Czy to przypadkiem nie Ty mnie op....iłeś jak pomysł rozbicia E-4 na dwie przedstawiłem na śp ztm.newsMisiekK pisze: Z innej beki: Małżeństwo E4/E8 sprawdza się świetnie. Przejazd E8 w godzinach szczytu z Nowodworów na Marymont zajmuje 20 minut - nawet E-4 przed wakacjami tego nie osiągało.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Nie pamiętam. Zauważ, że od tamtego czasu upłynęło kilka lat i osiedle uległo ogromnemu przeobrażeniu.TGM pisze:Czy to przypadkiem nie Ty mnie op....iłeś jak pomysł rozbicia E-4 na dwie przedstawiłem na śp ztm.news?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
W czasach forum ZTM??? Nieee... 5-7 - to były jeszcze kursy na Gdański jak nie na Bielańską.... Tyle, że wtedy E-4 nie napełniało się jak pucha sardynek na przystanku Ćmielowska....TGM pisze:Wtedy chyba zaczynało już jeździć co 3 minuty rano. Ale też już nie pamiętam dokładnie.
Osiedla zmieniają orientację??jacek pisze:Czyżby zmiana orientacji
Nie na forum, ale na grupie dyskusyjnej. Nie pamiętam kiedy.MisiekK pisze:W czasach forum ZTM??? Nieee... 5-7 - to były jeszcze kursy na Gdański jak nie na Bielańską.... Tyle, że wtedy E-4 nie napełniało się jak pucha sardynek na przystanku Ćmielowska....TGM pisze:Wtedy chyba zaczynało już jeździć co 3 minuty rano. Ale też już nie pamiętam dokładnie.
A ty masz chociaż pojęcie jak wyglądał Tarchomin 3-4 lata temu, a jak dziś? To osiedle o 2 razy większe.jacek pisze:Poprzez przyrost naturalny?, raczej nie-bardziej poprzez migracje prawdziwkówMisiekK pisze:Osiedla zmieniają orientację??
To nie ja musiałem opieprzać. Miśków różnej maści tam było jak mrówków.TGM pisze:Nie na forum, ale na grupie dyskusyjnej. Nie pamiętam kiedy.
-
jacek
- Zbanowany
Ja pamietam Tarchomin z czasow H na Fabryce Domow i 178 na Tarchomin Wieś, potem 401 na Tarchominie i jeszcze sporo innych historyjek z innych dzielnic, o ktorych zapewne pojecia wiekszego nieposiadasz, więc wolalbym, abys w polemike ze mna sie nie wdawal, bo zapewne zakończylo by to się, conajmniej 3 punkcikami dla mnieMisiekK pisze:A ty masz chociaż pojęcie jak wyglądał Tarchomin 3-4 lata temu, a jak dziś? To osiedle o 2 razy większe.
Trasbusa to każden jeden przeczytać możejacek pisze:Ja pamietam Tarchomin z czasow H na Fabryce Domow i 178 na Tarchomin Wieś, potem 401 na Tarchominie i jeszcze sporo innych historyjek z innych dzielnic, o ktorych zapewne pojecia wiekszego nieposiadasz, więc wolalbym, abys w polemike ze mna sie nie wdawal, bo zapewne zakończylo by to się, conajmniej 3 punkcikami dla mnieMisiekK pisze:A ty masz chociaż pojęcie jak wyglądał Tarchomin 3-4 lata temu, a jak dziś? To osiedle o 2 razy większe.
Hebel i 178 na tarchomińskiej wsi to wcale nie tak odległa historia.jacek pisze:Ja pamietam Tarchomin z czasow H na Fabryce Domow i 178 na Tarchomin Wieś, potem 401 na Tarchominie i jeszcze sporo innych historyjek z innych dzielnic, o ktorych zapewne pojecia wiekszego nieposiadasz,
Uważaj bo bywam nerwowy:Pjacek pisze:więc wolalbym, abys w polemike ze mna sie nie wdawal, bo zapewne zakończylo by to się, conajmniej 3 punkcikami dla mnie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie bardzo widzę związek... sugerujesz "rozwiązać" kwestię Broniewskiego przepompowując pasażerów do metra na stacji, do której dojazd jest nawet w bardziej w bok niż na Gdański, zamiast po prostu zwiększyć częstotliwość tramwajów na najważniejszym ciągu tramwajowym północ-południe?MeWa pisze:Brakuje tramwaju na Krasińskiego od pl. Wilsona do Broniewskiego
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
jacek
- Zbanowany
Co innego przeczytac, a co innego pochodzić z tych okolić, a konkretnie z Laurowej, gdzie Ekspresowa, to bylo Piekielko i tak zawsze pozostanie, pomimo uplywu 30 latTGM pisze:Trasbusa to każden jeden przeczytać może
No lata 80, nie kazdy z tego forum rozumije, zwłaszcza klimaty, gdzie Tarchomin konczyl sie na Niegodzicow i dalej byl przeciag, a cywilizacja znow objawiała sie daleko,dalekoMisiekK pisze:Hebel i 178 na tarchomińskiej wsi to wcale nie tak odległa historia.
Zauwazyłem, więc staram się Cie przedwczesniej uswiadomic, żebyś znów nie strzelil przypadkowego gola, bo niewartoMisiekK pisze:Uważaj bo bywam nerwowy:P
- MeWa
- Cukiereczek
Sugeruję domnkięcie obwodu tramwajowego od północy - nie będzie problemu co zrobić z tramwajami z Mostu Krasińskiego.inż. Glonojad pisze:Nie bardzo widzę związek... sugerujesz "rozwiązać" kwestię Broniewskiego przepompowując pasażerów do metra na stacji, do której dojazd jest nawet w bardziej w bok niż na Gdański, zamiast po prostu zwiększyć częstotliwość tramwajów na najważniejszym ciągu tramwajowym północ-południe?MeWa pisze:Brakuje tramwaju na Krasińskiego od pl. Wilsona do Broniewskiego
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]