Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 02 wrz 2008, 21:58

jacek pisze:No lata 80, nie kazdy z tego forum rozumije, zwłaszcza klimaty, gdzie Tarchomin konczyl sie na Niegodzicow i dalej byl przeciag, a cywilizacja znow objawiała sie daleko,daleko :D
Taaa... Ale od tego czasu to ilość mieszkańców tego łysego pola wzrosła o kilkaset procent.
jacek pisze:Zauwazyłem, więc staram się Cie przedwczesniej uswiadomic, żebyś znów nie strzelil przypadkowego gola, bo niewarto (-X
Dla ciebie - niewarto:P
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 02 wrz 2008, 22:00

MisiekK pisze:Taaa... Ale od tego czasu to ilość mieszkańców tego łysego pola wzrosła o kilkaset procent.
Niemozliwe :-k
MisiekK pisze:Dla ciebie - niewarto:P
a tobie w dupsko :idea:, i daj ci boże jak największy :D

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 02 wrz 2008, 22:02

jacek pisze:Niemozliwe :-k
A jednak prawdziwe...
jacek pisze:a tobie w dupsko :idea:
Nie przesadzaj, bo mi sie zaraz dobry humor skończy...
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 02 wrz 2008, 22:03

MisiekK pisze:A jednak prawdziwe...
,
no coz, chciales dyskutowac

[ Dodano: Wto 02 Wrz, 2008 22:03 ]
MisiekK pisze:Nie przesadzaj, bo mi sie zaraz dobry humor skończy...
Niewatpie, tylko dlaczego tak to cie boli

[ Dodano: Wto 02 Wrz, 2008 22:05 ]
Albo rozmawiamy o Tarchominie, albo pokazujesz, na ile masz wladze, ktora Ja zasadniczo gardze (-(
Zacznij tolerować inne poglady, bo przy tym swoim zadufaniu, to daleko chlopie nie zajedziesz :grin:

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 02 wrz 2008, 22:09

jacek pisze:Niewatpie, tylko dlaczego tak to cie boli
Masz prawo do własnego zdania - błędnego również.
jacek pisze:Albo rozmawiamy o Tarchominie, albo pokazujesz, na ile masz wladze, ktora Ja zasadniczo gardze (-(
Jak wyżej.
OK - pogadali, podczyścimy, to teraz coś w temacie już poproszę. Promocja się skończyła.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 wrz 2008, 22:13

MeWa pisze:
inż. Glonojad pisze: Nie bardzo widzę związek... sugerujesz "rozwiązać" kwestię Broniewskiego przepompowując pasażerów do metra na stacji, do której dojazd jest nawet w bardziej w bok niż na Gdański, zamiast po prostu zwiększyć częstotliwość tramwajów na najważniejszym ciągu tramwajowym północ-południe?
Sugeruję domnkięcie obwodu tramwajowego od północy - nie będzie problemu co zrobić z tramwajami z Mostu Krasińskiego.
Ale rozmawialiśmy akurat o trasie w Al. Jana Pawła II :p

Z tramwajami z Mostu Krasińskiego problemu nie widzę - jest pętla Marymont, jest pętla Potocka. Chociaż bez wątpienia odcinek do Krasińskiego by się przydał... niedługo powinno być wiadomo, czy rzeczwyście.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 02 wrz 2008, 22:16

MisiekK pisze:OK - pogadali, to teraz coś w temacie już poproszę. Promocja się skończyła.
No widzisz jak moze być milo, a ty sie napręzasz, straszysz i punktujesz =D>
Ja niemam 20 lat, jak chlopcy z Wawkomu, wiec kulturalnie tez pogadac mozemy, domniemywam ,że w cztery oczy, byśmy nie pogadali (-(
Wiem jaka jest sytuacja na Tarchominie i Nowodworach, stad moja pochwala dla podziału lini E4/E8, proba zapytania o wycofanie 126 z odcinka Plochocinska-Brodno i ewentualna mozliwość powrotu 326 (bezsensowna zapewne), ale trzeba poczekać :D

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 02 wrz 2008, 22:20

jacek pisze:kulturalnie tez pogadac mozemy, domniemywam ,że w cztery oczy, byśmy nie pogadali (-(
Wszystko zależy tylko od ciebie - zapraszam na prv jak masz wątpliwości.
jacek pisze:proba zapytania o wycofanie 126 z odcinka Plochocinska-Brodno i ewentualna mozliwość powrotu 326 (bezsensowna zapewne), ale trzeba poczekać :D
Ja nie wierze w 326 - w swojej formie był muchowozem wożącym samego kierowcę.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 02 wrz 2008, 22:27

MisiekK pisze:Wszystko zależy tylko od ciebie - zapraszam na prv jak masz wątpliwości.
No niestety niemam takiej możliwości :-"
MisiekK pisze:Ja nie wierze w 326 - w swojej formie był muchowozem wożącym samego kierowcę.
Jakoś ten kierowca z przeciągiem utrzymal się od lat 80, do konca 31.08.08, wiec o czymś to świadczy (-(

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 02 wrz 2008, 22:30

jacek pisze:Jakoś ten kierowca z przeciągiem utrzymal się od lat 80, do konca 31.08.08, wiec o czymś to świadczy (-(
O tym, że świat się zmienia - linia, która woziła kiedyś dużo pracowników do różnych firm okazała się niepotrzebna, bo zakłady zdechły śmiercia tragiczną. Zaś ostatnia forma 326 była tylko spadkiem po 152 - inaczej 326 zniknąłby wcześniej.

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 02 wrz 2008, 22:32

jacek pisze:Ja niemam 20 lat, jak chlopcy z Wawkomu
Aluzja do osób które mają 20 lat? :>
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi

526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE

Tak dla budowy parkingów Park & Ride

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 02 wrz 2008, 22:32

MisiekK pisze:OK - pogadali, podczyścimy
A może bez czyszczenia :idea:

[ Dodano: Wto 02 Wrz, 2008 22:38 ]
MisiekK pisze:O tym, że świat się zmienia - linia, która woziła kiedyś dużo pracowników do różnych firm okazała się niepotrzebna, bo zakłady zdechły śmiercia tragiczną. Zaś ostatnia forma 326 była tylko spadkiem po 152 - inaczej 326 zniknąłby wcześniej.
Tylko że jak te zakłady i inne instytucje istniały, a nawet funkcjonowaly :D , to 326, na okres wakacji zostala zawieszana (rok, w rok ), a gdy czasy ubustwa i lewackiego kurestwa mineły, nagle okazało się że linia jest niezbędna ](*,) i nadal funkcjonuje (poczekam z calkowita opinia do soboty i niedzieli ), aby zobaczyć 126 weekendowe i wtedy wysnuje wnioski :-k

[ Dodano: Wto 02 Wrz, 2008 22:40 ]
zeus pisze:Aluzja do osób które mają 20 lat?
Owszem-NIE-ale koleś chcial zaimponić w rejonie-w takim rejonie w ktorym Ja sie niemalże wychowałem :idea:

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 02 wrz 2008, 22:54

jacek pisze:326, na okres wakacji zostala zawieszana
Nie samo 326 istniało w okolicy, a jak obecne 126 się nie sprawdzi to wyleci i nie ma nad czym deliberować - historia zna takie przypadki. Odwieszanie 326 ostatnimi laty było robione niejako na życzenie Polfy, ale ta też pozbyła się części pracowników.
jacek pisze:Owszem-NIE-ale koleś chcial zaimponić w rejonie-w takim rejonie w ktorym Ja sie niemalże wychowałem :idea:
Masz prawo do własnego zdania - tu mocno błędnego :)

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 02 wrz 2008, 23:06

MisiekK pisze:
jacek pisze:326, na okres wakacji zostala zawieszana
Nie samo 326 istniało w okolicy, a jak obecne 126 się nie sprawdzi to wyleci i nie ma nad czym deliberować - historia zna takie przypadki. Odwieszanie 326 ostatnimi laty było robione niejako na życzenie Polfy, ale ta też pozbyła się części pracowników.
Stalo sie tak, jak Polfa pozbyla sie wlasnego Transportu :shock:
Stanowiska dla autobusow świadcza o super przeszlosci tej fabryki, wiec po likwidacji Przewozow Pracowniczych musial, ktos ten rejon obsługiwać, podobnie z bylo z instytucjami polozonymi blizej Modlinskiej tj:IBJ,POLON,UNITRA WAREL, a także Elektrociepłownia Żeran, która w zamian za paliwo i obiady z własnej stołówk, byla obsługiwana przez autobusy IBJ :idea:

[ Dodano: Wto 02 Wrz, 2008 23:11 ]
MisiekK pisze:O tym, że świat się zmienia - linia, która woziła kiedyś dużo pracowników do różnych firm okazała się niepotrzebna, bo zakłady zdechły śmiercia tragiczną. Zaś ostatnia forma 326 była tylko spadkiem po 152 - inaczej 326 zniknąłby wcześniej.
Wcześniej to była jeszcze linia 376, skoro wspomniałes o 152, która do czasów 'dziwnych", zawsze latała Modlinska na Białołeke Dworską O-)

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 02 wrz 2008, 23:15

jacek pisze:Wcześniej to była jeszcze linia 376, skoro wspomniałes o 152, która do czasów 'dziwnych", zawsze latała Modlinska na Białołeke Dworską O-)
Chodziło mi o obsługę Targówka przez 152 (później 326) przez pewien czas.

Zablokowany