekta tagów.
Całuję Was w Wasze małe serduszka.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 wrz 2008, 10:01

Fajnie, że chociaż do 1/3 postu się odniosłeś, to już postęp :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 02 wrz 2008, 10:47

Bastian pisze:A może byś się w sprawie twojej wyszukiwarki kontaktował, gdzie trzeba, zamiast fafnasty raz się żalić na forum? Z łaski się nią nie zajmujesz, o ile mi wiadomo... :roll:
Chodzi tylko o ciągłe zmiany w (niepisanej) specyfikacji, ale nie musisz tego rozumieć.
ŁK

fraktal

Post autor: fraktal » 02 wrz 2008, 11:05

Rzeczywiście, pomysł z likwidacją myślnika był niezbyt rozsądny. Teraz zwłaszcza przy zetkach jest problem, bo jak ktoś ma słabszy wzrok, to Z3 może wziąć za 23. Nawet jeśli wiadomo, że 23 odnosi się tylko do tramwajów, a zetek tramwajowych już nie ma, to i tak jest niepotrzebne zamieszanie. Zatem jeśli już zlikwidowano ten myślnik, to powinno się wprowadzić numerację z zerem, na przykład Z03. Tylko, że wtedy również można się pomylić, że to 203. Trzeba było nic nie zmieniać, to że w jednym miejscu było N01, a w drugim Z-1, to mało komu przeszkadzało, a było przynajmniej bardziej czytelne.

ODPOWIEDZ